Η επιλογή της οικογένειας να αυτοδιαχειρίζεται εµπορικά τα προϊόντα που καλλιεργεί σε κτήµατά της στην Ηµαθία, τους φέρνει σε απευθείας επαφή µε τον τελικό καταναλωτή και επειδή, στο πέρασµα των ετών, µε πολλούς πελάτες, πλέον, έχουν αναπτύξει διαπροσωπική σχέση, έχουν έναν λόγο παραπάνω, όπως λένε, να προσέχουν τί θα τους πουλήσουν.
Οικογενειακή εκµετάλλευση 60 στρεµµάτων µε φρούτα και λαχανικά
Τον συναντήσαµε στις αρχές Ιουνίου, σε ένα από τα κτήµατά του, µαζί µε την σύζυγό του Ρούλα και τα δύο παιδιά τους Ελένη και Θεοχάρη, να συγκοµίζουν βερίκοκα, προσπαθώντας να προλάβουν τις… απειλές του συννεφιασµένου ουρανού, που έστελνε µηνύµατα ότι έρχεται βροχή.
«Εδώ έχουµε 12 στρέµµατα, στα οποία καλλιεργούµε 26 διαφορετικές ποικιλίες από βερίκοκα. Όλη η οικογενειακή εκµετάλλευση, το Κτήµα Συµεωνίδη, εκτείνεται σε περίπου 60 στρέµµατα και διαθέτει, επίσης, ροδάκινα, νεκταρίνια, λωτούς, δαµάσκηνα, αλλά κι αρακάδες, µπάµιες, πράσα και σπανάκια, που τα καλλιεργούµε στη διάρκεια του χειµώνα. ∆εν καθόµαστε σχεδόν καµία εποχή του χρόνου», µας ανέφερε.
Ο ίδιος είναι δεύτερης γενιάς παραγωγός, καθώς πήρε τη σκυτάλη της εκµετάλλευσης από τον πατέρα του, ο οποίος ασχολούνταν πάντα µε τα φρούτα και τα λαχανικά κι ήταν εκείνος που αποφάσισε, γύρω στο 1970 να πάψει να δίνει την παραγωγή του στο εµπόριο και να τη διαθέτει χωρίς διαµεσολάβηση στον καταναλωτή, για καλύτερο εισόδηµα.