Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Στήριξη ελαιοκαλλιεργητών ζητά ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας, επισημαίνοντας τα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι ελαιοπαραγωγοί της περιοχής για τρεις διαδοχικές χρονιές και τις καθηλωμένες τιμές λόγω ζημιών, προτείνει μέτρα στην κυβέρνηση για τη στήριξή τους.

nov-dec-intro-olive-harvest

58
0

Δείτε παρακάτω αναλυτικά την ανακοίνωση:


Σε   λίγο   ξεκινά το λιομάζωμα  στο νόμο μας σε μια από τις πιο δύσκολες χρονιές για τους ελαιοπαραγωγούς  εγκαταλελειμμένους από την κυβέρνηση με τρεις  χαμένες  χρονιές  με αποτυχημένες  δακοκτονίες , της  χαμηλές  τιμές του προϊόντος, ξεκάνει  μια  χρόνια με πάρα  πολλά προβλήματα.  Μετά την άρνηση τις κυβέρνησης  για αποζημιώσεις από τον καύσωνα  την αδιαφορία να δώσει  λύσεις στο πρόβλημα  με τους εργάτες  γης  που φέτος  λόγω του κορονοιού  είναι πιο έντονο.  Με την ανομβρία  να προστίθεται στα προβλήματα με αρκετές ζημίες , και τις τιμές καθηλωμένες  κάτω από το κόστος παράγωγης  τελειώνουν την ελαιοκαλλιέργεια για μια ακόμα χρονιά.

Η κυβέρνηση  αρνείται  πεισματικά  την στηρίξει  τον αγροτών  κοροϊδεύοντας τους  χωρίς να έχει δώσει ούτε ένα ευρώ μέχρι σήμερα .   

-Ζητάμε  Εδώ και τώρα στηρίξει τον ελαιοπαραγωγών, τέρμα η κοροϊδία 

- Να παρθούν άμεσα μέτρα από την κυβέρνηση ώστε να εξασφαλιστεί το απαραίτητο εργατικό δυναμικό στα χωράφια για να γίνει συγκομιδή της παραγωγής . Με ευθύνη της κυβέρνησης να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή είσοδο, διαμονή, μεταφορά στα χωράφια και εργασία των εργατών γης ώστε να μαζευτεί η παραγωγή και να μην υπάρχουν κίνδυνοι για κανέναν.

-Να καταργηθεί εδώ και τώρα το απαράδεκτο χαράτσι των 100€ ανά άτομο

-Να γίνουν τα απαραίτητα αρδευτικά έργα . Να τελείωσει επιτέλους   το αρδευτικό  κάμπου  Χανδρινού  Στενωσιάς   που φτιάχνεται εδώ και 5 χρόνια  να φτιαχτεί επιτέλους το Μιναγιοτικο φράγμα  που 20 χρόνια τώρα σχεδιάζεται .

Να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος που κάτω από την πίεση του κινήματος η κυβέρνηση το απέσυρε μόνο για ένα χρόνο. Κανένας αγρότης και κτηνοτρόφος να μην πληρώσει τέλος επιτηδεύματος αλλά ούτε και το χαράτσι σε λογιστές και ΔΟΥ για την αναστολή του φετινού τέλους επιτηδεύματος που με το έτσι θέλω επιβάλλει η κυβέρνηση.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία