Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου ζητούν οι αγρότες της Ιεράπετρας

Επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων τον Γενικό Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής και τον ΕΦΕΠΑΕ απέστειλε ο Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας επισημαίνοντας τα προβλήματα που εξακολουθούν να παραμένουν σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου στην Κρήτη.

metaforiko-isodinamo-ploio

52
0

Παράλληλα, στην επιστολή αναφέρονται και προβλήματα που σχετίζονται με το όριο στο συνολικό ποσό ενίσχυσης de minimis για την τελευταία τριετία, που απασχολεί ιδιαίτερα οργανωμένους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και Ομάδες Παραγωγών.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα ζητήματα που σχετίζονται με το Μέτρο Μεταφορικό Ισοδύναμο για την Νήσο Κρήτη.

Δυστυχώς για άλλη μία φορά αναγκαζόμαστε να σας μεταφέρουμε την αγανάκτηση των δικαιούχων γιατί ΜΗ έγκαιρη καταβολή του συνολικού πόσου ενίσχυσης.

Μερίδα δε αυτών των δικαιούχων εντάχθηκαν σε καθεστώς ελέγχου και ενώ έχουν ολοκληρώσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες εδώ και ένα έτος, ακόμα αναμένουν την πίστωση των χρημάτων στους λογαριασμούς τους.

Επιπροσθέτως σας τονίζουμε για άλλη μία φορά το σημαντικό θέμα που σχετίζεται με το όριο στο συνολικό ποσό ενίσχυσης de minimis για την τελευταία τριετία. Σας υπενθυμίζουμε ότι αυτό επηρεάζει ιδιαίτερα αρνητικά την επιχορήγηση σε Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και Ομάδες Παραγωγών. Ο λόγος είναι ότι εμπεριέχει μέρος άλλων επιχειρησιακών προγραμμάτων και αποτέλεσμα αυτής της διάταξης είναι να συμπληρώνετε γρήγορα το όριο και τελικά ο Α.Σ./Ο.Π. να μην είναι δικαιούχος. Το ίδιο συμβαίνει και σε περιπτώσεις ιδιωτών και επιχειρήσεων που έχουν αυξημένο κύκλο εργασιών.

Τέλος, σας αναφέρουμε για μία ακόμα φορά, ότι αναμένουμε άμεσα την καθολική εφαρμογή του μέτρου για την νήσο Κρήτη όπου προβλέπεται (εκτός από την επιχορήγηση το κόστος μεταφοράς προϊόντων) επιδότηση του κόστους μεταφοράς σε ΕΠΙΒΆΤΕΣ και ΚΑΎΣΙΜΑ, όπως άλλωστε ισχύει στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τις Ελλάδας.

Από τα παραπάνω, σας καλούμε ναι μεριμνήσετε άμεσα ώστε να διεκπεραιωθούν το σύνολο των αιτημάτων. Είναι σημαντικό δείξετε στην πράξη ότι κατανοείτε την δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκύρια που βιώνουν καθημερινά οι Έλληνες αγρότες αλλά και άλλοι κλάδοι.

Αναμένουμε την άμεση ανταπόκριση σας.

Εκ του Δ.Σ»

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία