BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Ανάγκη για επανασύνδεση και αναδιάρθρωση της δασικής υπηρεσίας στη Λάρισα

Η ανάγκη να επανασυνδεθεί η Δασική Υπηρεσία με όλα τα αντικείμενα της δασολογικής επιστήμης που διαχειρίζεται και να διασφαλιστεί η δυνατότητα πλήρους επιχειρησιακής της λειτουργίας, όπως αυτή έχει καθοριστεί στα πορίσματα τόσο της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τα δάση όσο και της Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, αλλά και στα μετέπειτα πορίσματα ειδικών επιτροπών που κατέληξαν σε συμπεράσματα και προτάσεις, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔΔΥ στη Λάρισα.

kakavas_23

7
0

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔΔΥ, με μοναδικό θέμα συζήτησης “Οι επιπτώσεις στη Δασική Υπηρεσία από την εμπλοκή στις δασικές πυρκαγιές, με αφορμή την αριθ. 181752/2052/2019 ΚΥΑ για τη συνεργασία του Π.Σ με τη Δασική Υπηρεσία”, ανέδειξε για άλλη μία φορά τα εξής:

Η μαζικότητα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, οι εξηγήσεις που δόθηκαν σε όλα τα επίπεδα και οι αποφάσεις ευθύνης που πήραμε, θα βοηθήσουν ουσιαστικά την ΠΕΔΔΥ και την ΠΟΓΕΔΥ να στηρίξουν με ουσιαστικό τρόπο τα μέλη τους. Αυτός ήταν εξάλλου και ο συνδικαλιστικός και πάνω από όλα συναδελφικός μας στόχος.

Να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις, ώστε να γίνει κατανοητό το επίπεδο εμπλοκής και τα καθήκοντα μας στην πρόληψη και μόνο των Δασικών Πυρκαγιών και κυρίως,

Να διατυπώσουμε τις αναγκαίες προϋποθέσεις και τα μετρά πολιτικής που θα πρέπει να εξασφαλιστούν από την πολιτική ηγεσία για να λειτουργήσει πλήρως και αποτελεσματικά η Δασική Υπηρεσία, όχι μόνο όσο αφορά στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, αλλά σε όλα τα αντικείμενα που εξ ορισμού τους θα πρέπει να διαχειρίζεται.

Να είναι σίγουροι οι συνάδελφοί μας ότι είμαστε δίπλα τους με στόχο όπως κάνουμε πάντα το καλό του δάσους και όχι του δέντρου.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία