BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Εκκενώσεις οικισμών στη Σάμο λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες στη Σάμο, προσπαθώντας να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που μαίνεται από χθες το μεσημέρι στο νησί.

samos3_2

10
0

Όπως έγινε γνωστό σήμερα ενισχύονται οι δυνάμεις και επιχειρούν 85 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 17 οχήματα και κινητοποιήθηκαν 5 Α/Φ (4 CL 415 και το Beriev-200) και 6 Ε/Π, ενώ προσεγγίζουν ακτοπλοϊκώς από Πειραιά 52 πυροσβέστες με 22 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Από το πρωί, σήμερα, η φωτιά έχει τρία μέτωπα, στο Κοκκάρι, στους Βουρλιώτες και τους Μυτιληνιούς, ενώ την επιχείρηση συντονίζουν ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Θεοδόσιος Δημακογιάννης, οι οποίοι αργά χθες το βράδυ μετέβησαν με ελικόπτερο στο νησί.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο samos24.gr, το βράδυ εστάλη μήνυμα από το 112, προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα όλη τη νύχτα οι κάτοικοι των περιοχών Βουρλιώτες, Κοκκάρι, Καμάρα, Μυτιληνιοί, Μαυρατζαίοι.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το απόγευμα, προληπτικά εκκενώθηκαν ξενοδοχεία και κατοικίες στην περιοχή Άγιος Φανούριος, στο Κοκκάρι.

Με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Κλιμάκιο της Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΚΑΕΕ) βρίσκεται στη Σάμο για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.
Πηγή: kathimerini.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία