Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Ασύμφορη η καλλιέργεια κορινθιακής σταφίδας με τιμή παραγωγού στα 50-70 λεπτά

Γεμάτες αποθήκες με κορινθιακή σταφίδα και χαμηλές τιμές παραγωγού επικρατούν το τελευταίο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού, σημειώνοντας πως εδώ και δύο χρόνια δεν έχει υπάρξει καμία ουσιαστική στήριξη στο προϊόν από την κυβέρνηση.

shutterstock1252047838

116
1

Οι παραγωγοί ζητούν άμεσα αναπλήρωση  του  χαμένου  εισοδήματος   των  σταφιδοπαραγωγών   που όπως εξηγούν «για  δεύτερη  συνεχόμενη χρόνια  πωλούν πολύ κάτω του κόστους παράγωγης».

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Τεράστια  καταστροφή   έχει  υποστεί   η καλλιέργεια της κορινθιακής σταφίδας  από την κυβερνητική  αδιαφορία  αυτά τα δυο χρόνια  με  χιλιάδες  σταφιδοπαραγωγούς να   βρίσκονται  σε απόγνωση.           

Ξεκινάμε την νέα καλλιεργητικοί  περίοδο  με τις αποθήκες  γεμάτες  και με τις εξευτελιστικές  τιμές  παραγωγού  50 και 70   λεπτά, με εκτόξευση του κόστους  παράγωγης  και πάνω από το 100%  η καλλιέργεια  είναι  ασύμφορη    

Εδώ και  δύο  χρόνια   δεν έχει υπάρξει  καμία ουσιαστική  στήριξη  από την κυβέρνηση    μόνο  ψίχουλα  και υπόσχεσης    με αποτέλεσμα  να ξεριζώνονται  πολλά  κτήματα  και  να   απαξιώνεται  ένα   από τα πιο εμβληματικά προϊόντα της χώρας μας  η ευθύνες  τους  τεράστιες  και  η  ζημία  ανεπανόρθωτη.       

Ζητάμε εδώ  και  τώρα  αναπλήρωση  του  χαμένου  εισοδήματος   των  σταφιδοπαραγωγών   που για  δεύτερη  συνεχόμενη χρόνια  πωλούν πολύ κάτω του κόστους παράγωγης   δεν συμβιβαζόμαστε   με  ψίχουλα  ,  μπουκώνουν με δις   επιχειρηματικούς ομίλους  και δεν έχουν για την διατροφή μας και την ασφάλειας μας.   Συνεχίζουμε  τον αγώνα μας   πιέζοντας  την κυβέρνηση  να   ικανοποίηση  τα αιτήματα μας  ότι κερδίσαμε το κερδίσαμε με αγώνες     

Απαιτούμε:

  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους, ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεσή τους (π.χ. κορινθιακή σταφίδα.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Επιδότηση των λιπασμάτων και του κόστους στα μέσα και εφόδια.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ»

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

20-03-2023 12:26Κωνσταντίνος Γ.

"Ξεκινάμε την νέα καλλιεργητικοί περίοδο με τις αποθήκες γεμάτες και με τις εξευτελιστικές τιμές παραγωγού 50 και 70 λεπτά, με εκτόξευση του κόστους παράγωγης και πάνω από το 100% η καλλιέργεια είναι ασύμφορη" Είναι καταπληκτικό, γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να βγάλουν τα χρήματα τους και αντί να στραφούν αλλού συνεχίζουν στο ίδιο αδιέξοδο με την απαίτηση να τους αποζημιώσει η "κυβέρνηση". Εχουν μπερδευτεί λίγο, νομίζουν ότι είναι ΔΥ και όχι αγρότες. Δεν πειράζει, θα το καταλάβουν κάποια στιγμή.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία