BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Ενεργή συμμετοχή του ΥπΑΑΤ στη διαμόρφωση της διαχειριστικής μελέτης για το «Αμοργόραμα»

Εποικοδομητικό διάλογο επί των κατευθυντήριων γραμμών για την εκπόνηση της διαχειριστικής μελέτης που θα αποσταλεί στην Κομισιόν για το «Αμοργόραμα», πραγματοποίησε μέσω τηλεδιάσκεψης ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμος Κεδίκογλου, στο πλαίσιο προώθησης του προγράμματος.

amorgorama1

83
0
Το πρόγραμμα «Αμοργόραμα» περιλαμβάνει την αποχή των τοπικών αλιέων από την αλιευτική δραστηριότητα τους μήνες αναπαραγωγής και τη συμμετοχή του στόλου τους σε παράκτιους θαλάσσιους καθαρισμούς. Για το σκοπό αυτό, απαιτείται η παύση της αλιείας τους μήνες Απρίλιο και Μάιο από όλα τα επαγγελματικά και ερασιτεχνικά αλιευτικά σκάφη

Ο Υφυπουργός επανέλαβε την πολιτική βούληση του ΥπΑΑΤ για θεσμοθέτηση της Αμοργού ως θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή και εξέφρασε την επιθυμία το πρόγραμμα να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση.

Στη συζήτηση συμμετείχαν η Γενική Διευθύντρια Αλιείας του ΥΠΑΑΤ κα. Μαρίνα Πέτρου, ο Δήμαρχος Αμοργού, κ. Ελευθέριος Καραϊσκος, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Συλλόγου Αλιέων Αμοργού, κ. Μιχάλης Κρόσμαν, ο βιολόγος και επιστημονικός σύμβουλος του Αμοργοράματος, κ. Βαγγελης Παράβας, η Εκτελεστική Διευθύντρια του Cyclades Preservation Fund (CPF), κα. Άννυ Μητροπούλου και η υπεύθυνη θαλασσίων προγραμμάτων του Blue Marine Foundation, κα. Άντζελα Λάζου Dean.

Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης διαθέσιμη εδώ


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία