Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Τους απανταχού Έλληνες ανά την υφήλιο ενημερώνει για δασικούς χάρτες ο Εν. Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας

Επιστολή στους απανταχού Έλληνες ανά την υφήλιο από το Τορόντο μέχρι το Κάϊρο στέλνει ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας, ενημερώνοντας τους για την αναταραχή που έχει ξεσπάσει στην Περιφέρεια Κρήτης και σε πολλές άλλες περιφέρειες της χώρας με την ανάρτηση των δασικών χαρτών και τον κίνδυνο κατοχύρωσης της ιδιοκτησίας από το Κράτος χωρίς να υπάρχει δυνατότητα διεκδίκησης από τους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

1-18

44
0

«Πρόκειται για την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών όπου μεγάλο μέρος της Κρητικής Υπαίθρου (και στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας) απεικονίζεται ως Δασική Έκταση.», αναφέρει σχετικά, κάνοντας λόγο για ένα «ενδεχομένως οργανωμένο σχεδιασμό υφαρπαγής της περιουσίας των προγόνων μας.».

Μαλίστα τονίζουν ότι η απάντηση από την επίσημο Κράτος σε όλο αυτόν τον αναβρασμό, ήταν η 6 μήνη παράταση της υλοποίησης αυτού του σχεδίου, χωρίς όμως να ορίζει τις νομοθετικές ρυθμίσεις που θα προβεί ώστε ολοκληρωθεί ορθά η διαδικασία.

Αναλυτικά η επιστολή του Ενιαίου Αγροτικού Σύλλογου Ιεράπετρας

Θέμα : «Ανάρτηση Δασικών Χαρτών στην Περιφέρεια Κρήτης και σε άλλες περιοχές στην Ελλάδα

Αξιότιμοι,

Σας στέλνουμε αυτή την επιστολή για να σας ενημερώσουμε για ένα φλέγον ζήτημα πού κυριαρχεί αυτή τη στιγμή στην Περιφέρεια Κρήτης και σε πολλές άλλες περιφέρειες ανά την Ελλάδα.Πρόκειται για την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών όπου μεγάλο μέρος της Κρητικής Υπαίθρου (και στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας) απεικονίζεται ως Δασική Έκταση. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την τελική κατοχύρωση της ιδιοκτησίας από το Κράτος χωρίς να υπάρχει δυνατότητα διεκδίκησης από τους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Οι αντιδράσεις που έχουν προκύψει σε ολόκληρη την Κρήτη - Ελλάδα είναι έντονες και διαμηνύεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί η ολοκλήρωση ενός «ενδεχομένως» οργανωμένου σχεδιασμού υφαρπαγής της περιουσίας των προγόνων μας.

Η απάντηση από την επίσημο Κράτος σε όλο αυτόν τον αναβρασμό, ήταν η 6 μήνη παράταση της υλοποίησης αυτού του σχεδίου, χωρίς όμως να ορίζει τις νομοθετικές ρυθμίσεις που θα προβεί ώστε ολοκληρωθεί ορθά η διαδικασία.

Από τα παραπάνω, σας καλούμε να συμβάλλετε τα μέγιστα στην καθολική ενημέρωση των Ελλήνων του Εξωτερικού, ο οποίοι θα χάσουν την περιουσία τους ταυτόχρονα με την κύρωση των συγκεκριμένων Δασικών Χαρτών.

Σας καλούμε επίσης, να αποστείλετε με την σειρά σας Υπόμνημα Διαμαρτυρίας, με στόχο την ουσιαστική τροποποίηση του Νομοσχεδίου και με την προϋπόθεση ότι δεν θα συρθούν οι πολίτες σε μια αέναη προσπάθεια να αποδείξουν τα αυτονόητα. Αναμένουμε την θετική ανταπόκριση σας και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση

Εκ του Δ.Σ.

Ο  Πρόεδρος                     

Γαϊτάνης Ιωάννης                                                                                                           

Ο Γεν.   Γραμματέας

Βιαννιτάκης Μιχαήλ

 

Πίνακας Αποδεκτών:    

Παγκρήτιοι Συλλογικοί Φορείς ανά την υφήλιο.

Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας.

Κρητικός Σύλλογος Μονάχου και Περιχώρων.

Ένωση Κρητών Τορόντο.

Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών.

Παγκρήτια Ένωση Αμερικής.

Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης.

Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης.

Παγκύπρια Ένωση Κρητών

Ένωση Κρητών Νέας Υόρκης Ομόνοια

Ένωση Κρητών Γιούτα Αμερικής

Ένωση Κρητών Τορόντο Καναδά

Ελληνικοί Συλλογικοί Φορείς ανά την υφήλιο.

Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού.

Ελληνική κοινότητα Μονάχου.

Ελληνικό προξενείο Αλεξάνδρειας.

Ελληνικό προξενείο Καΐρου.

Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Γερμανίας και κρατών Ευρώπης.

Σύλλογος Ελλήνων Καΐρου.

Σύλλογος Ελλήνων Νορβηγίας.

Σύλλογος Ελληνων Ρογκλαντ – Στραβανγκερ.

Σύλλογος Κρητών Ντίσελντορφ.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία