Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η επέλαση του «Διομήδη»

Οι συνεχείς βροχοπτώσεις και οι ισχυροί άνεμοι δημιούργησαν σωρεία προβλημάτων σε περιοχές που δοκιμάστηκαν έντονα και στο πρόσφατο παρελθόν από παρόμοια φαινόμενα, όπως τα Φάρσαλα από τον «Ιανό» και η Αγιά από την «Αθηνά», όπως τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ.

Μαξιμος_Χαρακοπουλος_2

34
0

Άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η επέλαση του «Διομήδη» στον νομό της Λάρισας και αποτελεσματικότερη αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών που πλήττονται κατ’ επανάληψη από πλημμυρικά φαινόμενα, ζητά από τους συναρμόδιους υπουργούς ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Οι συνεχείς βροχοπτώσεις και οι ισχυροί άνεμοι δημιούργησαν σωρεία προβλημάτων σε περιοχές που δοκιμάστηκαν έντονα και στο πρόσφατο παρελθόν από παρόμοια φαινόμενα, όπως τα Φάρσαλα από τον «Ιανό» και η Αγιά από την «Αθηνά», όπως τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ.

Στους δήμους Τεμπών, Κιλελέρ, Τυρνάβου και Ελασσόνας, υπήρξαν πλημμύρες λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση άλλα και ζημιές σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, ενώ σε ό,τι αφορά τις αγροτικές εκτάσεις, σε όλο τον νομό Λαρίσης παρουσιάστηκαν προβλήματα, με κυριότερα τις πλημμύρες και τις ζημιές σε καλλιέργειες σιτηρών και ψυχανθών.

Στα Φάρσαλα ξύπνησαν μνήμες από τον «Ιανό» καθώς ο μεγάλος όγκος νερού προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες σε γεωργικές καλλιέργειες και ζημιές σε δρόμους, σπίτια και πολλές υποδομές σε όλη την επαρχία, ενώ το χωριό της Υπέρειας εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους, προκειμένου να προστατευτούν οι ανθρώπινες ζωές.

Κατόπιν τούτων, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς:

  1. Σε ποιές ενέργειες θα προβείτε άμεσα για την αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές, περιουσίες και καλλιέργειες που επλήγησαν από την επέλαση του «Διομήδη» στο νομό Λάρισας;
  2. Με δεδομένη την κλιματική κρίση και την επανάληψη πλημμυρικών φαινομένων, τι προτίθεστε να πράξετε για την αποτελεσματικότερη αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής;

Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης διαθέσιμο εδ

Ανακοίνωση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας

Να δοθούν αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ και να καλυφθεί το χαμένο εισόδημα από την κυβέρνηση απαιτεί και η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, με αφορμή τις μεγάλες καταστροφές στην επαρχία Φαρσάλων η οποία πλημμύρισε για δεύτερη φορά μέσα σε 15 μήνες.

«Χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης με σιτάρι, κριθάρι, όσπρια και ελαιοκράμβη θάφτηκαν κάτω από τόνους νερού και λάσπης δημιουργώντας ανυπολόγιστες καταστροφές», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. «Οι ζημιές στα χωράφια είναι η μία όψη του νομίσματος αφού από την άλλη υπάρχουν πάρα πολλοί κάτοικοι της περιοχής σε Ευύδριο, Ανωχώρι, Πολυνέρι, Βαμβακού κ.α. οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους όταν το νερό άρχισε να μπαίνει μέσα σε αυτά», προσθέτει, σημειώνοντας επίσης πως «ζημιές έχουν σημειωθεί και σε αγροτικές εκτάσεις του Δήμου Κιλελέρ και του Δήμου Τεμπών».

Η Ένωση καταγγέλλει ότι «οι καταστροφές αυτές θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν οι αρμόδιοι προχωρούσαν τα αντιπλημμυρικά και αποστραγγιστικά έργα τα οποία είχαν υποσχεθεί στους κατοίκους μετά την καταστροφή που προκάλεσε ο «Ιανός» τον Σεπτέμβριο του 2020». Έτσι, απαιτεί επαρκή χρηματοδότηση για να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής, αντιπλημμυρικά, αποστραγγιστικά κ.ά. ώστε η επαρχία Φαρσάλων και όλος ο νομός να μην αντιμετωπίσει στο μέλλον ανάλογες καταστροφές.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία