Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Τυροκόμος

manouri

Το αποτέλεσμα μιας επίπονης διαδικασίας, στη διάρκεια της οποίας ο κτηνοτρόφος χρειάζεται να παραμείνει επί ώρες πάνω από τη φωτιά που καίει στους 89 βαθμούς Κελσίου, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν οι επισκέπτες της Γιορτής Μανουριού στη Βλάστη Κοζάνης, που επιστρέφει δυναμικά ύστερα από δύο χρόνια απουσίας λόγω των πανδημικών συνθηκών.

cyprus_halloumi_heritage_37163_c0-229-5472-3419_s885x516__1_

Σε αγαπημένο σνακ των Vegetarian μετατρέπεται το κυπριακό χαλούμι όπως μαρτυρούν οι αναλύσεις αγοράς μεγάλων οίκων όπως ο Fact.MR , με την αγορά του προϊόντος να αναμένεται να αγγίξει σε αξία τα 900 εκατ. ευρώ έως το -όχι και τόσο μακρινό- 2030.

tfile_projectsPopUpPic10

Δροσερή, υπόξινη, ελαφρώς αλμυρή γεύση χαρακτηρίζουν το Ξύγαλο ΠΟΠ Σητείας του Τυροκομείου Κουβαράκη, ένα μαλακό αλοιφώδες τυρί, που μάλιστα βραβεύθηκε με Χρυσό Μετάλλιο ποιότητας στα Mediterranean Taste Awards™ τον περασμένο Ιούνιο στην Κρήτη.

23_11

Το νέο τυρί του Τυροκομείου «Ζωζεφίνος», του οποίου το όνομα παραπέμπει σε μικρό κατσικάκι αν και παράγεται από αγελαδινό γάλα, είναι μαλακού τύπου, με μαστιχωτή υφή και προσομοιάζει με το χαλούμι.

thessalia-economy_gr_Φετα-βαρελι-μεχρι-τη-μεση

«Ένοχη» για εξαγωγές λευκού τυριού σε αγορές εκτός Ε.Ε κρίθηκε η Δανία στο Λουξεμβούργο, σε μια απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που έρχεται να βάλει τέλος στο φαινόμενο αυτό, κατοχυρώνοντας την ισχύ των κανονισμών που διέπουν την προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων εντός της ΕΕ και στον υπόλοιπο κόσμο.

61324_2000_2000

Μια προσπάθεια για την πιστοποίηση, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, του γάλακτος που παράγεται από ελληνικές φυλές αιγών βρίσκεται σε εξέλιξη, με στόχο την παραγωγή αντίστοιχα πιστοποιημένων προϊόντων από το γάλα αυτό.

logoΗΠΕΙΡΟΣ

Τέσσερα προϊόντα της ΗΠΕΙΡΟΣ απέσπασαν χρυσό βραβείο από τον κορυφαίο Γερμανικό Οργανισμό Πιστοποίησης Ποιότητας DLG, στο πλαίσιο των DLG Awards 2022, αναδεικνύοντας για άλλη μία φορά το υψηλό επίπεδο ποιότητας, γεύσης και καινοτομίας που χαρακτηρίζει συνολικά τη μάρκα ΗΠΕΙΡΟΣ.

29_2

Να υλοποιήσουν τον πολυετή στόχο των γονιών τους για µια τυροκοµική µονάδα όπου θα µεταποιούν το γάλα από τα ζώα που εκτρέφουν στην Κέα ανέλαβαν ο Αλέξανδρος Μυκονιάτης και ο αδερφός του Γιάννης. Και τα κατάφεραν.

tyri

Τέσσερα ελληνικά τυριά, καλαθάκι Λήμνου, Γραβιέρα Νάξου, Μετσοβόνε και Κεφαλοτύρι βρίσκονται στην κορυφαία δεκάδα της λίστας με τα 50 καλύτερα τυριά του ταξιδιωτικού οδηγού Taste Atlas, με τη λίστα να συμπληρώνεται με ακόμα 12 ελληνικές συμμετοχές.

445_390_tsalafouti

Στην κατάθεση φακέλου στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να καταχωρηθεί ως ΠΟΠ προϊόν στο μητρώο των ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ το τυρί «Τσαλαφούτι» προχώρησε ομάδα παραγωγών που έχει έδρα το Καρπενήσι, αποτελούμενη από τυροκόμους παραγωγούς του προϊόντος.

texnikos-tyrokomias

«Πράσινο φως» για την εκπαίδευση των αγροτών και κτηνοτρόφων των Επτανήσων σηματοδοτεί η δημιουργία Τμήματος Γαλακτοκομίας και Τυροκομίας στο Δημόσιο ΙΕΚ Κεφαλλήνιας μετά την σχετική έγκριση του υπουργείου Παιδείας του αιτήματος που υποβλήθηκε στη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας, στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος πρωτογενούς παραγωγής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Tyrokomeio_xrysafi_melixlwro_kotsi_1280-1024x682

Στις 16 Ιουνίου κατατέθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ο φάκελος για να χαρακτηριστεί και να ενταχθεί στα ΠΟΠ προϊόντα, το «ΜΕΛΙΧΛΩΡΟ» (MELICHLORO) / «ΜΕΛΙΠΑΣΤΟ» (MELIPASTO) τυρί της Λήμνου.

45b

Πλήγμα στην παραγωγή φέτας ΠΟΠ αποτελεί για την Ελλάδα η σφαγή σημαντικού αριθμού κοπαδιών ανά την επικράτεια, λόγω της αδυναμίας πολλών κτηνοτρόφων να συντηρήσουν τα ζώα τους λόγω της εκτόξευσης στις τιμές των ζωοτροφών, όπως λέει στην Agrenda ο Δημήτρης Μόσχος, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας.

ΔΩΔΩΝΗ-Εργοστασιο-1536x1024

Ένα μοναδικό «ταξίδι» στην παραγωγή, τη γεύση και την αυθεντικότητα της Ελληνικής φέτας Π.Ο.Π ,που αποτελεί πλέον βασικό συστατικό της σύγχρονης γαστρονομίας και κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν διάσημοι δημοσιογράφοι, foodblogers, διαμορφωτές κοινής γνώμης και επαγγελματίες του κλάδου των τροφίμων από τη Γαλλία που επισκέφτηκαν την Τρίτη 7 Iουνίου το εργοστάσιο της ΔΩΔΩΝΗ στα Ιωάννινα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ