Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Την άμεση επίλυση των προβλημάτων άρδευσης, ζητά ο Αγροτικός Σύλλογος Ζαγοράς

Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι αγρότες σε πολλές αγροτικές περιοχές της Ζαγοράς, εξαιτίας των κατεστραμμένων δικτύων άρδευσης, με τον Αγροτικό Σύλλογο Ζαγοράς να διεκδικεί την άμεση αντικατάσταση του συστήματος και την συντήρηση των δεξαμενών άρδευσης.

i-qfsftx5-o

15
0

Παρακάτω παρατίθεται αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση

Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι αγρότες σε πολλές αγροτικές περιοχές της Ζαγοράς καθώς παρόλο που βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού,  οι υποδομές άρδευσης είναι κατεστραμμένες με αποτέλεσμα τα κτήματα να μένουν απότιστα.

Στις περιοχές «Παναγία Ράσοβα» και «Μεγάλο Γεφύρι» δεν έχουν αποκατασταθεί ακόμα οι καταστροφές από τις τελευταίες βροχοπτώσεις. Στην «Αλαταρια»  και την κτηματική Περιφέρεια Μακρυράχης το νερό δεν μπορεί να διέλθει από τους σωλήνες που έχουν τοποθετηθεί.

Στην «Σωτήρα», στα «Μποστάνια» δεν έχουν μαζευτεί τα νερά και δεν έχουν καθαριστεί οι δεξαμενές. Στα «Σκαλιά», μόλις πριν λίγες μέρες επιδιορθώθηκαν μερικώς οι βλάβες στα αντλιοστάσια, ενώ έπρεπε εδώ και μήνες να είναι έτοιμα. Πολλοί υδρονομείς δηλώνουν απροθυμία και παραιτούνται γιατί δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η διανομή του νερού. 

Το πάγιο αίτημα του αγροτικού κινήματος για άρδευση μέσω κλειστών κυκλωμάτων βρίσκει εμπόδιο στην αντιαγροτική πολιτική της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που αδιαφορούν για την ύπαρξη στοιχειώδους καλλιεργητικής φροντίδας. Ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου αποδεικνύεται  ανεπαρκής στην διεκδίκηση κονδυλίων για την αντικατάσταση του συστήματος άρδευσης από τα χωμάτινα και τσιμεντένια αυλάκια σε σύστημα κλειστών κυκλωμάτων.  Δεν υπάρχει σχεδιασμός ούτε για την αποκατάσταση των βλαβών στα αυλάκια που ποτίζουμε εδώ και δεκαετίες και έγιναν με σκληρή δουλειά από τους παππούδες μας. Αλλά και για την κατανομή των υδρονομέων στις κτηματικές περιφέρειες, διαφορετικούς υδρονομείς ορίζει το Δημοτικό  Συμβούλιο και διαφορετικούς η Τοπική Κοινότητα ενώ το αλαλούμ που κυριαρχεί το πληρώνουμε οι αγρότες που δεν μπορούμε να ποτίζουμε τη γη μας.

Διεκδικούμε:

  1. Την άμεση επίλυση των προβλημάτων άρδευσης σε όλες τις αγροτικές περιφέρειες του Δήμου μας.
  2. Την άμεση αντικατάσταση του συστήματος άρδευσης με κλειστά κυκλώματα
  3. Την καλλιέργεια των πηγών και το «μάζεμα» των νερών.
  4. Τη συντήρηση και καθάρισμα των δεξαμενών άρδευσης.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία