Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Η ανάδειξη και βιωσιμότητα του πρωτογενή τομέα Χαλκιδικής ψηλά στην ατζέντα ΣΥΡΙΖΑ

Με πλούσιο πρόγραμμα επισκέψεων και την πεποίθηση ότι ο πρωτογενής τομέας της Χαλκιδικής μπορεί να μεταβληθεί σε πρωτοπόρο βιώσιμης ανάπτυξης ολοκληρώθηκε η διήμερη περιοδεία κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στην Χαλκιδική.

218128752_1252455461834762_344231190934856497_n

45
0

Στην περιοδεία διαβούλευσης του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Χαλκιδικής συμμετείχαν και η Αν. Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Ολυμπία Τελιγιορίδου, η βουλευτής Χαλκιδικής κι Αν. Τομεάρχη Μακεδονίας - Θράκης Κυριακή Μάλαμα και στελέχη της Ν.Ε. Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

 Η ανακοίνωση αναφέρει:

            Το κλιμάκιο πραγματοποίησε διευρυμένες συσκέψεις με το σύνολο των φορέων του πρωτογενούς τομέα της Χαλκιδικής, κατέγραψε τα φλέγοντα ζητήματα της αγροτικής παραγωγής, της κτηνοτροφίας, της αλιείας και της μελισσοκομίας του Νομού. Συγκεκριμένα, η Αν. Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Ολυμπία Τελιγιορίδου ανέπτυξε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για την αλιεία και την αγροτική παραγωγή σε σύσκεψη με αλιείς και παραγωγούς σιτηρών, φρούτων και σταφυλιών στη Νέα Καλλικράτεια. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε διεξοδική συζήτηση με εκπροσώπους των ελαιοπαραγωγικών συνεταιρισμών της Χαλκιδικής στα Νέα Μουδανιά, με αντικείμενο τα προβλήματα της ελιάς Π.Ο.Π. Χαλκιδικής. Κατά τη δεύτερη μέρα της περιοδείας το κλιμάκιο πραγματοποίησε επίσκεψη στο μελισσοκομικό συνεταιρισμό “ο Σίθων” κι έκλεισε το διήμερο διαβούλευσης με διευρυμένη σύσκεψη με κτηνοτρόφους, τυροκόμους και βιοκαλλιεργητές στην Παλαιόχωρα.

 

            Η Ολυμπία Τελιγιορίδου ανέπτυξε αναλυτικά τις παρεμβάσεις για τον πρωτογενή τομέα που υλοποιήθηκαν επί διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ καυτηρίασε τις ελλείψεις και τις αβελτηρίες της σημερινής κυβερνητικής πολιτικής, η οποία υποθηκεύει το μέλλον του αγροτικού κόσμου. Η Κυριακή Μάλαμα από την πλευρά της υπογράμμισε τις ιδιαίτερες ανάγκες του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου του Νομού Χαλκιδικής, ενώ τόνισε την πολύ μεγάλη σημασία της ανάδειξης των στρατηγικών πλεονεκτημάτων της Χαλκιδικής, σε σχέση με τον στόχο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας. Οι φορείς του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου της Χαλκιδικής τοποθετήθηκαν σε σχέση με όλα τα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας του Νομού, κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις, ενώ κατήγγειλαν και μια σειρά από διαρθρωτικά προβλήματα, τα οποία εμποδίζουν την διάχυση της βιώσιμης ανάπτυξης στον αγρότη, τον παραγωγό, τον αλιέα, τον μελισσοκόμο, τον κτηνοτρόφο. 

 

            Η Ολυμπία Τελιγιορίδου από την πλευρά της, δεσμεύτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους ανθρώπους της αγροτικής παραγωγής και δήλωσε ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί τα προβλήματα των φορέων του αγροτικού κόσμου και να βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με τους φορείς, σε κάθε ανάγκη, ενώ σημείωσε την τεράστια σημασία που έχει η διοργάνωση τέτοιων περιοδειών διαβούλευσης, για την διαμόρφωση του προγράμματος της επερχόμενης διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

 

Αγροτικό Τμήμα της Ν.Ε. Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία