Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Προστασία για τις ζημιές από αγριογούρουνα ζητά ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού

Μεγάλο πρόβλημα για καλλιέργειες όπως ελιές και αμπελιών, έχουν αποδειχθεί τα τελευταία χρόνια τα αγριογούρουνα, με τον Αγροτικό Σύλλογο Χανδρινού να ζητά την προστασία των παραγωγών από το Κράτος.

agriogourouno

29
0

Παρακάτω παρατίθεται αναλυτικά η σχετική επιστολή:

Για μια ακόμα χρόνια τεράστιες είναι η ζημίες  στις  σταφίδες  και στα αμπέλια    από πολυπληθείς  ομάδες  άγριων και ημιάγριων  γουρουνιών   που σε μερικά κτήματα  φτάνουν και στο 100%  οργή και αγανάκτηση  από τους αγρότες  που βλέπουν άλλο ένα εισόδημα τους  να  καταστρεφεται. 

Ύστερα από την αδιαφορία της κυβέρνησης για την όποια στήριξη στην ελαιοκαλλιέργεια  και τους ελαιοπαραγωγούς  συνεχίζει  την ιδία  προκλητική  αδιαφορία   και σε άλλες   καλλιέργειες του νομού όπως η σταφίδα  και τα αμπέλια.   

Ο αγροτικος συλλογος χανδρινου  και περιφέρειας  ζητά εδώ και τώρα  από την κυβέρνηση  να πάρει μετρά προστασίας των καλλιεργούν μας από τα αγριογούρουνα.

Να αλλάξει τον αναχρονιστικό οργανισμό του ΕΛΓΑ διασφαλίζοντας τον δημόσιο χαρακτήρα του, να ασφαλίζει και να αποζημιώνει έγκαιρα και δίκαια όλες τις αιτίες ζημιών & νόσων στο 100%.

Να αναπληρωθεί το χαμένο εισόδημα των πληγέντων αγροτών με έκτακτη οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη των βιοποριστικών και άλλων τρεχουσών αναγκών.

Ενίσχυση για αγορά μέσων προστασίας από τα αγριογούρουνα όπως  περιφράξεις,        ηλεκτρική  φράκτες, και αλλά. Γιατί το κόστος για τον παράγωγο είναι δυσβάστακτο

 

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία