BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Πάνω από 30% η ζημιά σε ελαιόδεντρα και εσπεριδοειδή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η μείωση της παραγωγής σε ελαιόλαδο και εσπεριδοειδή στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας την φετινή περίοδο, λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων με τις υψηλές θερμοκρασίες (στα όρια του καύσωνα) που επικράτησαν στα μέσα του περασμένου Μαΐου.

φ_μπ_-πορτοκαλια-1

16
0
Οι συνολικές επιπτώσεις στην παραγωγή θα φανούν κατά την συγκομιδή ωστόσο τα δείγματα από τις επισημάνσεις των γεωπόνων του ΕΛΓΑ είναι άκρως ανησυχητικά

Στην επικοινωνία που είχε την Τετάρτη 1 Ιουλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θοδωρής Βασιλόπουλος με τον Διευθυντή του παραρτήματος ΕΛΓΑ στην Πάτρα Γιώργο Κεχαγιά για την πρόοδο των επισημάνσεων εκείνο που καταγράφεται από την ενημέρωση που του έγινε είναι ότι η ζημιά ξεπερνά το 30% σε πολλές περιοχές.

Ο κ Βασιλόπουλος ζήτησε την καθημερινή επικοινωνία με την Διεύθυνση του ΕΛΓΑ και επεσήμανε σε δηλώσεις του τα εξής: « Οι υψηλές θερμοκρασίες ρεκόρ 40° - 41° είχαν ως αποτέλεσμα την πρόκληση ανεπανόρθωτης ζημίας στην καρπόδεση των ελαιοδέντρων γεγονός που καταγράφεται στην έκθεση των εκτιμητών του ΕΛΓΑ. Ο φάκελος με τα στοιχεία για την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας θα υποβληθεί το επόμενο διάστημα στο αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Εμείς είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τους αγρότες μας όπως κάνουμε πάντα. Οι παραγωγοί και φορείς τους από όλες αυτές τις περιοχές πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ σύμφωνα με το ισχύοντα κανονισμό παρά μόνο από την διαδικασία των ΠΣΕΑ. Πρέπει να αλλάξει ο κανονισμός να γίνει συμβατός με τα νέα δεδομένα που ισχύουν λόγω της κλιματικής αλλαγής και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν οι ενέργειές μας.»

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία