Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Ιδρύθηκε η «Κρητών Ένωσις» που θα εμφιαλώνει έως 5.000 τόνους ΠΓΕ ελαιολάδου Κρήτης, πρόεδρος ο Σταύρος Γαβαλάς

Σάρκα και οστά παίρνει το εγχείρημα της ένωσης δυνάμεων για την προώθηση του κρητικού ελαιολάδου, με τη δημιουργία του πρώτου παγκρήτιου συνεταιριστικού φορέα για την τυποποίηση και την διακίνηση του προϊόντος που φέρει την επωνυμία ΑΕΣ Κρητών Ένωσις Α.Ε.

κρητων-ενωσις1

254
0

Το εννιαμελές προσωρινό διοικητικό συμβούλιο του φορέα, που φέρει την επωνυμία ΑΕΣ Κρητών Ένωσις Α.Ε., συγκροτήθηκε τη Δευτέρα, στα γραφεία της Ένωσης Ηρακλείου, ενώ επικεφαλής αναλαμβάνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου, Σταύρος Γαβαλάς.

Ο συμβολισμός της ένωσης δυνάμεων από όλο το νησί για την διαχείριση του κρητικού ελαιολάδου αποτυπώθηκε όχι μόνο στο όνομα του φορέα, αλλά και στην συγκρότηση της πρώτης διοίκησης καθώς αποφασίστηκε τον πρόεδρο, να συνεπικουρούν τρεις αντιπρόεδροι, ένας από κάθε έναν από τους υπόλοιπους τρεις νομούς.

Α’ αντιπρόεδρος είναι ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Χανίων Χαρίλαος Βλαζάκης, Β’ αντιπρόεδρος ο πρόεδρος της Ένωσης Μεραμβέλλου Νίκος Ζαχαριάδης και Γ’ αντιπρόεδρος ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μυλοποτάμου Μανόλης Κουγιουμτζής. Οι υπόλοιποι τέσσερις πρόεδροι και συγκεκριμένα ο Μανόλης Μπέρκης από την Ένωση Πεζών, ο Γιάννης Γλεντζάκης από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ρεθύμνου, ο Χαράλαμπος Δραγασάκης από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ιεράπετρας και ο Βασίλης Κουτσαυτάκης από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γραμβούσας, καθώς και ο εκπρόσωπος του Αγροτικού Συνεταιρισμόύ Μεσαράς Αντώνης Κυριακάκης συμπληρώνουν ως μέλη την προσωρινή διοίκηση.

Σημειώνεται ότι διευθύνουσα σύμβουλος του φορέα είναι η πρώην αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα Θεανώ Βρέντζου.

Το επόμενο διάστημα θα συγκληθεί γενική συνέλευση της ΑΕΣ Κρητών Ένωσις Α.Ε. προκειμένου να εκλεγεί η πρώτη διοίκηση του φορέα.  

Οι πληροφορίες θέλουν το συνεργατικό σχήµα των Κρητικών να ξεκινήσει τη συλλογή και τυποποίηση ελαιολάδου από την επερχόµενη κιόλας ελαιοκοµική περίοδο, µε ένα εκτιµώµενο τονάζ περί των 500 τόνων και προοπτική να φτάσει αυτό µέσα στη πενταετία τους 5.000 τόνους.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία