Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Μέσα στον Σεπτέμβρη οι εκτιμήσεις για τις ζημιές από χαλάζι στη Μαγνησία

O υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γεώργιος Στύλιος απάντησε σε ερώτηση που κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος σχετικά με τις ζημιές που προκλήθηκαν από το χαλάζι της 6η Ιουνίου τονίζοντας ότι το έργο της εκτίμησης ξεκίνησε και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Σεπτεμβρίου.

φωτογραφια

77
0
Αναλυτικότερα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην απάντησή του αναφέρει τα εξής: «Για τις ζημιές που προκλήθηκαν από την χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στις 6 Ιουνίου 2022 σε διάφορες καλλιέργειες στην Π.Ε Μαγνησίας, διενεργήθηκαν από τις υπηρεσίες του ΕΛ.Γ.Α. οι απαραίτητες επισημάνσεις για την τεκμηρίωση των ζημιών σύμφωνα με τον Κανονισμό Ασφάλισης Φυτικής Παραγωγής, έγιναν 18 αναγγελίες και υποβλήθηκαν 631 δηλώσεις ζημίας. Το έργο των εκτιμήσεων ξεκίνησε, με προτεραιότητα στις καλλιέργειες στο στάδιο της συγκομιδής, και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Σεπτεμβρίου 2022. Θα ακολουθήσει, κατά την προβλεπόμενη διαδικασία, η κοινοποίηση των πορισμάτων και η καταβολή των αποζημιώσεων στους ασφαλιστικά ενήμερους παραγωγούς μετά την επεξεργασία των στοιχείων ΟΣΔΕ 2022…

Σημειώνεται ότι για την έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου των εκτιμήσεων το αρμόδιο υποκατάστημα ΕΛΓΑ ενισχύθηκε με επιπλέον προσωπικό, εποχικό και μόνιμο με μετακίνηση από άλλα υποκαταστήματα… Σημειώνεται ότι στα προγράμματα ΚΟΕ εντάσσονται οι ζημιές οι οποίες είναι σύμφωνες με τον Κανονισμό Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων, πληρούν τις απορρέουσες από αυτόν προϋποθέσεις και δεν καλύπτονται ασφαλιστικά από τον Κανονισμό του ΕΛ.Γ.Α. Ζημιές οι οποίες αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ, δε δύναται να ενταχθούν σε πρόγραμμα ΚΟΕ… Σε κάθε περίπτωση, η αναμόρφωση του γεωργοασφαλιστικού συστήματος αποτελεί ιεραρχικά υψηλή προτεραιότητα της Κυβέρνησής μας και του Υπουργείου μας, ώστε αυτό να ανταποκρίνεται επιτυχώς στην κλιματική αλλαγή και να προσφέρει επαρκή ασφάλιση στις γεωργοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις της χώρας…»
.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία