Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Φόρουμ για ανανεώσιμες πηγές και αποθήκευση ενέργειας

Το πλέον ίσως επίκαιρο θέμα της ενεργειακής αγοράς, η αποθήκευση ενέργειας, σε συνδυασμό με την αύξηση των επενδύσεων στις Ανανεώσιμες Πηγές στην Ελλάδα, θα κυριαρχήσουν στις εργασίες του επιστημονικού-επενδυτικού φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019, στο ξενοδοχείο Athens Divani Caravel με θέμα «Επενδύοντας στην Πράσινη Ενέργεια: Αποθήκευση - Νέα Έργα ΑΠΕ».

apothikeyshenergeiasananewsimesphgesplagia

39
0

Η εκδήλωση διοργανώνεται με τον επιστημονικό συντονισμό του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και ειδικότερα της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών-Εργαστήριο Υδροδυναμικών Μηχανών, τη συνεργασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, τη συμμετοχή του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών-Δημόκριτος του ΚΑΠΕ, του ΚΔΕΠ (Κέντρου Δοκιμών Ερευνών και Προτύπων της ΔΕΗ), του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ανανεώσιμης Ενέργειας (EREF), των συναρμόδιων για  τις ΑΠΕ δημόσιων/ιδιωτικών φορέων, όπως επίσης και στελεχών της αγοράς και επενδυτών.

Διοργανωτής είναι η Α-Energy Investments στα πλαίσια των τακτικών δραστηριοτήτων για  την προώθηση της καθαρής ενέργειας στη χώρα.

Πώς θα τιμολογηθούν οι νέες επενδύσεις

Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν:
- o ειδικός ρόλος και οι άμεσες προοπτικές της αποθήκευσης ενέργειας αφενός για τη διασφάλιση της αξιοπιστίας της λειτουργίας του ηλεκτρικού συστήματος και αφετέρου για τον μηδενισμό της απορριπτόμενης ενέργειας ΑΠΕ
- το υπό διαμόρφωση νέο κανονιστικό και ρυθμιστικό πλαίσιο για την εγκατάσταση, λειτουργία και τιμολόγηση αποθηκευτικών σταθμών στα δίκτυα μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στο πλαίσιο της τρέχουσας δημόσιας διαβούλευσης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας

Διαγωνιστικές διαδικασίες, νέα έργα, στρατηγικοί επενδυτές

Η προοπτική των νέων έργων που προέκυψαν στα πλαίσια των πρόσφατων μειοδοτικών διαγωνισμών αλλά και η προοπτική των μικρότερων εκτός διαγωνισμών έργων είναι ένα ακόμα θέμα της εκδήλωσης, με τον τομέα της καθαρής ενέργειας να αναδεικνύεται ως ο πραγματικός πρωταγωνιστής στην προσέλκυση εγχώριων και ξένων επενδυτών. Στρατηγικοί επενδυτές, ανάμεσα στους οποίους ο  Όμιλος ΔΕΗ, ο Όμιλος ΕΛΠΕ και άλλοι θα παρουσιάσουν νέα έργα και επενδυτικά προγράμματα, ενώ θα δοθεί η δυνατότητα και σε νεοεισερχόμενους στον τομέα της καθαρής ενέργειας επιχειρηματικούς ομίλους και εταιρείες να παρουσιάσουν έργα και απόψεις. Παράλληλα, και οι μικρότεροι επενδυτές (πρωτίστως της αγοράς των φωτοβολταϊκών) θα έχουν τη δυνατότητα παρουσιάσεων/τοποθετήσεων σε ενότητα άμεσου ενδιαφέροντός τους. Θα γίνει, επίσης, εκτεταμένη αναφορά στην αποθήκευση ενέργειας ως υπηρεσία αλλά και στην ανάπτυξη οικιακών και μικρών εμπορικών συστημάτων με τη λογική του third-party financing. Ένα άλλο θέμα που θα τεθεί είναι και η δυνατότητα συμμετοχής στη χρηματιστηριακή αγορά ενέργειας με σημαντικά μειωμένο ρίσκο στο πλαίσιο συνδυασμού φωτοβολταϊκών σταθμών με συστήματα αποθήκευσης.

Οι επιστημονικές καινοτομίες

Οι ελληνικές επιστημονικές καινοτομίες στον τομέα της αποθήκευσης ενέργειας και των ΑΠΕ συνολικότερα, αλλά και ο ειδικός ρόλος των τοπικών κοινωνιών για την επιτυχία  των έργων της «καθαρής ενέργειας» θα αναδειχθούν στο πλαίσιο των επίκαιρων παρουσιάσεων.

Οι Ομιλητές

Ανάμεσα στους διακεκριμένους ομιλητές της εκδήλωσης, ο κ. Δημήτρης Παπαντώνης, ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ, ο δρ. Γιώργος Νούνεσης, Διευθυντής και Πρόεδρος ΕΚΕΦΕ-ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, ο κ. Ιωάννης Αναγνωστόπουλος, καθηγητής της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ, μέλος Ολομέλειας ΡΑΕ, ο  κ. Γιώργος Ανδριώτης, αντιπρόεδρος ΔΕΗ,  ο κ. Γιάννης Κοπανάκης, Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης, Όμιλος ΔΕΗ ΑΕ, ο Δρ. Διονύσιος Παπαχρήστου, συντονιστής Ομάδας Διαγωνισμών ΑΠΕ και διευθυντής Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), ο  κ. Σωτήρης Καπέλλος, πρόεδρος ΣΕΦ, ο κ. Στέλιος Ψωμάς, σύμβουλος ΣΕΦ, η  κα Γιούλα Τσικνάκου, Διευθύντρια Υδροηλεκτρικών Έργων της εταιρείας ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, η κα Μαβίκα Ηλιού, Director & Group ESMS Officer, Εταιρική και Επενδυτική Τραπεζική - Wholesale Products, Green Banking και Αναπτυξιακά Προγράμματα, Τράπεζα  Πειραιώς, ο κ. Χρυσόστομος Χρηστίδης, Εντεταλμένος Σύμβουλος ΔΕΗ Ανανεώσιμες, ο κ. Παναγιώτης Παπασταματίου,  Γενικός Διευθυντής ΕΛΕΤΑΕΝ, o δρ. Σάββας Σεϊμανίδης, αντιπρόεδρος Εuropean Renewable Energies Federation, ο κ. Στέλιος Λουμάκης, πρόεδρος ΣΠΕΦ, ο κ. Κωστής Σταμπολής, Γενικός Διευθυντής Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης-ΙΕΝΕ, μέλος Επιτροπής για το ΕΣΕΚ, ο κ. Κώστας Σταματάκης, Διευθυντής Κέντρου Δοκιμών Ερευνών και Προτύπων  ΔΕΗ, o δρ. Αθανάσιος Στούμπος,  Διευθυντής Ερευνών, ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, η  κα Miriam Rodriguez Ruiz, πρόεδρος,  Εlectra Energy Cooperative, o κ. Γιώργος Χριστοφορίδης,  αν. καθηγητής  Παν/μιο  Δυτικής Μακεδονίας, ο κ. Σταύρος Μαυρογένης, υπεύθυνος Τομέα Κλιματικής και Ενεργειακής Πολιτικής,  WWF Ελλάς  κ.ά. Στις διαδραστικές εργασίες  αναμένεται να συμμετέχουν εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Ενέργειας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, του ΔΕΔΔΗΕ, και άλλων σημαντικών φορέων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ

Πληροφορίες και εγγραφές

τηλ: 210 69 12 183, 210 69 12 505  

email: office.aenergy@gmail.com

www.a-energy.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία