Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Agrenda

25_3

Μείζον θέµα για την αντικατάσταση ενός ζωτικής σηµασίας αριθµού ελκυστήρων στη χώρα µας κρίνονται τα φορολογικά εµπόδια, όπως αυτά αναδείχθηκαν, µεταξύ άλλων στο 2ο συνέδριο του Συνδέσµου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανηµάτων στη Θεσσαλονίκη.

27-kentriki

Αναπόσπαστο κοµµάτι της ελληνικής κουλτούρας µε σηµαντικό οικονοµικό αντίκτυπο συνιστά η µελισσοκοµία µε την χώρα να διατηρεί ένα από τα µεγαλύτερα κατά κεφαλήν σκορ κατανάλωσης και πλέον των 25.000 νοικοκυριών να εξασφαλίζουν εισοδήµατα από την δραστηριότητα αυτή.

neoi_agrotes_3

Σχέδιο εγκυκλίου για τον χειρισµό των νέων αγροτών που εντάχθηκαν στο πρόγραµµα το 2016 αλλά φαίνεται να εµφανίζουν µειωµένη την τυπική τους απόδοση µε κίνδυνο να απενταχθούν από το Μέτρο, έχουν συντάξει οι διαχειριστικές αρχές.

36_pin_14

Κρατάει το ψυχολογικό φράγµα των 3 ευρώ το κιλό το ελαιόλαδο στη Νότια Λακωνία, παρά τις πιέσεις της αγοράς για περαιτέρω υποχώρηση της τιµής, η οποία στην αρχή της σεζόν ξεκίνησε από τα 3,80 ευρώ.

18_5

Με προτεραιότητα επενδύσεις από βαµβακοπαραγωγούς και δενδροκαλλιεργητές η έκδοση της προκήρυξης που επιδοτεί ταµιευτέρες, στάγδην άρδευση και αισθητήρες νερο. Εκτός ενίσχυσης τα ενεργοβόρα συστήµατα υψηλής πίεσης και η ανόρυξη νέων γεωτρήσεων στα αγροτεµάχια.

12-13_4

Η τελευταία εµπορική περίοδος δεν έκλεισε µε τους καλύτερους οιωνούς για τους παραγωγούς συµπύρηνου ροδάκινου, µε την επιβολή δασµών στην ελληνική κοµπόστα από τον Ντόναλντ Τραµπ, να έρχεται ως επιστέγασµα σε µια χρονιά που µάλλον απογοήτευσε, δυσκολεύοντας περαιτέρω τη θέση της εγχώριας βιοµηχανίας.

obOkRtBVlDPIUf85SqeWJte1whbXtcIU_1_

Σε κλοιό πολιορκίας βρέθηκαν Βερολίνο και Παρίσι, από θυμωμένους αγρότες που κατέβασαν τα τρακτέρ τους, υποστηρίζοντας πως η νέα ΚΑΠ εγγυάται την πτώχευση των εκμεταλλεύσεών τους.

44_idiotikopoihseis

Μεταξύ ζωοφόρου καινοτοµίας και επικίνδυνης ακροβασίας δείχνει να  εκκρεµεί το πολυσυζητηµένο πόνηµα Βορίδη για τους συνεταιρισµούς, τουλάχιστον µε βάση τα όσα αφήνουν να διαρρεύσουν στενοί συνεργάτες του υπουργού, πριν αυτό πάρει επίσηµα το δρόµο της διαβούλευσης.

4_29

Να ανοίξει το παιχνίδι των πολυετών τοµεακών προγραµµάτων σε όλους τους τοµείς αγροτικών προϊόντων όπως γάλα, κρέας, σιτηρά και βαµβάκι έχει αποφασίσει η Κοµισιόν στα πλαίσια της νέας ΚΑΠ, προτείνοντας στα κράτη-µέλη να ακολουθήσουν «το µοντέλο φρούτων και λαχανικών».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία