BACK TO
TOP

Agrenda

2_64

Στην αγροτική δραστηριότητα, όλα αρχίζουν και τελειώνουν στις οργανώσεις. Το µεγαλύτερο κακό που έκανε αυτός που τώρα παριστάνει τον «τεχνικό σύµβουλο» του ΟΠΕΚΕΠΕ, είναι ότι κατάφερε να διασπάσει και να αποδιοργανώσει το συνεταιριστικό κίνηµα της χώρας. Εκµεταλλεύθηκε την οικονοµική αδυναµία στην οποία βρίσκονταν από το 2010 και µετά πολλοί συνεταιρισµοί και µε βοήθειες από πολιτικές φατρίες και στελέχη τραπεζών, κατάφερε να προσεταιρισθεί έναν σηµαντικό αριθµό συνεταιριστικών οργανώσεων, υπονοµεύοντας παράλληλα και µέχρι τελικής πτώσεως, τη λειτουργία της ΠΑΣΕΓΕΣ.

987-trimmata

Πόσες ακόµη παραβιάσεις των κοινοτικών κανόνων θα πρέπει να γίνουν και πόσες φορές ακόµα η χώρα, µέσω των δοµών που την εκπροσωπούν θα πρέπει να εκτεθεί στις κο...

987-ths-piatsas

Από τη µία, τα µηνύµατα στα κινητά έπεσαν βροχή πριν λίγες ηµέρες, ζητώντας πίσω από 197.034 αγρότες περίπου 52,4 εκατ. ευρώ και από την άλλη ο Οργανισµός Πληρωµών «χαρούµενος» ανακοινώνει ότι στις 4 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε η υποβολή των δηλώσεων ΟΣ∆Ε για το 2024, υπεβλήθησαν 642.356 οριστικές – παραδεκτές αιτήσεις.

KATSELOS_SOTHRHS

Η συµµετοχή σε εµπορικές και κλαδικές εκθέσεις αποτελεί µια εξαιρετική ευκαιρία για επιχειρήσεις και παραγωγούς να προωθήσουν τα προϊόντα τους, να δικτυωθούν, να συνάψουν νέες συνεργασίες και γενικότερα να δώσουν το «παρών» στην αγορά.

987-trupia-varka

o γράφω και το ξαναγράφω, στο υπουργείο της πλατείας παραµένουν πιστοί στο δόγµα «τι ωραία, τι καλά σκίζει η βάρκα τα νερά». Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς την τρικυµιώδη ανακοίνωση της περασµένης Παρασκευής ότι ολοκληρώθηκε τα µεσάνυχτα [σ.σ τα µαύρα µάλλον] η υποβολή αιτήσεων της ενιαίας ενίσχυσης.

David_Blackmon

Η µόνη πραγµατική πρόβλεψη που µπορεί να γίνει για τις τιµές του πετρελαίου είναι ότι παραµένουν απρόβλεπτες.

987-argosxolos

Με την πανώλη των µικρών µηρυκαστικών φαίνεται να τελειώνουµε, µε την πανώλη του... ΟΠΕΚΕΠΕ είναι ακόµα νωρίς!

987-forologika_2

Σώµα Επιθεώρησης Εργασίας, ή αλλιώς ΣΕΠΕ. Το υπουργείο Εργασίας ζήλεψε αυτό των Οικονοµικών και αποφάσισε ότι θέλει να δηµιουργήσει και αυτό, µία Ανεξάρτητη Αρχή. Έτσι, γεννήθηκε ο ΣΕΠΕ.

panagos_2_13

Τα σηµειώµατα για αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά τα οποία έχουν λάβει κατά τις τελευταίες ηµέρες σχεδόν 200 χιλιάδες αγρότες, αποτελεί µελανή σελίδα στην ιστορία των κοινοτικών ενισχύσεων που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τόσο στα µάτια των αγροτών όσο και έναντι των κοινοτικών αρχών.

2_63

Τα σηµειώµατα για αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά τα οποία έχουν λάβει κατά τις τελευταίες ηµέρες σχεδόν 200 χιλιάδες αγρότες, αποτελεί µελανή σελίδα στην ιστορία των κοινοτικών ενισχύσεων που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τόσο στα µάτια των αγροτών όσο και έναντι των κοινοτικών αρχών.

349A5744_1_c1519eda-a27b-42b5-86d3-1a5e5caf6095_1024x1024

Οι καινούργιοι κανόνες υπολογισµού επιδοτήσεων οικολογικών σχηµάτων, η περαιτέρω σύγκλιση δικαιωµάτων και τα όρια ±15% στις συνδεδεµένες ενισχύσεις, αναµένεται να δηµιουργήσουν µεταβολές σε σχέση µε το 2023, στις φετινές πληρωµές άµεσων ενισχύσεων των αγροτών.

26-31_31

Ακροβασίες στο Στρατηγικό Σχέδιο της ΚΑΠ, έλλειψη πολιτικού ρεαλισµού και αδυναµίες του συστήµατος διαχείρισης ενισχύσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ, έχουν οδηγήσει τα οικολογικά σχήµατα σε ένα καθεστώς µε βαριές παθογένειες: Περικοπή επιδοτήσεων επί δικαίων και αδίκων, άγνοια µέχρι τελευταία στιγµή για το ύψος και το χρονοδιάγραµµα της πληρωµής, αδυναµία επικαιροποίησης των πριµ βάσει των πληθωριστικών πιέσεων, στοίβαγµα δικαιούχων στα βιολογικά για να βγει ο λογαριασµός, αφαίµαξη επιδοτήσεων από τρίτους...

6_pin_176

Τα αδύνατα δυνατά καλείται να κάνουν τα επόµενα 24ωρα οι αρµόδιοι του Οργανισµού Πληρωµών προκειµένου µέχρι το βράδυ της Τρίτης 15ης Οκτωβρίου να έχουν κλείσει οι όποιες «τρύπες» και να γραφτεί τουλάχιστον η πληρωµή των υπολοίπων των άµεσων ενισχύσεων του έτους 2023, που οφείλονται στον αγροτικό κόσµο.

986-trimmata

Λογικά η κυβέρνηση έχει µπροστά της άλλα 2,5 χρόνια διακυβέρνησης, χρόνος πολύς για να µη γίνει τίποτα στον αγροτικό τοµέα, όπως πέρασαν δηλαδή και τα προηγούµενα 5,5 χρόνια. Εκτός κι αν λογίζεται στις επιτυχίες της παρούσας διακυβέρνησης το γεγονός ότι η παλιά… τάξη πραγµάτων στο χώρο της αγροτικής παραγωγής καταρρέει, οι µικρές εκµεταλλεύσεις εγκαταλείπουν την προσπάθεια µαζικά, η δραστηριότητα συγκεντρώνεται σε όλο και λιγότερα χέρια και η ύπαιθρος διαβαίνει αµαχητί το δρόµο της παρακµής.

LAZARIDOU_EFH

Εν μέσω των πρωτοφανών παγκόσμιων προκλήσεων, ο αγροδιατροφικός κλάδος καλείται να επαναπροσδιορίσει τον ρόλο του στην οικονομία και την κοινωνία, να δημιουργήσει νέο όραμα και να σχεδιάσει νέες στρατηγικές. Η εξέλιξη αυτή απαιτεί γενναία βήματα αλλαγής και εμπνευσμένη Ηγεσία σε όλα τα επίπεδα. Σε αυτή την προσπάθεια, είναι απαραίτητη η κινητοποίηση και ενίσχυση των γυναικών της περιφέρειας: γυναικών παραγωγών, επαγγελματιών και επιχειρηματιών.

Marc_Champion

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίµιρ Πούτιν περιέγραψε την αλλαγή στο πυρηνικό του δόγµα, οδηγώντας σε προβλέψιµες προειδοποιήσεις για έναν πυρηνικό Αρµαγεδδώνα σε περίπτωση που οι ΗΠΑ επιτρέψουν στην Ουκρανία να χρησιµοποιήσει αµερικανικούς πυραύλους µεσαίου βεληνεκούς εναντίον στόχων στη Ρωσία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία