Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Βγάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους 13 Οκτωβρίου αγρότες και κτηνοτρόφοι στο Αμύνταιο

Σε κινητοποίηση προχωρούν την ερχόμενη Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 11 το πρωί στο κέντρο του Αμυνταίου με τα τρακτέρ τους οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής σύμφωνα με την απόφαση της σύσκεψης που διοργάνωσε ο αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας.

amidaio

240
1

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση «Η μαζική συμμετοχή δείχνει το τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουμε αλλά ταυτόχρονα και την αποφασιστικότητα μας με οργανωμένη συλλογική προσπάθεια, μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις, όλοι μαζί ενωμένοι και δυνατοί να εξασφαλίσουμε λύσεις και κατακτήσεις από την Κυβέρνηση που θα μας επιτρέψουν να ζήσουμε τις οικογένειες μας και να συνεχίσουμε την καλλιεργητική δραστηριότητα, να μην ξεκληριστούμε.Καλούμε τους ροδακινοπαραγωγούς αλλά και όλους τους αγρότες,αφού όλα σχεδόν τα προϊόντα αντιμετωπίζουν πρόβλημα διακίνησης και εμπορίας με χαμηλές τιμές κάτω από το κόστος παραγωγής, συσπειρωμένοι στην ΠΕΜ και τους Αγροτικούς Συλλόγους να βγούμε μαχητικά, δυναμικά και μαζικά στους δρόμους του αγώνα.Καλούμε την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου στις 11:00 σε κινητοποίηση συγκέντρωση στο κέντρο του Αμυνταίου με τα τρακτέρ μας και τα αγροτικά μας.Κλιμακώνουμε στην μεγάλη συγκέντρωση που θα γίνει στην Θεσσαλονίκη στην AGROTICA το Σάββατο 22 Οκτωβρίου».

Συμπληρώνουν ακόμα πως “Δεν έχουμε αυταπάτες ότι υπάρχουν «σωτήρες» που θα μας σώσουν. Στηριζόμαστε ο ένας στον άλλον, στην ενότητα μας, στην οργάνωση μας, στην συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και διεκδικούμε αποφασιστικά και αταλάντευτα:

  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλες τις ποικιλίες στο Ροδάκινο αλλά και το σύνολο των παραγόμενων προϊόντων στις συγκεκριμένες περιοχές, από τη χαμένη παραγωγή λόγω καταστροφών και ασύδοτης δράσης των εμποροβιομηχάνων, τις χαμηλές τιμές, το υψηλό κόστος παραγωγής και επίσης μέτρα στήριξης κατά του εμπάργκο.
  • Να αποζημιωθούν όλοι οι παραγωγοί οπωροκηπευτικών και όχι μόνο αυτοί που είναι μέλη σε Οργανώσεις Παραγωγών και υλοποιούν δράσεις σε Επιχειρησιακό πρόγραμμα για την κρίση του κλάδου λόγω του πολέμου.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Γενναία επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.
  • Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ μέχρι τέλη του χρόνου. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στη λαϊκή κατανάλωση.
  • Αντιχαλαζική προστασία σε όλους δωρεάν. Θέλουμε πρόληψη για τις καλλιέργειες μας και όχι να περιμένουμε να ζήσουμε με τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ.
  • Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων, εγκατάσταση φ/β για γεωτρήσεις με 100% επιδότηση”.

Συγκέντρωση Αγροτικών Συλλόγων στη Λάρισα 8 Οκτωβρίου 

Με ανακοίνωσή του, ο Αγροτικός Σύλλογος περιοχής Αμυνταίου, ενημερώνει τους αγρότες και τους  κτηνοτρόφους  ότι το Σάββατο 08/10/2022, και ώρα 13:00 μ.μ. , στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, θα πραγματοποιηθεί, διοικητικό συμβούλιο της γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, με θέμα: Έναρξη και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με στόχο την μεγάλη διαμαρτυρία στις 22 Οκτωβρίου στην Agrotica Θεσσαλονίκης.

Ο Αγροτικός Σύλλογος περιοχής Αμυνταίου, μετά το συμβούλιο, θα ενημερώσει τους παραγωγούς της περιοχής αλλά και τους αγροτικούς φορείς, για τον τρόπο, και τον τόπο διεξαγωγής του αγώνα.

 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

09-10-2022 20:40Ιωάννης

Το Κιλκίς τι κάνει Αλέξανδρε αναπαύεται ; Μήπως ο υπουργός μας σας επέβαλε την μη συμμετοχή σας στις κινητοποιήσεις λέω μήπως? Άρε γατάκι γλύψε τον για να κάνετε όλοι την δουλεία σας κόπιες.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία