Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Με 5 εκατ. ευρώ από κοινοτικούς πόρους το αλιευτικό καταφύγιο Νέας Κρήνης

Στην προσαρμογή της μελέτης του Αλιευτικού Καταφυγίου Νέας Κρήνης Καλαμαριάς στις ευρωπαϊκές προδιαγραφές, συμφώνησαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός και ο Δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Γιάννης Δαρδαμανέλης, προκειμένου να ενταχθεί σε πρόγραμμα χρηματοδότησης το έργο.

synantisi_2

39
0

Στο αλιευτικό καταφύγιο θα φιλοξενούνται 90 σκάφη αλιέων της περιοχής. Ο προϋπολογισμός του έργου αναμένεται να είναι γύρω στα 5 εκατ. ευρώ.
Πρόκειται για ένα έργο που βρίσκεται σε εκκρεμότητα εδώ και δεκαετίες καθώς η μελέτη που είχε υποβληθεί ήταν εκτός προδιαγραφών από τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ύστερα από συνεχείς επαφές του Δημάρχου Καλαμαριάς κ. Δαρδαμανέλη με τον ΥΠΑΑΤ κ. ΛΙβανό, συμφωνήθηκε η προσαρμογή των μελετών στα ευρωπαϊκά πρότυπα ώστε να προχωρήσει η υλοποίησή του μέσα από το ΕΠΑΛΘ, έως το 2023.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λιβανός σημείωσε ότι όχι μόνο  σώζεται ένα έργο σημαντικό για την οικονομία της περιοχής, αλλά ενισχύεται και η αλιεία, καθώς στην περιοχή έχουν την έδρα τους πολλές αλιευτικές οικογένειες που διαθέτουν σκάφη παράκτιας και μέσης αλιείας.

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Γιάννης Δαρδαμανέλης δήλωσε: «Ευχαριστώ από καρδιάς τον υπουργό κ. Λιβανό που έσκυψε πάνω από ένα έργο που ενώ είχε απορριφθεί, διαφαίνεται να μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Εργαζόμαστε από κοινού, Δήμος και Υπουργείο για ένα έργο της δεκαετίας του 1990 που θα λύσει το πρόβλημα «στέγασης» των ψαράδων της Νέας Κρήνης».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία