Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Τυροκόμος

as-souroto-101

Ένα μαλακό τυρί βελούδινης υφής το οποίο παράγει και τυποποιεί ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πάρου, το «Σουρωτό Πάρου» κέρδισε πρόσφατα το πολύ σημαντικό βραβείο Athens Fine Food Awards 2024 το οποίο απονεμήθηκε στην έκθεση «ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2024».

Eurodikasthrio-aporriptei-POP

Τον Απρίλιο του 2021, κατόπιν αιτήσεως των κυπριακών αρχών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταχώρισε την ονομασία «Χαλλούμι» (Halloumi) /«Hellim» ως προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ).

ezgif-3-46682061e6-e1708424712808

Στην καρδιά της Μανιτόμπα στον Καναδά, ένα ιστορικό τυροκομείο συνδυάζει ιστορία, τεχνολογία τροφίμων και μία μικρή δόση χλιδής, για να δημιουργήσει μία παρτίδα τυριού με φύλλα βρώσιμου χρυσού, το οποίο και ξεπουλάει ηλεκτρονικά έναντι 7 δολαρίων τα 100 γραμμάρια.

vravia-ellinika-galaktokomeia

Σε οικογενειακό κλίμα και γιορτινή ατμόσφαιρα, η Ελληνικά Γαλακτοκομεία, τηρώντας την παράδοση, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της στις περιοχές όπου διαθέτει παραγωγικές μονάδες.

TERMIGNIOON

Μπορεί οι επιλογές του καταναλωτή στα ράφια της λιανικής διεθνώς να είναι περισσότερες από ποτέ, όμως η εντεινόμενη βιομηχανοποίηση της παραγωγής τυροκομικών προϊόντων έχει προκαλέσει και μία συρρίκνωση της γευστικής ποικιλομορφίας μεταξύ τυριών που φέρουν την ίδια εμπορική ονομασία.

azzedine-rouichi-YW_5rJvAdKw-unsplash

Σκηνικά βγαλμένα από αστυνομικά θρίλερ αναγκάζονται να ζήσουν ολοένα και συχνότερα παραγωγοί delicatessen προϊόντων και δη τυριών διεθνώς, καθώς έχει αρχίσει να στήνεται μία ολόκληρη βιομηχανία παρακολούθησης και απόσπασης προϊόντων από φάρμες κυρίως σε Αμερική και Ηνωμένο Βασίλειο.

cheddar-tyrokomos-usa

Σημαντική υποχώρηση τόσο στο τονάζ όσο και στην αξία των εξαγωγών γαλακτοκομικών προϊόντων εντοπίζουν οι αρμόδιες αρχές για το 2023, με τους Αμερικανούς να σχεδιάζουν ανοίγματα το 2024 σε νέες αγορές.

tyrokomos-milk-at-grocery-store-1

Ο FDA και το CDC στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με κρατικούς και τοπικούς εταίρους, διερευνούν τα αίτια πίσω από το πολυετές, πολυπολιτειακό ξέσπασμα λοιμώξεων της Listeria monocytogene που συνδέονται με τυριά queso fresco και cotija που κατασκευάζονται από την Rizo Lopez Foods, στο Modesto της Καλιφόρνια.

44-45_52

Κοντά στην εξαγορά της γαλακτοβιοµηχανίας Κολιός βρίσκεται σύµφωνα µε πληροφορίες από πηγές της αγοράς η γαλλική πολυεθνική γαλακτοβιοµηχανία, Lactalis. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις το τελευταίο χρονικό διάστηµα µε σκοπό να προχωρήσει η εξαγορά της πρώτης από τη δεύτερη και πλέον αποµένουν οι λεπτοµέρειες για να ολοκληρωθεί το συγκεκριµένο deal.

2117e6d8a898bf26f02a2e72c52888a9

H πίστη στην εθνική τυροκομική παράδοση οδηγεί μεγάλους ομίλους και συνεταιρισμούς στην Ιταλία σε συμπράξεις στρατηγικού χαρακτήρα, με στόχο την περαιτέρω διείσδυση σκληρών τυριών, προϊόντων ΠΟΠ, στις ξένες αγορές.

thumbnail_Μοναδα_Ελασσονας

Πιστή στη δέσμευσή της για την εφαρμογή των αρχών της κυκλικής οικονομίας σε κάθε πτυχή της δραστηριότητάς της, η ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ προχώρησε σε ένα ακόμη βήμα για την επίτευξη των στόχων της για βιώσιμη ανάπτυξη, εξοικονομώντας σημαντική ποσότητα πόσιμου νερού στο εργοστάσιό της στην Ελασσόνα.

canvas

Να δώσουν νέα εννοιολογική ερμηνεία στον κλασικό όρο «μπλε τυρί» επιχειρούν τεχνολόγοι τροφίμων από το Πανεπιστήμιο του Νότινχαμ, παίζοντας με διαφορετικά στελέχη του μύκητα Penicillium Roqueforti και δημιουργώντας πολύχρωμα και ασφαλή τυριά για κάθε οπτικό γούστο.

cheese-turokomeia-768x512

Το νέο σήμα «επισκέψιμου τυροκομείου» προέκυψε μετά από συνεργασία του Υπουργείου Τουρισμού με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υλοποιώντας μια από τις βασικές κοινές πολιτικές τους που σχετίζονται με την προώθηση των ειδικών μορφών τουρισμού και της διασύνδεσης του αγροδιατροφικού τομέα και της ελληνικής παραγωγής με τις υπηρεσίες του τουρισμού.

rennet-market-analysis

Η παγκόσμια αγορά πυτιάς σημειώνει σημαντική άνοδο καθώς η βιομηχανία τυριού συνεχίζει να επεκτείνεται. Με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 5,39%, το μέγεθος της αγοράς αναμένεται να αυξηθεί από την τρέχουσα αξία των 719,92 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ το 2023, φτάνοντας τα 936,01 εκατομμύρια δολάρια κατ' εκτίμηση μέχρι το έτος 2028.

sinetairismoskalavriton

Στην προκήρυξη δύο διαγωνισμών για την προώθηση της Π.Ο.Π. φέτας σε Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Σαουδική Αραβία προχώρησε ο Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ