Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Αλλαγές στις ενισχύσεις αγροτικών προϊόντων στα νησιά του Αιγαίου

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προέβη σε τροποποίηση των άρθρων της Υπουργικής απόφασης 6266/146471/13-1-2016 σχετικά με την εφαρμογή του Προγράμματος Στήριξης των Μικρών Νησιών του Αιγαίου Πελάγους, όσον αφορά τα προϊόντα της τοπικής γεωργικής φυτικής παραγωγής.

parakopoi7

47
0

Σύμφωνα με αυτή, για τις πληρωμές των αιτήσεων 2019 και έπειτα ισχυεί ότι το ποσό της ενίσχυσης μπορεί να φτάσει έως και τα 700 ευρώ ανά εκτάριο.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τους αμπελώνες, το ποσό της ενίσχυσης καθορίζεται στα 700 ευρώ ανά εκτάριο, ενώ το συνολικό διατιθέμενο ποσό της ενωσιακής ενίσχυσης των ανωτέρω αμπελώνων ανέρχεται σε 1,4 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως για την καλλιέργεια της ελιάς το αντίστοιχο συνολικό διατιθέμενο ποσό της ενωσιακής ενίσχυσης για τους ελαιοκαλλιεργητές ανέρχεται στα 8,8 εκατ. ευρώ και το συνολικό ποσό της συμπληρωματικής εθνικής χρηματοδότησης, για το έτος ενίσχυσης 2019 στα 547.000 ευρώ.

Στα εσπεριδοειδή η ενίσχυση ανέρχεται στα 500 ευρώ ανά εκτάριο και στα 255.000 ευρώ  η ενωσιακή ενίσχυση για τη στρεμματική ενίσχυση. Η επιδοτούμενη καλλιεργούμενη έκταση ανά δικαιούχο πρέπει να είναι τουλάχιστον 0,1 εκτάρια, με το λιγότερο 200 δέντρα ανά εκτάριο και η ελάχιστη έκταση κάθε αγροτεμαχίου πρέπει να είναι τουλάχιστον 0,05 εκτάρια.

Τέλος, στα 11,5 ευρώ ανά κιλό διαμορφώνεται το ύψος της ενίσχυσης στην «καθαρή μαστίχα» που προέρχεται από δένδρα που βρίσκονται σε παραγωγική κατάσταση, ενώ το συνολικό ποσό της ενωσιακής ενίσχυσης φτάνει τα 1.120.000 ευρώ.

Δείτε εδώ αναλυτικά τα ποσά των ενισχύσεων για κάθε περίπτωση. σύμφωνα με την Υπουργική απόφαση.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία