Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Καταγραφή ζημιών ζητεί ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων

Άμεση καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ αλλά και αποζημιώσεις για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον καύσωνα στην καρπόδεση των ελιών, ζητεί ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων.

e4695529e9bbf8b60b6165d76397876b_XL

57
0

Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων:
Ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιανών, αφουγκραζώμενος την αγωνία χιλιάδων αγροτών με την παρούσα ανακοίνωση, θέλει να απευθυνθεί προς όλους όσους σχετίζονται με την αγροτική πολιτική ( Υπουργείο Γεωργίας, ΕΛ.ΓΑ., Δ/σεις Αγροτικής Οικονομίας ) και ν' αναδείξει την τεράστια ζημιά που προκλήθηκε στους ελαιώνες από τις πρόσφατες ακραίες υψηλές θερμοκρασίες. Επειδή οι ελαιώνες , ήταν στο κρίσιμο στάδιο της καρπόδεσης και γεννούνται εύλογες αμφιβολίες για την παραγωγή του προσεχούς χειμώνα ζητούμε από τον ΕΛΓΑ - καθότι τον πληρώνουμε με την Ενεργοποίηση της Επιδότησης - να αποστείλει τάχιστα κλιμάκια καταγραφής & εκτίμησης των ζημιών και να προβεί σε αποζημιώσεις προς όλους τους πληγέντες Αγρότες. Επίσης, να υπενθυμίσουμε προς την ηγεσία του ΕΛΓΑ ότι ο οργανισμός συντηρείται αποκλειστικά και μόνο με χρήματα των Αγροτών, οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι κατώτερες του αναμενόμενου και εάν δεν πληρωθεί στην ώρα του το χρέος αποστέλλεται στην εφορία στερώντας από τον Αγρότη φορολογική ενημερότητα.

Οι ακραίες κλιματολογικές συνθήκες σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος παραγωγής & τις χαμηλές τιμές του ελαιολάδου καθιστούν του μέλλον του Αγρότη εξαιρετικά αβέβαιο. Χαμηλές τιμές αγροτικών προϊόντων, μείωση Κοινοτικών Ενισχύσεων, υψηλή φορολογία & ασφαλιστικό, Δασικοί χάρτες, αισχροκέρδεια εμπόρων, υψηλό κόστος παραγωγής ( τιμές λιπασμάτων, αγροεφοδίων, ημερομίσθια ) συνομολογούν στην ότι σε λίγα χρόνια από σήμερα ο αγρότης θα έχει εξαφανίσει από προσώπου γης.

Απευθυνόμαστε προς τα συναρμόδια Υπουργεία που έχουν ευθύνη στην χάραξη αγροτικής πολίτικης να προχωρήσουν προς επίλυση των πάσης φύσεως προβλημάτων των Αγροτών γιατί πολύ απλά σε λίγα χρονιά από σήμερα ο Αγρότης δεν θα υπάρχει , η πρωτογενής παραγωγή θα έχει καταρρεύσει και εταιρείες θα αγοράζουν τα προϊόντα μας σ' εξευτελιστικές τιμές και θα πωλούνταν στους καταναλωτές πανάκριβα .

Σταματήστε τον εμπαιγμό των Αγροτών διότι η καταστροφή μας θα ισοδυναμεί με καταστροφή του αγροτοδιατροφικού τομέα της Ελλάδας.

Το Δ.Σ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία