BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Στη Δυτική Μακεδονία η πρώτη ενεργειακή κοινότητα ΤΟΕΒ της χώρας

Συστάθηκε το πρωί της Παρασκευής 10 Σεπτεμβρίου η πρώτη ενεργειακή κοινότητα Τ.Ο.Ε.Β. της χώρας που αποτελείται από 28 τοπικούς οργανισμούς εγγείων βελτιώσεων. Μάλιστα με νομοθετική ρύθμιση θα συμμετέχουν και ΤΟΕΒ με χρέη στη ΔΕΗ, ενώ θα δοθεί και η δυνατότητα να συμπεριληφθούν και οι υπόλοιποι.

perifereia2-1

17
0

Είναι μια αναπτυξιακή δραστηριότητα σημείωσε ο υφυπουργός Νίκος Παπαθανάσης, η οποία αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για άλλους ΤΟΕΒ μετά από σύνθεση δυνάμεων. Η   κοινότητα αυτή μπορεί να πράξει σημαντικό έργο και να έχει δύναμη ανέφερε ο ίδιος μεταφέροντας  το μήνυμα ότι « ενεργειακές κοινότητας υπέρ  του δημοσίου συμφέροντος  μπορούν να λειτουργήσουν με αποτέλεσμα για όλους τους εμπλεκόμενους. Έχουμε μια πολύ καλή χρήση των φωτοβολταϊκών   συστημάτων ,του τρόπου στήριξης της ανάπτυξης της περιοχής για  να πρασινίσουν τα προϊόντα της περιοχής και να σηματοδοτήσουν την αλλαγή νοοτροπίας περί  του περιβάλλοντος της κλιματικής  αλλαγής».

 

Ενεργοποιήσαμε αδρανοποιημένα ΤΟΕΒ , ενημερώσαμε τους παραγωγούς . Όταν παραλάβαμε  τη διοίκηση καταγράφτηκαν οι ΤΟΕΒ και τα αρδευτικά δίκτυα, εξήγησε  ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης.  «Βγήκε πρόγραμμα 5 εκ για την συντήρηση των 60 αρδευτικών που αρδεύουν μόνο το 25% της παραγωγής και όχι το σύνολο της γης . Παρότι η Δυτική Μακεδονία είχε τα περισσότερα επιφανειακά ύδατα  αρδεύει μόλις το 19%, είναι η τελευταία περιφέρεια που αρδεύει τα στρέμματα με τον εθνικό μέσο όρο στο 40% της γεωργικής γης. Με την ενεργειακή κοινότητα επιδιώκουμε να στήσουμε μια υποδομή ΑΠΕ που να μηδενίσει  το κόστος άρδευσης και να πρασινίσουμε την τελική παραγωγή , καθιστώντας και τα ΤΟΕΒ βιώσιμα και τα προϊόντα μας ασύγκριτα ανταγωνιστικά».

 

Για τη βελτιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και τη μεγιστοποίηση της απόδοσης των παραγόμενων προϊόντων  μίλησε ο Θωμάς Μάνος , περιφερειακός σύμβουλος με  αρμοδιότητες θεμάτων ΤΟΕΒ διευκρινίζοντας  ότι 28 οργανισμοί από τους ενεργούς 39  σε σύνολο 47 ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της περιφέρειας .

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία