Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα ο εκσυγχρονισμός του δικτύου ΤΟΕΒ Ταουσάνης

Επιπρόσθετες δράσεις εκσυγχρονισμού των αρδευτικών δικτύων απαιτούνται στη Θεσσαλία με στόχο την εξοικονόμηση νερού και τη μείωση του ενεργειακού κόστους. Σε αυτό το πνεύμα, εντάχθηκε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα ο εκσυγχρονισμός του δικτύου ΤΟΕΒ Ταουσάνης, που αφορά την εγκατάσταση αυτοματισμών -inverter και άρδευση με κάρτες- με γνώμονα τόσο την μείωση των αρδευτικών τελών όσο και την ελαχιστοποίηση της σπατάλης του υπόγειου νερού.

Μαξιμος-Παπαγιαννιδης-ΤΟΕΒ_Ταουσανης_1

56
0

«Η κρίση στην ενέργεια δημιούργησε επιπρόσθετο οικονομικό άχθος στους αγρότες για την άρδευση των χωραφιών. Την προηγούμενη καλλιεργητική περίοδο η κυβέρνηση επιδότησε το κόστος του αρδευτικού ρεύματος. Ωστόσο, στη θεσσαλική γη οφείλουμε να προστατεύουμε όσο πολύτιμο νερό διαθέτουμε και γι’ αυτό απαιτούνται επιπρόσθετες δράσεις εκσυγχρονισμού των αρδευτικών δικτύων».

Αυτά μεταξύ άλλων τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε μαζί με το προεδρείο του ΤΟΕΒ Ταουσάνης με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥπΑΑΤ Δημήτρη Παπαγιαννίδη με αντικείμενο την δυνατότητα χρηματοδότησης για τον εκσυγχρονισμό του αρδευτικού δικτύου του οργανισμού.

Κόστος άρδευσης

Ο Θεσσαλός πολιτικός μετέφερε στον Γενικό Γραμματέα το πλάνο των δράσεων που επιθυμεί να ακολουθήσει η νεοσύστατη διοίκηση του ΤΟΕΒ Ταουσάνης, προκειμένου να εκσυγχρονιστεί το δίκτυο του Οργανισμού. Υπογράμμισε, ότι το κόστος της άρδευσης έχει αυξηθεί από την ενεργειακή κρίση αλλά είναι εξίσου σημαντικό ότι οι  εκπρόσωποι του εν λόγω Οργανισμού συμμερίζονται την αναγκαιότητα της ορθής διαχείρισης των υπαρχόντων υπόγειων νερών.

Τηλεδιάσκεψη με Αγοραστό

Οι εκπρόσωποι του ΤΟΕΒ ανέφεραν ότι επιθυμούν να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες του οργανισμού προς τους αγρότες μέλη του με την εγκατάσταση αυτοματισμών -inverter και άρδευση με κάρτες- με γνώμονα τόσο την μείωση των αρδευτικών τελών όσο και την ελαχιστοποίηση της σπατάλης του υπόγειου νερού.

Ο Γενικός Γραμματέας άκουσε με ενδιαφέρον τις προτάσεις των εκπροσώπων του ΤΟΕΒ και δεσμεύτηκε για την ένταξη του σχεδίου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, εφόσον κατατεθεί η σχετική μελέτη. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε τηλεδιάσκεψη με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες διευκρινήσεις και να τεθεί το ανάλογο χρονοδιάγραμμα.

Παρόντες στη συνάντηση εκ μέρους του ΤΟΕΒ Ταουσάνης ήταν ο πρόεδρος κ. Γιώργος Διαμάντης, ο γραμματέας κ. Αχιλλέας Μπάγκας, ο ταμίας κ. Ζαχαρίας Παρτάλας και το στέλεχος του Οργανισμού κ. Αχιλλέας Σταυροθεόδωρος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία