Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Εφαρμοστικές αποφάσεις και όχι εκθέσεις ιδεών περιμένουν οι πυρόπληκτοι μελισσοκόμοι

Tην έκδοση της εφαρμοστικής υπουργικής απόφασης για να τρέξουν τα όποια μέτρα στήριξης περιμένει ο μελισσοκομικός κόσμος στις πυρόπληκτες περιοχές.

robies-melissia_2

41
0

Είναι χαρακτηριστική η διατύπωση της Γενικής Συνέλευσης του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Ιστιαίας «Η κυψέλη»: αποτελούν μια καλή έκθεση ιδεών, αφού δεν έχει εκδοθεί μέχρι τώρα καμία εφαρμοστική υπουργική απόφαση.

Τα παραπάνω σχολιάζει με δήλωση του ο Βαγγέλης Αποστόλου, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ν. Ευβοίας και πρώην υπουργός, με αφορμή τη γνωστοποίηση από την Κυβέρνηση των μέτρων στήριξης των μελισσοκόμων της Β. Εύβοιας.

Αναλυτικά η δήλωση Αποστόλου

«Τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για τους μελισσοκόμους των πυρόπληκτων περιοχών δεν έχουν, κατά τους ίδιους, κανένα πρακτικό αποτέλεσμα.

Και πράγματι έτσι είναι γιατί, εκτός της αποζημίωσης από το ασφάλιστρό τους στον ΕΛΓΑ για τα μελισσοσμήνη, που έχει καταγραφεί αλλά δεν έχει καταβληθεί ακόμη, όλες οι υπόλοιπες εξαγγελίες μένουν αιωρούμενες.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα με τις μελλισοτροφές της χειμερινής περιόδου. Η παροχή του ιδιωτικού τομέα καλοδεχούμενη, αλλά δεν αποτελεί μόνιμη λύση που είναι το ζητούμενο.

Θα παρακολουθούμε την υλοποίηση των εξαγγελιών και την πορεία ενός κλάδου, που ειδικά για την πυρόπληκτη Β. Εύβοια μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τη βιώσιμη ανάπτυξή του σε όλη τη χώρα. Γι αυτό απαιτείται και άμεσα η εκπόνηση ενός σχεδίου δράσης για την επόμενη ημέρα».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία