Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Δίπλα στους πληγέντες κατοίκους στέκεται ο Δήμος Μεσολογγίου

Ο Δήμος της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου με όλες του τις δυνάμεις και με τα συνεργεία του βρίσκονται τις τελευταίες μέρες στα μέτωπα που προκάλεσε η παρατεταμένη κακοκαιρία σε όλη την επικράτειά του.

plimmires-oiniades-karapanos

34
0
Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Μεσολογγίου επισημαίνει και εξηγεί το μέγεθος της ζημιάς που δημιούργησε η κακοκαιρία τις τελευταίες μέρες, υπογραμμίζοντας τις επανειλημμένες εκκλήσεις του για βοήθεια σε Περιφέρειες, Υπουργείο και ΓΟΕΒ, στην κατασκευή αντιπλυμμηρικών έργων και στην συντήρηση των παλαιωμένων οδικών δικτύων της περιοχής. Σύμφωνα με τον Δήμο, το νέο Ταμείο Ανάκαμψης και οι διαθέσιμοι πόροι του, δύναται να αξιοποιηθούν για την δημιουργία έργων υποδομών σαν αυτά που χρειάζεται ο Δήμος, ώστε να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες μέρες.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Μεσολογγίου:
«Ο Δήμος της  Ιερής Πόλης Μεσολογγίου με όλες του τις δυνάμεις και με τα συνεργεία του βρίσκονται τις τελευταίες μέρες  στα μέτωπα που προκάλεσε η παρατεταμένη κακοκαιρία σε όλη την επικράτειά του.

Οι αντιδήμαρχοι Αντώνης Αλετράς, Περσεφώνη Μελαχρή, Νίκος Καραπάνος, Χρήστος Μασαούτης και Μέμη Γούργαρη επισκέπτονται τις πληγείσες περιοχές σε όλο το μήκος του Δήμου και όπου είναι στην δικαιοδοσία τους παρεμβαίνουν για να δοθούν λύσεις.

Η κακοκαιρία χτύπησε σε μεγάλο βαθμό τον κάμπο των Οινιαδών ένεκα της κακής λειτουργίας των αποστραγγιστικών δικτύων και της έλλειψης της πρέπουσας συντήρησης ενώ σήμερα τα ξημερώματα επλήγησαν και συνοικίες του Μεσολογγίου εξαιτίας της υπερχείλισης του ρέματος της Αγριλιάς, αλλά και του Αιτωλικού λόγω υπερχείλισης της λιμνοθάλασσας.

Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου πολλές φορές για την ανάγκη λήψης μέτρων και την κατασκευή των αντίστοιχων έργων από τους αρμόδιους φορείς. Τόσο για τα αντιπλημμυρικά της Ιόνιας Οδού όσο και για την συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων στους Οινιάδες όπου τα δίκτυα είναι πεπαλαιωμένα και χρήζουν άμεσης συντήρησης ή αντικατάστασης.

«Για ακόμη μια φορά επισημαίνουμε το τεράστιο πρόβλημα προς κάθε κατεύθυνση. Είναι ανάγκη άμεσα τα συναρμόδια υπουργεία, η Περιφέρεια και ο ΓΟΕΒ σε συνεργασία με τον Δήμο να προωθήσουν τις απαιτούμενες μελέτες για να προχωρήσουν οι παρεμβάσεις. Το Ταμείο Ανάκαμψης προσφέρεται για τέτοια μεγάλα έργα υποδομών. Χρειάζονται γρήγορες αποφάσεις από την Πολιτεία και η δέουσα προσοχή και αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων στην περιοχή μας. Είμαστε στο πλευρό των πασχόντων συμπολιτών μας, με τις μικρές μας δυνάμεις και όπου είναι αρμοδιότητά μας παρεμβαίνουμε. Ελπίζουμε σε άμεση ανταπόκριση όσων έχουν τα μέσα και την δικαιοδοσία να δώσουν λύσεις», τόνισε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Κώστας Λύρος.»

 

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία