Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Ξανά με τα τρακτέρ στους δρόμους οι παραγωγοί κερασιών ζητώντας αποζημιώσεις

Σε νέο γύρο κινητοποιήσεων προσανατολίζονται οι κερασοπαραγωγοί στα ορεινά της Πέλλας, καθώς, παρά τις αλλεπάλληλες δεσμεύσεις, δεν έχουν λάβει ακόμη καμία αντισταθμιστική στήριξη για την απώλεια άνω των 600 ευρώ το στρέμμα, που κατέγραψαν στο εισόδημά τους, βάσει στοιχείων της περιόδου 2019-22, λόγω του ρωσο-ουρκανικού πολέμου.

a-434

1026
1

«Ο κόσμος ξεκίνησε ήδη να μπαίνει στα χωράφια για τις λιπάνσεις και τα πρώτα ραντίσματα της φετινής καλλιεργητικής περιόδου, αλλά δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Το κόστος στα λιπάσματα, τα σκευάσματα και τα καύσιμα, παραμένει ψηλά και αν δεν μας δώσουν μια στήριξη, δεν θα μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε σωστά», προειδοποιεί ο Τάσος Βλαδίκας, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Μεσημερίου Πέλλας.

Τα αποθέματα υπομονής των παραγωγών, όπως τονίζει ο συνομιλητής μας, έχουν, πλέον, εξαντληθεί και αν δεν υπήρχε μια «διαρροή» -ότι την ερχόμενη εβδομάδα είναι πιθανό να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις από το υπουργείο- να βάλει προσωρινό «φρένο» στην αγανάκτησή τους, θα είχαν ήδη προβεί σε δυναμικές μορφές αντίδρασης.

«Είπαμε, μαζί με την πανελλαδική των μπλόκων, να περιμένουμε μέχρι την Τρίτη 21 Μαρτίου, μήπως και η διαρροή έχει πραγματική βάση. Σε διαφορετική περίπτωση θα συζητήσουμε και θα δούμε με ποιον τρόπο θα εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια που υπάρχει στον κόσμο, διότι άλλα προϊόντα έχουν ήδη στηριχθεί, ενώ για το κεράσι δεν ακούγεται τίποτε», τονίζει ο κ. Βλαδίκας. Υπενθυμίζει δε, πως «σε δύο συναντήσεις που έγιναν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Γεωργαντά, στη Λάρισα και στο Μαξίμου, δεσμεύτηκε ότι θα μπει και το κεράσι της περιοχής, μαζί με το αχλάδι και το επιτραπέζιο σταφύλι του Τυρνάβου, στη λίστα των προϊόντων που θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση, αλλά ακόμη περιμένουμε».

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

19-03-2023 12:52Αγανακτισμένοι πολίτες

Η εκλογές πλησιάζουν τα ψέματα τελειώνουν.....

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία