Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Πίστωση χρόνου ζητά ο Λιβανός για να διευθετήσει τα προβλήματα των παραγωγών Κρήτης

Στα πλαίσια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος 4 αγροτικών συλλόγων της Κρήτης, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λιβανό την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, αναδείχτηκε το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί στον αγροτικό κόσμο της Κρήτης.

5f71c624b64e1

49
0

Οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων Κρήτης τόνισαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ντόπιοι παραγωγοί εξαιτίας, μεταξύ άλλων, των μη ελεγχόμενων εισαγωγών αγροτικών προϊόντων από Τρίτες Χώρες, των ελληνοποιήσεων, της πανδημίας ενώ συζήτησαν και τους προβληματισμούς τους για τους φορείς ΕΛΓΑ και ΟΠΕΚΕΠΕ καθώς και την ανάγκη ενισχύσεων.

Συγκεκριμένα, το δελτίο τύπου που εκδόθηκε με την ολοκλήρωση της συνάντησης αναφέρει:   

 

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε την 25/2/2021 με τον ΥπΑΑΤ κ. Λίβανο έπειτα από αίτημα των 4 Αγροτικών Συλλόγων Κρήτης.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη πρωτογενή τομέα κ. Χνάρης όπου και συζητήθηκαν , επιπλέον από την λίστα θεμάτων ,ζητήματα μελισσοκομίας και κτηνοτροφίας.

Αναφορικά με τα θεμάτων που έθεσαν ως βάση διαλόγου οι Αγροτικοί Σύλλογοι, ο Υπουργός ενημερώθηκε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο για το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί στον αγροτικό κόσμο της Κρήτης.

Κύρια θέματα της συνομιλίας ήταν η φορολογική αντιμετώπιση των αγροτών, οι αναγκαίες οικονομικές ενισχύσεις λόγω covid-19,  εισαγωγές αγροτικών προϊόντων από Τρίτες Χώρες, ελληνο-ποιήσεις  , δασικοί χάρτες, προβλήματα ελαιοκομίας , προβληματισμοί για ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ, κόστος παραγωγής κ.α.

Ο Υπουργός ζήτησε επιπλέον πίστωση χρόνου ώστε να εξετάσει τα ζητήματα και να προβεί στις ανάλογες παρεμβάσεις για θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Γεν Γραμματέας ΥπΑΑΤ κ. Στρατάκος, ο πρόεδρος Αγρ. Συλλόγου Σελίνου Χανίων Γιώργος Χαλκιάς, ο πρόεδρος Αγρ. Συλλόγου Τυμπακίου Ορφανουδάκης Μανώλης, ο πρόεδρος Αγρ. Συλλόγου Σητείας Τσιφετάκης Γιώργος και ο πρόεδρος του Αγρ. Συλλόγου Ιεράπετρας  Γαϊτάνης Γιάννης καθώς και μέλη του προεδρείου.

Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για ανάδειξη των προβλημάτων που απασχολούν στον αγροτικό κλάδο της περιοχής δίνοντας έμφαση σε θέματα που θα επιφέρουν πραγματική και ουσιαστική ανάπτυξη της υπαίθρου.

Εκ του Δ.Σ.

              Ο  Πρόεδρος                                                                Ο Γεν. Γραμματέας

         Γαϊτάνης Ιωάννης                                                      Βιαννιτάκης Μιχαήλ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία