BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Νερό για πότισμα και αγροτικοί δρόμοι στην ατζέντα του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς

Ζητήματα που αφορούν σημαντικές ελλείψεις σε έργα υποδομής για άρδευση και την αγροτική οδοποιία βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς με την Δημοτική Αρχής στις 14 Ιουλίου, χωρίς ωστόσο όπως υποστηρίζει ο Σύλλογος να υπάρξει κάποια δέσμευση και ξεκάθαρη απάντηση.

elga2020new_3_2_2

25
0

Σύμφωνα με τον ΑΣ Ζαγοράς, δεν είναι λίγες φορές που στην καρδιά του καλοκαιριού δεν υπάρχει νερό για πότισμα των χωραφιών και ως εκ τούτου να πλήττεται η παραγωγή των αγροτών.

 

Ανακοίνωση Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς

Οι βιοπαλαιστές αγρότες του Πηλίου αντιμετωπίζουμε μεγάλα προβλήματα. Είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και δεν έχουμε νερό να ποτίσουμε τα χωράφια μας, σε πολλές περιοχές της Ζαγοράς και της Μακρυρράχης.

Η  συνάντηση με την Δημοτική Αρχή στις 14/7  που πραγματοποίησαν μέλη του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς αποδείχθηκε άκαρπη, αφού δεν δόθηκε καμία απάντηση για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί βιοπαλαιστές αγρότες τις περιοχής. Η συνάντηση έλαβε τέλος καθώς ο Δήμαρχος αποχώρησε χωρίς να έχει δώσει καμία ξεκάθαρη απάντηση.

Στις 16/7 έγινε μια έκτακτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για να τεθούν τα φλέγοντα ζητήματα. Δεν μπορεί το χειμώνα να πνιγόμαστε από το νερό και το καλοκαίρι να μην έχουμε νερό να πιούμε και να ποτίσουμε. Αυτό συμβαίνει διότι δεν υπάρχουν έργα υποδομής στην άρδευση  όπως και στην ύδρευση. Με αποτέλεσμα να πάθει ζημιά η παραγωγή των αγροτών με την έντονη ξηρασία που επικρατεί μέχρι και να ξεραθούν ακόμα και ολόκληρες καλλιέργειες. Ο Αγροτικός Σύλλογος Ζαγοράς καλεί τους αγρότες της περιοχής σε διεκδίκηση και αγώνα για αυτό το μεγάλο πρόβλημα που επί χρόνια ταλαιπωρεί τους βιοπαλαιστές αγρότες του Πηλίου. Δεν θα αφήσει τους αγρότες ξεκρέμαστους, θα συνεχίσει τις συσκέψεις, συγκεντρώσεις, κινητοποιήσεις μέχρι να πάρουν θέση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα .

Το δεύτερο ζήτημα ήταν η αγροτική οδοποιία που είναι σε μαύρα χάλια, σε βαθμό που τα αμάξια μας έχουν διαλυθεί. Οι Αγροτικοί δρόμοι είναι ακατάλληλοι και εν έτη 2021 είναι απαράδεκτο να είναι σε αυτή την κατάσταση.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία