BACK TO
TOP
Τυροκόμος

Πράσινο φως από την Kομισιόν για συγχώνευση FrieslandCampina και Milcobel

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου το πράσινο φως για τη συγχώνευση μεταξύ των FrieslandCampina και Milcobel.

car__1_

6
0

Στόχος της συγχώνευσης είναι η δημιουργία ενός ακόμα ισχυρότερου κωλοσού στον κλάδο των γαλακτοκομικών.

Η έγκριση δόθηκε μετά από ενδελεχή ανάλυση των πιθανών επιπτώσεων στην αγορά. Η απόφαση ελήφθη υπό την προϋπόθεση ότι η συγχώνευση δεν θα δημιουργήσει συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στην ευρωπαϊκή αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων. Τόσο η FrieslandCampina, με έδρα την Ολλανδία, όσο και η Milcobel, με έδρα το Βέλγιο, έχουν ισχυρή παρουσία στην ευρωπαϊκή αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων

Η νέα οντότητα θα επιδιώξει να αξιοποιήσει την κοινή εμπειρογνωμοσύνη και υποδομή των δύο εταιρειών, με πιθανό αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας και τη βελτίωση της διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας. Η συγχώνευση αναμένεται επίσης να προωθήσει την καινοτομία μέσω της συγκέντρωσης των προσπαθειών έρευνας και ανάπτυξης, ιδίως στον τομέα των βιώσιμων πρακτικών παραγωγής γάλακτος.

Η έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποτελεί σημαντικό ορόσημο για τον ευρωπαϊκό κλάδο των γαλακτοκομικών προϊόντων, καθώς εγκρίνει τη δημιουργία μιας συνεταιριστικής επιχείρησης που θα μπορούσε να επηρεάσει την παραγωγή και τη διανομή γαλακτοκομικών προϊόντων σε ολόκληρη την περιοχή.

Πηγή: dairynews.today

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία