Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Επιδότηση 80 ευρώ με κουπόνι για αγορά αμνοεριφίων το Πάσχα

Ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Τυρνάβου, Αργύρης Μπαϊραχτάρης,  προτείνει στην κυβέρνηση να δοθεί επιδότηση Επιδότηση 80 ευρώ με κουπόνι για αγορά αμνοεριφίων το Πάσχα.

lambs1

4234
5

Δέσμη 9 μέτρων-προτάσεων, με πρώτο στη σειρά την επιδότηση πλειάδας πολιτών με  80 ευρώ με κουπόνι, για αγορά αμνοεριφίων το Πάσχα, καταθέτει ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου δήμου Τυρνάβου κ. Αργύρης Μπαϊραχτάρης, αναφορικά με τις έκτακτες καταστάσεις που βιώνουμε άπαντες λόγω κορονοϊού αλλά και λόγω των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η αιγοπροβατοτροφία αλλά με την πανδημία της νέας νόσου επιδεινώνονται δραματικά.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του συλλόγου, είχε μια πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Θεσσαλό υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκρέκα, ο οποίος αρκετά από τα παρακάτω μέτρα τα βρήκε πολύ λογικά και ενδιαφέροντα-ειδικά για  τα 80 ευρώ- και ενδεχομένως υλοποιήσιμα.

Συγκεκριμένα ο κ. Μπαϊραχτάρης, σταχυολόγησε τα εξής:

  • «Επιδότηση με 80 ευρώ, μέσω αντίστοιχου κουπονιού» για την αγορά αρνιών-κατσικιών για το Πασχαλινό τραπέζι.

Δικαιούχοι, σύμφωνα με τον κ. Μπαϊραχτάρη, θα μπορούν να είναι οι κάτωθι κατηγορίες ανά οικογένεια:

-              Εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΕΑΔ

-              Εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που έκλεισαν λόγω κορονοϊού καθώς και

-              Ελεύθεροι επαγγελματίες που έκλεισαν τα καταστήματά τους λόγω της νέας νόσου

-              Γεωργοί, άλλοι κτηνοτρόφοι εκτός των αιγοπροβατοτρόφων, μελισσοκόμοι, αλιείς

-              Μισθωτοί δημοσίου και ιδιωτικού τομέα αλλά και ελεύθεροι επαγγελματίες με καθαρό εισόδημα μέχρι 13.000 ευρώ    

Με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει διπλό όφελος, τόσο για τους αιγοπροβατοτρόφους που θα διαθέσουν τα αμνοερίφιά τους, όσο και για τους παραπάνω καταναλωτές.

  • Καταβολή ενισχύσεων De minimis, λόγω των χαμηλών τιμών στο γάλα
  • Εκκαθάριση παλαιών και «λιμναζόντων» πληρωμών, όπως είναι του Καταρροϊκού πυρετού και του ΕΛΓΑ καθώς και των εξισωτικών αποζημιώσεων του 2013-14
  • Αναστολή εισφορών ΕΦΚΑ, ΕΛΓΑ, Εφορία, δανειακών υποχρεώσεων, όσο διαρκεί η καραντίνα
  • Άμεση καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης των ζωικών προϊόντων
  • Συμμετοχή των κτηνοτροφικών συλλόγων (που διαθέτουν ΑΦΜ) και κτηνοτροφικών συνεταιρισμών σε δημοπρασίες προμήθειας σε Ένοπλες Δυνάμεις, Νοσοκομεία και διάφορα Ιδρύματα
  • Έλεγχοι στα σύνορα για την αποτροπή λαθραίων εισαγωγών ζώντων ζώων
  • Ενεργοποίηση του ΕΦΕΤ και κάθε ελεγκτικού μηχανισμού του δημοσίου για ελέγχους στα σούπερ μάρκετ για σφάγεια 50-60 ημερών, για αποτροπή «βαφτίσεων» ως φρέσκα.
  • Άμεση ενημέρωση των καταναλωτών, της ημερομηνίας σφαγής, ώστε να μην παραπλανόνται

Με βάση τις παραπάνω προτάσεις-μέτρα ο κ. Μπαϊραχτάρης, ανέφερε πως «Τόσο η κυβέρνηση, όσο και ειδικότερα το ΥΠΑΑΤ, θα πρέπει να έχουν κατά νου, ότι μετά την πτώση των τιμών στο γάλα, που ήταν ένα δυνατό πλήγμα για τον κλάδο, αν παρ’ ελπίδα δεν μας προστατεύσει τώρα η Πολιτεία, η κατάσταση στον αιγοπροβατοτροφικό τομέα θα είναι δυστυχώς μη αναστρέψιμη» και κλείνοντας, σημείωσε χαρακτηριστικά «Οπότε καλύτερα το προλαμβάνειν, παρά το θεραπεύειν».  

Σχόλια (5)
Προσθήκη σχολίου

26-03-2020 10:56Καραγιάννης Γρηγόριος

Στο σκεπτικό της , η πρόταση είναι σωστή. Πρέπει να βρεθεί τρόπος διάθεσης των αμνοεριφίων γιατί αλλιώς τελείωσε και ο πρωτογενής τομέας

Απάντηση

24-03-2020 00:09Ιωαννα

Ποτε θα γινει?

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία