Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Μεγάλο πλήγμα στην ελαιοπαραγωγή της Λέσβου από τους θυελλώδεις ανέμους

Οι θυελλώδεις άνεμοι που έπληξαν το Βόρειο Αιγαίο τις τελευταίες μέρες άφησαν το στίγμα τους στην ελαιοπαραγωγή της Μυτιλήνης, καθώς διαπιστώνεται εκτεταμένη πτώση ελαιόκαρπων αλλά και σπασίματα κλάδων, με τους παραγωγούς να ζητούν εδώ και τώρα καταγραφές ζημιών από τον ΕΛΓΑ.

ΕΛΑΙΟΠΤΩΣΗ

48
0

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου προτρέπει τους Αγροτικούς Συλλόγους και κάθε αγρότη ελαιοπαραγωγό ή κτηνοτρόφο που έχει διαπιστώσει ζημιά στη παραγωγή του ή στις εγκαταστάσεις του (αποθήκες, στάνες κ.α.), να ενημερώσει άμεσα τον πρόεδρο της κοινότητας του, ώστε σε συνεργασία με τον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ να σταλεί αίτημα για γρήγορο έλεγχο και αποζημίωση.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, «Η πτώση του καρπού υποβαθμίζει την ποιότητα του παραγόμενου ελαιολάδου, αφού είναι αδύνατον να μαζευτεί γρήγορα. Έρχεται δε να δυσχεράνει περισσότερο την οικονομική θέση των παραγωγών μας και να εξαφανίσει τη λιγοστή παραγωγή που άφησε πίσω της η ακαρπία που μας έπληξε για άλλη μια χρονιά. Απαιτούμε από τον ΕΛΓΑ να ενεργήσει άμεσα για την καταγραφή των ζημιών και να προχωρήσει σε καθολική αποζημίωση όχι μόνο για την πτώση του καρπού αλλά και για την απώλεια μεγάλου μέρους της παραγωγής μας λόγω της ακαρπίας».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία