Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Περίπου 9.500 οι δηλώσεις ζημιάς από τον παγετό Άνοιξης 2022 στην Πέλλα

Ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή και την συμμετοχή του προέδρου του ΕΛΓΑ με θέμα την εξέλιξη του εκτιμητικού έργου του παγετού της Άνοιξης του 2022 και την παρακολούθηση του φαινομένου της καρπόπτωσης στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΕ Πέλλας.

ΦΩΤΟ_ΣΥΣΚΕΨΗ_ΕΛΓΑ_2_jpg3

84
1

Η σύσκεψη κινήθηκε σε  αυστηρά υπηρεσιακό επίπεδο, με στόχο την ταχύτερη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών των νέων ζημιών στις καλλιέργειες.

Μετά την  εισήγηση και την αποτύπωση των προβλημάτων στις δενδρώδεις  καλλιέργειες της Πέλλας (παγετός και καρπόπτωση) από τον Αντιπεριφερειάρχη Τζαμτζή, ακολούθησε διάλογος.

Ειδικότερα, επισημάνθηκε πως:

α) Για τον παγετό της Άνοιξης του 2022 έχουν υποβληθεί περίπου 9.500 δηλώσεις και ο ΕΛΓΑ έχει ξεκινήσει τις εκτιμήσεις ζημιάς.

β) Δίνεται τριήμερη παράταση υποδοχής δηλώσεων για τις ζημιές, από την Δευτέρα 16-5-2022 μέχρι τις 18-5-2022, για όσους για αντικειμενικούς λόγους δεν υπέβαλαν δήλωση.

γ) Για το τελευταίο κύμα παγετού της 12ης Απριλίου 2022, σε όσες  Τοπικές Κοινότητες διαπιστώθηκαν από τον ΕΛΓΑ ζημιές σε καλλιέργειες, από την Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 θα υποβάλλονται δηλώσεις από τους παραγωγούς.

Τέλος, σε ότι αφορά το φαινόμενο της καρπόπτωσης, ο ΕΛΓΑ και οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, θα παρακολουθήσουν συστηματικά την  εξέλιξή του, θα ολοκληρώσουν την συγκέντρωση των στοιχείων  και θα συνταχθεί πόρισμα με ακρίβεια και δικαιοσύνη, για να αποτυπωθούν  τα αίτια και η έκταση της ζημιάς στις δενδρώδεις καλλιέργειες ως ποσοστό και ακολούθως θα αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Η σχετική ανακοίνωση της ΠΕ Πέλλας διαθέσιμη εδώ

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία