BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Εντείνονται οι προετοιμασίες ενόψει της καθόδου των μηλοπαραγωγών στην Αθήνα 24 Νοεμβρίου

Για την «μεγαλύτερη κινητοποίηση που έχει γίνει ποτέ στο ΥπΑΑΤ» κάνει λόγο η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, αναφορικά με την κάθοδο δεκάδων αγροτικών συλλόγων από όλη την επικράτεια στην Αθήνα την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου.

-e1432572783287

121
0

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΕΟΑΣΛ, «η κινητοποίηση στην Αθήνα αποτελεί συνέχεια αλλά και κλιμάκωση των δράσεων και κινητοποιήσεων όλο το προηγούμενο διάστημα που χαρακτηρίστηκαν από την μαζική και δυναμική συμμετοχή των αγροτών».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή της η Ομοσπονδία, οι συμμετοχές στην περιοχή της Αγιάς έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο αντίστοιχων καθόδων στην Αθήνα, όντας υπερδιπλάσιες, ενώ οι μηλοπαραγωγοί καλούν παραγωγούς και άλλων καλλιεργειών (αμύγδαλα, καρύδια, κάστανα, κλπ) να δώσουν και κείνοι το παρόν στη μεγάλη συγκέντρωσης έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τα λεωφορεία με προορισμό την πρωτεύουσα θα αναχωρήσουν από την Αγιά στις 8 το πρωί της Πέμπτης.

Ολόκληρη η σχετική ανακοίνωση της ΕΟΑΣΛ έχει ως εξής:

«Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στις 3μμ, μηλοπαραγωγοί από όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν την μεγαλύτερη κινητοποίηση που έχει γίνει ποτέ στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Αθήνα.

Θα συναντηθούμε από όλες τις περιοχές στην πλατεία Καραισκάκη στις 2.30μμ και με πορεία θα πάμε στο ΥΠΑΑΤ όπου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και συνάντηση με τον Υπουργό αγροτικής ανάπτυξης.

Στην συνάντηση θα τεθεί από την αντιπροσωπεία των αγροτών το πλαίσιο των αιτημάτων επιβίωσης που αποφασίστηκε στην πανελλαδική σύσκεψη αλλά και στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια με τρακτέρ που πραγματοποιήθηκαν την 15η Νοεμβρίου σε όλες τις μηλοπαραγωγικές περιοχές της χώρας.

Η Κυβέρνηση έχει πάρει το μήνυμα της αποφασιστικότητας μας, αναγνωρίζει το μέγεθος του προβλήματος που οφείλεται και σε δικές της αποφάσεις και οφείλει να δώσει λύσεις και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης που έχουμε.

Η κινητοποίηση στην Αθήνα αποτελεί συνέχεια αλλά και κλιμάκωση των δράσεων και κινητοποιήσεων όλο το προηγούμενο διάστημα που χαρακτηρίστηκαν από την μαζική και δυναμική συμμετοχή των αγροτών.

Καλούμε τους συναδέλφους  παραγωγούς μήλων, κάστανων, αμυγδάλων, καρυδιών να δώσουν βροντερό παρόν και με την μαζική συμμετοχή τους να στείλουν σαφές μήνυμα ότι δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε.

Ήδη οι συμμετοχές στην Αγιά έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο αντίστοιχων καθόδων στην Αθήνα, είναι υπερδιπλάσιες, όμως πρέπει όλοι ακόμη πιο αποφασιστικά να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Λεωφορεία θα αναχωρήσουν από την Αγιά την Πέμπτη στις 8 το πρωί με προορισμό την συγκέντρωση στην Αθήνα.

Να μην λείψει κανείς! Όλοι μαζί ενωμένοι και αποφασισμένοι θα τα καταφέρουμε!

 

ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

 

ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ και Συνεταιρισμοί

ΑΓΙΑΣ

ΑΝΑΒΡΑΣ

ΑΕΤΟΛΟΦΟΥ

ΓΕΡΑΚΑΡΙΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΑΣ

ΚΑΡΙΤΣΑΣ

ΜΑΡΜΑΡΙΝΗΣ

ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ

ΜΕΤΑΞΟΧΩΡΙΟΥ

ΝΕΡΟΜΥΛΩΝ

ΠΟΤΑΜΙΑΣ

ΣΚΗΤΗΣ».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία