Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Σύσσωμοι οι αγροτικοί σύλλογοι Π.Ε. Πέλλας βγαίνουν στους δρόμους λόγω του παγετού

Άμεση στήριξη με αποζημιώσεις και άλλα μέτρα για τις καταστροφές που προκάλεσαν οι διαδοχικοί παγετοί των τελευταίων εβδομάδων στις καλλιέργειές τους, διεκδικούν οι αγρότες του νομού Πέλλας, με πρώτο βήμα τη συγκέντρωση τρακτέρ στις πλατείες των χωριών την Τρίτη 20 Απριλίου και μία ημέρα μετά, την Τετάρτη 21 Απριλίου, στις 9 το πρωί, έναρξη μηχανοκίνητης πορείας στο δημαρχείο Σκύδρας και κατόπιν στο Διοικητήριο της Έδεσσας.

poreia-trakter

Λεωνίδας Λιάμης

39
0

Η απόφαση λήφθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Σκύδρα στις 16 Απριλίου, ενώ στην κινητοποίηση δηλώνουν ότι θα συμμετέχουν ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Σκύδρας, ο Αγροκτηνοτροφικός Σύλλογος «Ενότητα», ο Αγροτικός Σύλλογος «η Ομόνοια», ο Αγροτικός Σύλλογος Πέλλας, το Σωματείο Βιοκαλλιεργητών Πέλλας και ο Σ.Ε.Α.Σ. Πέλλας.

Θέμα της σύσκεψης, η ολοκληρωτική καταστροφή των αγροτικών καλλιεργειών, μετά τον παγετό της 8ης και 9ης Απριλίου που αποτελείωσε ότι άφησε ο παγετός της 24ης, 25ης και 26ης Μαρτίου.

«Απαιτούμε πλέον λύσεις και δεσμεύσεις στα προβλήματά μας, ώστε να αποτραπεί η φτωχοποίηση της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και η οικονομική εξαθλίωση των αγροτών», αναφέρεται στην ανακοίνωση- κάλεσμα που εξέδωσαν οι συμμετέχοντες φορείς προς τους αγρότες του νομού, χαρακτηρίζοντας την παρουσία τους στην κινητοποίηση ως απαραίτητη. 

Με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τη σύσκεψη η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου σημείωσε πως «τόνισα ότι ήδη έπρεπε να είχε αποφασιστεί η μη καταβολή των εκτιμητικών τελών, εν όψει της οικονομικής εξάντλησης των αγροτών, που ήδη διέθεσαν χρήματα για τις καλλιεργητικές εργασίες και θα διαθέσουν περαιτέρω για τη διάσωση του φυτικού κεφαλαίου, παρά την ανύπαρκτη παραγωγή. Ακολούθως, ενημέρωσα ότι την ίδια ημέρα του παγετού απέστειλα έγγραφο στον ΕΛΓΑ Βέροιας, ζητώντας την άμεση έναρξη των αυτοψιών, ελέγχου και αναγγελιών.

Αναγκαία:

- Η περαιτέρω κήρυξη του νόμου μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

- Η καταβολή αποζημιώσεων στους αγρότες, όπως έγινε και στο παρελθόν.

- Η Αναστολή όλων των υποχρεώσεων των αγροτών σε Δημόσιο, ταμεία, τράπεζες.

- Ο Συμψηφισμός των ασφαλιστικών εισφορών με τις αποζημιώσεις.

- Η Στήριξη μέσω ΟΑΕΔ όλου του μόνιμου και εποχικού προσωπικού των μεταποιητικών επιχειρήσεων.

- Η Κάλυψη όλων των καλλιεργειών που καταστράφηκαν, σε όποιο στάδιο και αν βρίσκονται (ανθοφορία, καρπόδεση, καρποφορία).

- Αποζημίωση στο 100% της ζημιάς.

- Άμεση στελέχωση του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Βέροιας, με εξειδικευμένο προσωπικό.

- Πρόταση του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Σκύδρας Πάνου Πασάκη, για έκδοση προγράμματος από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στήριξης όλων των αγροτών, όπως έκανε και με τις επιχειρήσεις."

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ… 

Η ΑΓΡΟΤΙΚΉ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΥΛΩΝΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΥΛΟΒΑΤΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ.

ΙΔΩΜΕΝ ΛΟΙΠΟΝ...».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία