Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Δικαστική απόφαση για συνέχιση υπό όρους της λειτουργίας των χυμοποιείων στην Αργολίδα

Τη συνέχιση της λειτουργίας των χυμοποιείων της Αργολίδας αποφάσισε το μεσημέρι της Τρίτης 2 Μαρτίου το Μονομελές Πρωτοδικείο Ναυπλίου έπειτα από τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει τα εργοστάσια.

ximopioa

55
0

Υπενθυμίζεται σοβαρό θέμα είχε ανακύψει με τους παραγωγούς εσπεριδοειδών στην Αργολίδα και την άρνηση των εργοστασίων χυμοποίησης να δεχτούν τα πορτοκάλια τους.

Όπως αναφέρει σχετικά το argolikeseidhseis.gr τα χυμοποιεία είχαν σταματήσει να δέχονται τα πορτοκάλια ύστερα από την καταγγελία των συμβάσεων που είχαν οι επιχειρήσεις αυτές με την ΔΕΥΑ Άργους Μυκηνών, μετά από την διαπίστωση της εκτεταμένης ρύπανσης του Αργολικού κόλπου από τα ανεπεξέργαστα λύματα που διέθεταν στον βιολογικό.

Ως περιοριστικά μέτρα τέθηκαν:

  • Tα χυμοποιεία να παροχετεύουν λύματα στο Βιολογικό Καθαρισμό Άργους-Ναυπλίου αφού πρώτα τα έχουν επεξεργαστεί από τους βιολογικούς τους.
  • Τα λύματα να είναι μειωμένα σε ποσοστό 10% ημερησίως.
  • Να μην υπερβαίνουν τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια των 1500 C.O.Dmg/l και 500 B.O.D mg/l ημερησίως.

Η διενέργεια καθημερινών λήψεων δειγμάτων στα οποία θα γίνονται μικροβιολογικοί έλεγχοι από κρατικά ή ανεξάρτητα εργαστήρια.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί παραβίαση των όρων αυτών, τότε θα υπάρξει αυτόματη καταγγελία της σύμβασης μεταξύ ΔΕΥΑΑΡ-Μ και χυμοποιείων.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΡ-Μ Π. Διολίτσης: «Η ΔΕΥΑΑΡ-Μ θα συνεχίσει τους καθημερινούς ελέγχους στις εγκαταστάσεις των βιομηχανιών ώστε να εξακριβώσει πως δεν θα επαναληφθούν τα φαινόμενα ρύπανσης των τελευταίων ημερών. Η δικαιοσύνη για άλλη μια φορά επιβεβαίωσε την αλήθεια και διαφύλαξε τη δημόσια υγεία.».

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία