
Το workshop διοργανώνεται από το Κέντρο Ελιάς Krinos του Perrotis College σε συνεργασία με τον διεθνή διαγωνισμό ελαιόλαδου Athena με στόχο να έρθουν οι Έλληνες παραγωγοί σε επαφή με τους ανταγωνιστές τους στη διεθνή αγορά. Ακόμη, θα παρουσιαστούν οι παράμετροι με τις οποίες βαθμολογούν και βραβεύουν το ελαιόλαδο οι γευσιγνώστες και οι κριτές σχετικών διαγωνισμών.
Πρόγραμμα Workshop γευσιγνωσίας ελαιόλαδου (Αίθουσα D1)
09:30 «Οι δρόμοι της ελιάς: Ένα εθνικό ερευνητικό δίκτυο για ένα εθνικό προϊόν» > Δρ. Αθανάσιος Μολασιώτης, επ. καθηγητής, Τομέας Οπωροκηπευτικών και Αμπέλου, Τμήμα Γεωπονίας, ΑΠΘ
09:45 «Διεθνής ελαιώνας - γνωρίζοντας τον ανταγωνισμό» > Μαρία Κατσούλη, διαπιστευμένη γευσιγνώστρια ελαιόλαδου, μάνατζερ του διεθνούς διαγωνισμού ελαιόλαδου Athena
H συμμετοχή στο workshop εξασφαλίζεται με προεγγραφή στο email: perrotiscollege@afs.edu.gr καθώς υπάρχει περιορισμένος αριθμός διαθέσιμων θέσεων
Θα ακολουθήσει ημερίδα, κατά τη διάρκεια των εργασιών της οποίας, θα παρουσιαστεί τόσο το Κέντρο Ελιάς Krinos όσο και η συμβολή του στα συστήματα πυκνής φύτευσης ελιάς. Επίσης, θα γίνει αναφορά: στον διαγωνισμό Athena, την αυθεντικοποίηση ποιλικιών ελιάς και ελαιόλαδου με χρήση γονιδιωματικών τεχνολογιών, στις νέες τάσεις και καινοτόμες τεχνολογίες στην παραγωγή και τυποποίηση ελαιόλαδου, στη διασφάλιση ποιότητας και γνησιότητας του ελαιόλαδου, στον ρόλο του στην πρόληψη του οξειδωτικού στρες ενώ θα κατατεθεί πρόταση στρατηγικής για αξιοποίηση μέσων κοινωνικών δικτύωσης στη διαμόρφωση brand (ετικέτας).
Πρόγραμμα ημερίδας με θέμα «Ελαιόλαδο: Καλλιέργεια – Μεταποίηση – Διατροφική αξία»
11:30 Προσέλευση, αμφιθέατρο
12:00 Χαιρετισμοί
Δρ. Πάνος Κανέλλης, Πρόεδρος Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και Perrotis College
Δρ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, ακαδημαϊκός διευθυντής μεταπτυχιακού προγράμματος, Perrotis College
12:15 «Συστήματα πυκνής φύτευσης - η Συμβολή του Κέντρου Ελιάς Krinos» > Δρ. Αθανάσιος Γκέρτσης, Διευθυντής του Κέντρου Ελιάς Krinos, Καθηγητής του Τμήματος Διαχείρισης Αγρo-Περιβαλλοντικών Συστημάτων, Perrotis College
12:30 «Παρουσίαση του διαγωνισμού Athena international olive oil competition» > Μαρία Κατσούλη διαπιστευμένη γευσιγνώστρια ελαιόλαδου, μάνατζερ του διεθνούς διαγωνισμού ελαιόλαδου Athena
12:45 «Αυθεντικοποίηση ποικιλιών ελιάς και ελαιόλαδου με χρήση γονιδιωματικών τεχνολογιών» > Δρ. Ιωάννης Γανόπουλος, ερευνητής στη μοριακή βελτίωση καλλιεργούμενων φυτών ΙΓΒ & ΦΠ, ΕΛΓΟ – Δήμητρα
13:00 Διάλειμμα - Ελαφρύ κέρασμα
13:30 «Νέες τάσεις και καινοτόμες τεχνολογίες στην παραγωγή και τυποποίηση ελαιόλαδου» > Δρ. Κυριακή Ζηνοβιάδου, επικεφαλής μεταπτυχιακού προγράμματος ‘Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων και Επιχειρήσεων στον τομέα των Τροφίμων’, Perrotis College και κριτής στον Athena international olive oil competition 2016-2019
13:45 «OLEUM (Διασφάλιση της ποιότητας και της γνησιότητας του ελαιόλαδου)» > Δρ. Νικόλαος Νενάδης, επ. καθηγητής, Τμήμα Χημείας, Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων, ΑΠΘ
14:00 «Το ελαιόλαδο ως λειτουργικό τρόφιμο και ο ρόλος του στην πρόληψη του οξειδωτικού στρες» > Δρ. Απόστολος Κυριτσάκης, πρώην καθηγητής, ΑΤΕΙΘ, Ελληνικό Παρατηρητήριο Οξειδωτικού Άγχους, Θεσσαλονίκη
14:15 «Χρήση Κοινωνικών Δικτύων (social media) για διαμόρφωση brand (ετικέτας) σε ελαιόλαδο – Μια πρόταση στρατηγικής» > Θεοχάρης Σπυρόπουλος, εισηγητής, Perrotis College
14:30–15:00 Ερωτήσεις – Συζήτηση
Περισσότερες πληροφορίες:
Αμερικανική Γεωργική Σχολή
Μαρίνου Αντύπα 54, Τ.Θ. 60097, ΤΚ: 57001, Θέρμη
τηλ: 2310 492 700