Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Πάγωμα δανειακών υποχρεώσεων και άμεση αποζημίωση ζητούν από τα Φάρσαλα οι χαλαζόπληκτοι

Άμεση έναρξη της διαδικασίας εκτιμήσεων από τον ΕΛΓΑ για τη χαλαζόπτωση της Δευτέρας, παράλληλα με πάγωμα των δανειακών υποχρεώσεων των πληγέντων αγροτών, ζητά η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας σε δελτίο τύπου που εξέδωσε.

fars

Ελισσαίος-Ιωάννης Μανιάτης

74
0

Επιπλέον, ζητείται από τους αγρότες αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους και με χρήση κεφαλαίων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Επισημαίνεται από τους αγρότες πως δεν έχουν άλλο εισόδημα και πρέπει να δοθούν γρήγορα οι αποζημιώσεις ώστε να μπορούν να καλύψουν τα βασικά οικογενειακά έξοδα, χωρίς να υπάρχει η γνωστή καθυστέρηση που φτάνει μέχρι και 16 ολόκληρους μήνες για την εξόφληση των αποζημιώσεων.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η σφοδρή χαλαζόπτωση στα Φάρσαλα και συγκεκριμένα στις τοπικές κοινότητες Αγ. Γεωργίου, Κατωχωρίου, Ανωχωρίου και Σταυρού προκάλεσε τεράστιες καταστροφές που φτάνουν ακόμη και στο 100% σε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών.

Οι αγρότες είδαν τους κόπους της χρονιάς να πάνε χαμένοι, να μένουν χωρίς παραγωγή και χωρίς εισόδημα ενώ έχουν κάνει πολλά από τα καλλιεργητικά έξοδα και φροντίδες στα πληγέντα από το χαλάζι χωράφια τους.

Για μια ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες της τεράστιας καταστροφής και απροστάτευτοι στα καιρικά φαινόμενα ενώ  με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων ο ΕΛΓΑ δεν ασφαλίζει και δεν αποζημιώνει στο 100% την ζημιά.

Επειδή είμαστε σε προεκλογική περίοδο είναι βέβαιο ότι οι πληγέντες αγρότες θα ακούσουν λόγια παρηγοριάς και συμπόνιας που για να έχουν αντίκρισμα πρέπει να γίνουν τα στοιχειωδών απαραίτητα που καμιά κυβέρνηση δεν έκανε ως τώρα.

  1. Αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους. Να υπάρχει κρατική χρηματοδότηση όταν χρειάζεται αφού ο προϋπολογισμός δικά μας χρήματα είναι από άμεση και έμμεση φορολογία. Καμιά κυβέρνηση από το 2011 που ψηφίστηκε ο νέος κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ ενώ είχαν την υποχρέωση να καλύπτουν τον ΕΛΓΑ με 35 εκατ. Ευρώ τον χρόνο.
  2. Μέτρα αντιχαλαζικής προστασίας αφού είναι γνωστό ότι ο Νομός Λάρισας είναι απροστάτευτος από το χαλάζι και είναι περιοχή που κάθε χρόνο μετράει πληγές από τις χαλαζοπτώσεις.
  3. Άμεσα να ξεκινήσει η διαδικασία εκτιμήσεων από τον ΕΛΓΑ και να είναι αντικειμενική που να αποτυπώνει το μέγεθος της ζημιάς. Επειδή οι αγρότες δεν έχουν άλλο εισόδημα να δοθούν γρήγορα οι αποζημιώσεις ώστε να μπορούν να καλύψουν τα βασικά οικογενειακά έξοδα. Να μην υπάρχει η γνωστή καθυστέρηση που φτάνει μέχρι και 16 ολόκληρους μήνες για την εξόφληση των αποζημιώσεων.
  4. Πάγωμα των δανειακών υποχρεώσεων τους, των ασφαλιστικών εισφορών ώσπου να δοθούν τα χρήματα των αποζημιώσεων.

 

ΕΟΑΣΝΛ

Αγροτικοί Σύλλογοι Αγ. Γεωργίου και Κατωχωρίου Φαρσάλων

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία