BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Ελαιόλαδο φετινής εσοδείας προς τυποποίηση αγοράζει ο Ε.Α.Σ Κεφαλληνίας και Ιθάκης

Ελαιόλαδο φετινής εσοδείας αγοράζει ο Ε.Α.Σ Αγροτική Ένωση Κεφαλληνίας και Ιθάκης σε μια προσπάθεια ανακοπής της καθοδικής πορείας των τιμών του προϊόντος, ώστε να διασφαλιστεί η συνέχεια της καλλιέργειας στα νησιά.

easkefalonisithakis

14
0

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσίευσε ο Συνεταιρισμός,  η τιμή του ελαιολάδου θα καθορίζεται από την ποιότητα και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του, ενώ οι ελιές θα πρέπει να ελαιοποιηθούν στα ελαιοτριβεία της Αγροτικής Ένωσης. Σημειώνεται ότι οι ελιές θα πρέπει να προέρχονται από δέντρα χωρίς φυτοφάρμακα ενώ σε ξεχωριστές παρτίδες θα παραλαμβάνονται εκείνες από υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα. Το ελαιόλαδο θα τυποποιηθεί στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του συνεταιριστικού τυποποιητηρίου στη Σάμη.

Η πλήρης ανακοίνωση του ΕΑΣ Κεφαλληνίας και Ιθάκης:

«Ο Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) Κεφαλληνίας και Ιθάκης ενημερώνει τα Μέλη του ότι, στη προσπάθεια για να ανακοπεί η καθοδική πορεία και να διασφαλιστεί το μέλλον της ελαιοκαλλιέργειας στα Νησιά μας βελτιώνοντας τη θέση του ντόπιου ελαιοκαλλιεργητή, θα αγοράσει ελαιόλαδο φετινής εσοδείας από τοπικές ποικιλίες όπως, Ντόπια, Θιακό, Ματολιά και Κορφολιά με σκοπό να το τυποποιήσει στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Συνεταιριστικού Τυποποιητηρίου της ΕΝΩΣΗΣ στη Σάμη.

        Ως απαραίτητη προϋπόθεση οι ελιές πρέπει να λιοκομηθούν στα Συνεταιριστικά Ελαιοτριβεία της  ΕΝΩΣΗΣ στα Χαυδάτα Παλλικής και στο Βαθύ Ιθάκης και να προέρχονται από δέντρα χωρίς φυτοφάρμακα καθώς και ξεχωριστές παρτίδες από υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα.

        Η τιμή αγοράς του ελαιολάδου θα προσδιορίζεται από την ποιότητα (χημικές παραμέτρους) καθώς και από τις οργανοληπτικές του ιδιότητες (αρώματα, «ωριμότητα», κλπ) στο εργαστήριο της ΕΝΩΣΗΣ.

        Πληροφορίες παρέχονται στα τηλέφωνα 6937084082 κ. Γιολάντα Βοργιά και 6979274445 κ. Σπύρο Δενδρινό.

               Από  Ε.Α.Σ.  ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ  &  ΙΘΑΚΗΣ»

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία