BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Ευρωπαϊκή Ημέρα Μικροχρηματοδοτήσεων στις 23 Οκτωβρίου

Για 4η συνεχή χρονιά, το European Microfinance Network (EMN) και το Microfinance Centre (MFC) προγραμματίζουν την επόμενη Ευρωπαϊκή Ημέρα Μικροχρηματοδοτήσεων για την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018, ώρα 15:00 – 20:00, στους χώρους του Οικοσυστήματος Καινοτομίας OK!Thess (Κομοτηνής 2 & Μαρία Κάλλας, Ποσειδώνιο).

amicrofinance

65
0

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία με θέμα ‘Ε = mc2 – Fighting for Social Exclusion and Unemployment in Europe (Παλεύοντας για τον κοινωνικό αποκλεισμό και την ανεργία στην Ευρώπη)’ εστιάζει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις μικροπιστώσεις, ως εργαλεία που δύνανται να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Σκοπός της φετινής εκδήλωσης  είναι η ενημέρωση σχετικά με την έννοια των μικροπιστώσεων στην Ελλάδα, εν αναμονή των αλλαγών του θεσμικού πλαισίου στη χώρα μας για τις μικροχρηματοδοτήσεις.


Αναφορικά με το γιατί επιλέχθηκε το E = mc2 ως ετικέτα για την 4η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μικροχρηματοδοτήσεων, σύμφωνα με τον δημιουργό του τύπου, Albert Einstein, το “E = mc2” είναι συνώνυμο της ενέργειας, της επιτάχυνσης και της ανατροφοδότησης. Οι διοργανωτές επιδιώκουν να προσαρμόσουν τον συγκεκριμένο τύπο στη σφαίρα της μικροχρηματοδότησης: Το E είναι η Eπιχειρηματικότητα, η Eνδυνάμωση, η Eνίσχυση της απασχόλησης, που απορρέει από την σύντηξη των ΜικροΠιστώσεων (MicroCredit).


Η πρόσβαση στις μικροπιστώσεις για τους αποκλεισμένους από την παραδοσιακή τραπεζική σε συνδυασμό με τις μη χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, όπως η καθοδήγηση, η παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης, η κατάρτιση, οι υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης (Business Development Services), δύνανται να έχουν θετικό αντίκτυπο στους ωφελούμενους και την κοινωνία ευρύτερα.


Τα Κέντρα Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης microSTARS και το ΚΕΠΑ, ως μέλος του Microfinance Centre (MFC), συμμετέχουν ενεργά και στη φετινή καμπάνια.  



Το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ


Και η φόρμα εγγραφής εδώ



Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό



Για περισσότερες πληροφορίες:

κα. Δέσποινα Καμπουρίδου (τηλ.: 2310 480 000 εσωτ. 152 – email: kabouridoud@e-kepa.gr)

και κα. Αγνή Παγούνη (τηλ.: 2310 274 033 – email: pagounia@microstars.gr)

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία