Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Τυροκόμος

34a

Πάνω στο βουβαλινό γάλα, που αποτελεί ευδιάκριτο σηµείο αναφοράς για τα παρόχθια χωριά της λίµνης Κερκίνης έχει αποφασίσει να «χτίσει» το στοιχείο της διαφοροποίησής του από τον υπόλοιπο ανταγωνισµό το τοπικό τυροκοµείο «τα Καλά Βουνά ΟΕ», από τις Σέρρες.

33a

Με την προσθήκη δύο καινούριων κωδικών, τη «βιολογική φέτα» και το «βιολογικό τυρί» από αιγοπρόβειο γάλα, έχει εµπλουτίσει από φέτος τη γκάµα των προϊόντων του, το παραδοσιακό τυροκοµείο «Σιαφαρίκας».

46-1

Ένα σκληρό και πικάντικο τυρί διαφορετικό από τη Γραβιέρα όπως την ξέρουμε ήθελε να δημιουργήσει ο Χρύσανθος Καραβίας, ο οποίος αν και γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σαντορίνη, όπου μετοίκισε στις αρχές του 20ού αιώνα η οικογένειά του, αφήνοντας πίσω την Ιθάκη. αποφάσισε να επιστρέψει στις ρίζες του, δημιουργώντας χωρίς προηγούμενη εμπειρία το μοναδικό τυροκομείο του νησιού, και ονοματίζοντάς το Ithaca’s Poem.

112

Μια οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε να λειτουργεί το 2013 µε έδρα το Μάννα της Σύρου είναι το Τυροκοµείο Ζωζεφίνος. Ιδρυτής του ο Στέφανος Βακόνδιος, ο µεγαλύτερος αγροκτηνοτρόφος του νησιού, ο οποίος µε το δικό του γάλα µαζί και µε άλλων Συριανών παραγωγών τροφοδοτεί την τυροκοµική µονάδα και παράγει τυροκοµικά αλλά και γαλακτοκοµικά προϊόντα.

14c

Το πράσινο φως για την υλοποίησή της έλαβε η διακρατική συνεργασία με τίτλο «Σχέδιο Διακρατικής Συνεργασίας “Say cheese! Balkan cheese”» με απόφαση του γ.γ. Κοινοτικών Πόρων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαγιαννίδη, καθώς εντάχθηκε στο ΠΑΑ 2014 – 2020 ( Μέτρο 19, Υπομέτρο 19.3 – Διατοπική και Διακρατική Συνεργασία, ύψους 234.392,60 ευρώ, στο πλαίσιο του προγράμματος LEADER/CLLD).