BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Από 1η Ιούλη παραστάσεις διαμαρτυρίας ανά την χώρα έξω από καταστήματα ΕΛΓΑ

Παραστάσεις διαμαρτυρίας ξεκινούν τη Τετάρτη 1η Ιουλίου έξω από καταστήματα του ΕΛΓΑ σε όλη τη χώρα Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες που συντονίζονται με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

trakter_me_elga

3
0

Για την καλύτερη προετοιμασία τους, προηγήθηκαν συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των Αγροτικών Συλλόγων και των Ομοσπονδιών, οργανώθηκαν περιοδείες και συσκέψεις σε δεκάδες χωριά σε όλη τη χώρα, για την ενημέρωση των αγροτών και για να φτάσει πλατιά το αγωνιστικό κάλεσμα.

Ενδεικτικά, μέχρι στιγμής, κινητοποιήσεις την Τετάρτη 1η Ιούλη προγραμματίζουν:

-Οι Ενωτικές Ομοσπονδίες και οι Αγροτικοί Σύλλογοι της Θεσσαλίας στον ΕΛΓΑ στη Λάρισα, στις 11 π.μ.

-Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας στον ΕΛΓΑ στο Αγρίνιο.

-Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου και τοπικοί Αγροτικοί Σύλλογοι στον ΕΛΓΑ στην Τρίπολη, στις 11 π.μ.

-Οι Αγροτικοί Σύλλογοι του Νομού Αχαΐας και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας καλούν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στην Πάτρα.

-Το Παγκρήτιο Συντονιστικό Αγροτικών - Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα καλεί στα γραφεία του ΕΛΓΑ στο Ηράκλειο, στις 11 π.μ.

-Οι Αγροτικοί Σύλλογοι Πέλλας και Ημαθίας στον ΕΛΓΑ στη Βέροια, στις 10 π.μ.

-Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας στην έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

-Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αρτας και Πρέβεζας, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζίτσας και ο Αμπελουργικός Σύλλογος Ζίτσας, στον ΕΛΓΑ στα Γιάννενα, στις 12.30 μ.μ.

-Ο Αγροτικός Σύλλογος Βοΐου Κοζάνης έξω από το κεντρικό κατάστημα του ΕΛΓΑ στην Κοζάνη, στις 10.30 π.μ.

-Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας προχωρά σε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Λαμία στις 11 το πρωί. Παράλληλα δίνει συνέχεια στον αγώνα που έχει ξεκινήσει τις τελευταίες εβδομάδες μαζί με τον Αγροτικό Σύλλογο Ανθήλης, πραγματοποιώντας νέα παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ και στη Λαμία την Δευτέρα 6 Ιουλίου και στις 11 το πρωί.

Αιτήματα αιχμής

Το πλαίσιο αιτημάτων του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, το οποίο έχει διαμορφωθεί μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες του, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα εξής:

-Κάλυψη από το κράτος του χαμένου εισοδήματος όσων έχουν πληγεί από την πανδημία.

-Καταβολή όλων των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Να αλλάξει ο κανονισμός ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%, άμεσα και δίκαια. Να μην πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές οι παραγωγοί ώσπου να αποζημιωθούν. Καμιά σκέψη για ιδιωτικοποίηση της ασφάλειας της παραγωγής.

-Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στους βιοπαλαιστές αγρότες. Φτηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.

-Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές.

-Να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ. Αύξηση των αγροτικών συντάξεων και μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία