BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Με βροχερό καιρό εκκίνησε ο Δεκέμβριος, τα πρώτα χιόνια στη Βόρεια Ελλάδα

Βροχερός ο καιρός στο ξεκίνημα του Δεκέμβρη, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα έπεσαν και τα πρώτα χιόνια. Συγκεκριμένα την Τρίτη, 1η Δεκεμβρίου, στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα και τις πρωινές ώρες στην Κρήτη μεμονωμένες καταιγίδες.

broxi_3

18
0

Στο μεταξύ, χιόνι από νωρίς τα ξημερώματα και θερμοκρασίες αγγίζουν χαμηλά τον υδράργυρο, σημειώνονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία έφθασε στον Σοχό τους -1 βαθμούς Κελσίου. Η χιονόπτωση σημειώθηκε στα 660 μέτρα, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας σήμερα, οι θερμοκρασίες αναμένεται να αυξηθούν. Παράλληλα, χιονόπτωση σημειώθηκε και το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή της Νυμφαίας Κομοτηνής.

Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές από το απόγευμα στη δυτική Πελοπόννησο. Από το απόγευμα της Τετάρτης θα έχουμε νέα μεταβολή του καιρού με βροχές στα δυτικά.

-Βροχερός ο καιρός το κυρίως στα ανατολικά και νότια ενώ από την Τετάρτη το απόγευμα και από τα δυτικά προβλέπονται και πάλι βροχές

-Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε κανονικά επίπεδα για την εποχή

-Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Ιόνιο από Πέμπτη τα 8 μποφόρ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια, σποραδικές καταιγίδες στα νότια κυρίως νησιωτικά τμήματα, παροδικές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, ισχυροί βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, θερμοκρασία σε μικρή πτώση. Πιο αναλυτικά: Για την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020 προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στην Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια, Ανατολική Στερεά, σποραδικές καταιγίδες στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και μετά το μεσημέρι στη Νότια Πελοπόννησο, ενώ παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 8 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -6 έως 5 βαθμούς), 8 έως 12 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 7 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 14 έως 16 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 8 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 17 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις αρχικά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο γενικά από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στον Πατραϊκό Κόλπο πρόσκαιρα ισχυροί 6 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών ασθενών βροχών κυρίως στα βόρεια του νομού περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 11 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και αισθητό κρύο κυρίως τις πρωινές ώρες περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

 Παγετός εκδηλώθηκε τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης στα βόρεια ηπειρωτικά, όπου στη Δυτική Μακεδονία ήταν ισχυρός. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, στo Νέο Καύκασο Φλώρινας τις πρωινές ώρες της Τρίτης, η θερμοκρασία έφτασε τους μείον 7,6 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι οκτώ χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία