BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Πλήγωσε τα μήλα στην Καστοριά ξαφνικό χαλάζι σε μέγεθος αυγού

Καλοκαιρινό χαλάζι σε μέγεθος... αυγού έπεσε το βράδυ της Τρίτης 28 Ιουνίου στην Καστοριά και στα γύρω χωριά, προκαλώντας σημαντικές ζημιές σε περιουσίες και καλλιέργειες.

DSC_0817

190
0

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχει προκληθεί σημαντική ζημιά από την έντονη χαλαζόπτωση σε μηλοκαλλιέργειες κυρίως στην περιοχή του Κεφαλαρίου και του Τοιχιού, καθώς και την περιοχή της Δ.Ε. Αγίας Τριάδας, με τους τοπικούς παραγωγούς να αναμένουν πλέον τους ελέγχους από τους εκτιμητές του ΕΛΓΑ.

Τις πληγείσες περιοχές επισκέφθηκε χθες 29 Ιουνίου ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, μαζί με τους Αντιδημάρχους Πρωτογενούς Τομέα, Διονύση Λίτσκα και Καθημερινότητας, Γιάννη Σαλβαρίνα, καθώς και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Καστοριάς και Γεωπόνο του Δήμου, Δημήτρη Σαββόπουλο, ενώ παρών ήταν και ο Πρόεδρος της ΓΕΟΚ, Δήμος Μωϋσίδης, οι οποίοι συνομίλησαν με τους καλλιεργητές για τις επιπτώσεις των ακραίων καιρικών φαινομένων που καταγράφηκαν εχθές το βράδυ. «Δυστυχώς, η χθεσινή χαλαζόπτωση βρήκε τους καλλιεργητές μήλου σε μία κομβική στιγμή, έχοντας ολοκληρώσει και τις διαδικασίες του αραιώματος, κάτι που σημαίνει ότι το ποσοστό της ζημίας είναι πολύ μεγάλο σε ωφέλιμο προϊόν. Επίσης, ζημίες καταγράφηκαν στις καλλιέργειες της Δ.Ε. Αγίας Τριάδας. Εμείς, ως Δήμος Καστοριάς, θα κάνουμε ότι μπορούμε για να γίνουν γρήγορα οι διαδικασίες των εκτιμήσεων και θα πιέσουμε για να προχωρήσουν γρήγορα και οι αποζημιώσεις», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Κορεντσίδης στην ΕΡΤ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία