BACK TO
TOP
Νέα της Timac Agro | ΛΥΔΑ

Φυτοπροστασία και βιοδιέγερση ενώνουν τις δυνάμεις τους

Σε ένα διαρκώς µεταβαλλόµενο καλλιεργητικά περιβάλλον, όπου η αναζήτηση λύσεων µε πολυδύναµο χαρακτήρα έχει καταστεί επιτακτική ανάγκη, η πρόκληση τόσο για γεωπόνους, όσο και για παραγωγούς είναι µία: Να βελτιστοποιήσουν την απόδοση της καλλιέργειας µε το µικρότερο δυνατό αποτύπωµα.

TUSAL-διαφημιση

219
0

Η Timac Agro | ΛΥ∆Α δίνει την απάντηση στην πρόκληση αυτή µε την αποτελεσµατική συνέργεια του βιολογικού µυκητοκτόνου TUSAL, βασιζόµενο στη δράση των αποκλειστικά καταγεγραµµένων στελεχών Trichoderma atroviride (Τ11)  και Trichoderma asperellum (Τ25), µε τον πανίσχυρο βιοδιεγέρτη VITALFIT, επιδρώντας σε πολλαπλά επίπεδα στην υγεία του φυτού αλλά και στους παθογόνους µικροοργανισµούς. 

Το TUSAL παρέχει στους φυτικούς οργανισµούς αποτελεσµατική προστασία από πληθώρα παθογόνων τόσο προληπτικά, όσο και θεραπευτικά µε την τριπλή δράση του:

 

Άµυνα

Το TUSAL προστατεύει από προσβολές παθογόνων µυκήτων, καθώς τα Trichoderma αποικίζουν τη ριζόσφαιρα του φυτού, ανταγωνίζονται τα παθογόνα σε χώρο και θρεπτικά στοιχεία, µε αποτέλεσµα να τα εκτοπίσουν και να παρεµποδίσουν την ανάπτυξή τους, αποκτώντας έτσι µια συµβιωτική σχέση µε το φυτό. 

 

Επίθεση

Επιπλέον, το TUSAL παράγει αντιβιοτικές ουσίες, ένζυµα και µεταβολίτες οι οποίοι είναι ικανοί να καταστείλουν και να θανατώσουν το παθογόνο. Ακόµη σηµαντικότερη όµως είναι η δράση «αρπακτικού» του TUSAL καθώς εντοπίζει, θανατώνει και τρέφεται από τους παθογόνους µύκητες, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσεται σε µεγάλους αριθµούς. Με αυτό τον τρόπο µπορεί να παρέχει αποτελεσµατική καταστολή ενάντια σε εκδηλωµένες προσβολές µυκήτων.

 

Ενίσχυση

Ακόµη, το TUSAL ενεργοποιεί τις φυσικές άµυνες του φυτού θωρακίζοντας την καλλιέργεια, τόσο από βιοτικές, όσο και από αβιοτικές καταπονήσεις (stress). Ταυτόχρονα η εγκατάσταση του TUSAL στη ριζόσφαιρα συµβάλλει στην αύξηση του ριζικού συστήµατος, στην καλύτερη απορρόφηση θρεπτικών συστατικών και νερού, καθώς και στην βελτίωση του pH του εδάφους, συµβάλλοντας θετικά στην ποιότητα και την ποσότητα της τελικής παραγωγής. 

 

Με τη συνέργεια του VITALFIT 

Τις δράσεις του TUSAL έρχεται να συµπληρώσει ο βιοδιεγέρτης VITALFIT µε σύνθεση 3-15-0, 2,8% µαγγάνιο (Mn), 1% ψευδάργυρο (Zn), το φυσικό οσµολύτη µαννιτόλη, και την οµώνυµη τεχνολογία Vitalfit, συνδυάζοντας έτσι εξειδικευµένη θρέψη και βιοδιέγερση. Το VITALFIT αποτελεί ένα ισχυρό επαγωγέα παραγωγής φυτορµονών και αντιοξειδωτικών µορίων, δίνοντας στο φυτό την ικανότητα να παράγει νέους ιστούς και να επουλώσει πληγές που έχουν προκληθεί από επίθεση παθογόνων ή περιβαλλοντικούς παράγοντες, συµβάλλοντας έτσι στην ταχύτερη ανάκαµψή του και στην επιστροφή στις φυσιολογικές λειτουργίες του. Η δράση του αυτή µπορεί να επεκταθεί στην καταστολή αιθυλενίου, που βοηθώντας το φυτό να παραµείνει νέο και παραγωγικά ενεργό για παρατεταµένο χρονικό διάστηµα. Επιπλέον, το VITALFIT µπορεί να θωρακίσει το φυτό από ποικίλα περιβαλλοντικά stress όπως δυσµενείς θερµοκρασίες, παγετό, αλατότητα, ξηρασία, υδατικό stress και βαρέα µέταλλα, συµβάλλοντας στην απρόσκοπτη ανάπτυξη και παραγωγή της καλλιέργειας.Τέλος, συµβάλλει στη συνέργεια µε ωφέλιµους µικροοργανισµούς του εδάφους όπως το TUSAL, λειτουργώντας ως ενισχυτής της απόδοσής του, ενισχύοντας το ριζικό σύστηµα και αυξάνοντας το µεταβολισµό και την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών από τα φυτά.

Συνοψίζοντας, η συνδυαστική εφαρµογή των TUSAL & VITALFIT αποτελεί µια ολοκληρωµένη λύση για την αποτελεσµατική διαχείριση πληθώρας ζητηµάτων που αντιµετωπίζουν καθηµερινά οι παραγωγοί στον αγρό, συµβάλλοντας σε υγιείς καλλιέργειες µε υψηλές αποδόσεις.

 

Χρήστος Μπαµπάτσικος

Head of Marketing & Senior Product Manager




Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία