BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Κλειστοί δρόμοι και σχολεία από την κακοκαιρία στη Βόρεια Ελλάδα

Αρκετά ήταν τα προβλήματα που καταγράφηκαν στο ορεινό δίκτυο της Βόρειας Ελλάδας αλλά και στις θαλάσσιες συγκοινωνίες την Τετάρτη με τα φαινόμενα να συνεχίζονται και σήμερα. Δρόμοι έκλεισαν λόγω χιονιού ή καθιζήσεων, ενώ τα πλοία έμειναν δεμένα στα λιμάνια λόγω των θυελλωδών ανέμων

saronei-h-ypatia-kleistoi-dromoi-thyellodeis-anemoi-kleista-scholeia-kai-thn-pempth

15
0

Σχολεία θα απαραμείνουν κλειστά και την Πέμπτη, όπως αποφασίστηκε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Meteo, οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν στα πελάγη καθήλωσαν τα πλοία σε πολλά λιμάνια της χώρας. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τις ισχυρότερες ριπές. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Παξιμάδα Καρύστου στις 10:50 καταγράφηκε ριπή που έφτανε τα 164 χλμ/ώρα.

Τα περισσότερα προβλήματα είναι στην Φλώρινα, όπου ακόμη και μέσα στην πόλη, δεν μπορούν να κινηθούν οι οδηγοί χωρίς αλυσίδες, καθώς τα πάντα έχουν σκεπαστεί από το χιόνι που πέφτει για περισσότερο από 24 ώρες.

Στη Δυτική Μακεδονία, το χιόνι δεν έχει σταματήσει να πέφτει, ενώ χιόνισε και σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, όπου στον Χορτιάτη το έστρωσε. Η κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει πιο έντονα μεγάλο μέρος της χώρας σήμερα, όπως και την Αττική.

Σε ποιες περιοχές θα μείνουν κλειστά τα σχολεία

Εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών, της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην Π.Ε. Φλώρινας, μετά από απόφαση των δήμαρχων, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Φλώρινας, τον Δήμο Αμυνταίου και των Δήμο Πρεσπών. Επίσης στην Π.Ε. Κοζάνης τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στο Δήμο Εορδαίας ενώ τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 9.15 πμ στο Δήμο Βοΐου. Στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς και στο δήμο Γρεβενών τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 9.15 πμ.

Επίσης, οι μαθητές των δημοτικών σχολείων, οικισμών του ορεινού όγκου του δήμου Σουφλίου και οι μαθητές του γυμνασίου Λαβάρων, δεν θα προσέλθουν την Πέμπτη στις σχολικές αίθουσες, καθώς με απόφαση της δημοτικής αρχής, θα είναι κλειστά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Ειδικότερα, δεν θα λειτουργήσουν τα δημοτικά σχολεία στους οικισμούς Ρούσσα, Γονικό, Μεγάλο Δέρειο, Πετρόλοφο, Σιδηροχώρι, Σιδηρώ, Αγριάνη και το γυμνάσιο Λαβάρων.

Ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στις προαναφερθείσες περιοχές η χιονόπτωση είναι έντονη, το ύψος του χιονιού είναι ήδη στο μισό μέτρο, ενώ με τον υδράργυρο στους -3 βαθμούς, υπάρχει παγετός που καθιστά επικίνδυνη την μετακίνηση των μαθητών: Η κίνηση των λεωφορείων είναι πάρα πολύ δύσκολη στο οδικό δίκτυο του ορεινού όγκου, με τις κλίσεις αλλά και την ολισθηρότητα του οδοστρώματος, λόγω του παγετού.

Ο δήμαρχος Σουφλίου, σημείωσε ότι ήταν άμεση η κινητοποίηση των συνεργείων της Περιφέρειας αλλά και του δήμου, προκειμένου να μην αποκλειστούν οικισμοί και να μη διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Προβλήματα στην ακτοπλοΐα

Προβλήματα σε ορισμένα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, έχουν δημιουργήσει οι ισχυροί άνεμοι σε πολλές θαλάσσιες περιοχές που κατά τόπους φθάνουν τα 8 με 9 μποφόρ.

Από το λιμάνι του Πειραιά δεν πραγματοποιήθηκε το δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίο "Διονύσιος Σολωμός"  για Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο, Μήλο,Κίμωλο, Φολέγανδρο, Σίκινο, Ιο, Θήρα. Επίσης τα δρομολόγια των πλοίων "Blue HORIZON" για Ηράκλειο, "Φαιστός Παλάς" για Χανιά Ηράκλειο, "Ελευθέριος Βενιζέλος" για Χανιά και OLYMPUS για Ρέθυμνο, Θήρα,  Μήλο, θα πραγματοποιηθούν αύριο το πρωί. 

Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για τον Αργοσαρωνικό.

Κατά την κρίση του πλοιάρχου εκτελούνται τα δρομολόγια στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας.

Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές  Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά, Καβάλα-Πρίνου Θάσου και Αλεξανδρούπολη -Σαμοθράκη.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις αλλαγές δρομολογίων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Πηγή: thetoc.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία