Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Agrenda

karpouzi2

Σηµαντική απώλεια παραγωγής, εξαιτίας των καιρικών φαινοµένων και τιµές που µετά το αρχικό τους ελπιδοφόρο ξεπέταγµα έχουν αρχίσει να χάνουν δυναµική, είναι τα στοιχεία που συνθέτουν την τρέχουσα εικόνα της εµπορικής σεζόν για τα καρπούζια της Πιερίας και της Χαλκιδικής.

3085061

Σίγουρα µετά της Παναγίας, στην καλύτερη τέλος Αυγούστου και στη χειρότερη αρχές Σεπτεµβρίου θα πληρωθούν, όπως όλα δείχνουν, το υπόλοιπο από τα Βιολογικά του 2018 οι παραγωγοί των τριών περιφερειών που ξέµειναν από την τελευταία πίστωση. Λόγος, ο προφανής, δεν υπάρχουν χρήµατα.

2-Skordo-pin

Με άνοδο µέχρι και 40% των στρεµµατικών αποδόσεων, που επιτρέπει στους παραγωγούς να καλύψουν την εισοδηµατική απώλεια από τις ελαφρώς χαµηλότερες τιµές, από 10 έως και 20 λεπτά το κιλό, σε σχέση µε τις περσινές, κάνει ποδαρικό η εµπορική σεζόν για το σκόρδο της Νέας Βύσσας, ενώ καλή πορεία κατέγραψε το προϊόν και στον Πλατύκαµπο.

2_levanta

Συστηµατική προσπάθεια δηµιουργίας πεσιµιστικού κλίµατος, ώστε να απογοητευτούν οι παραγωγοί και να σπεύσουν να «ξεφορτωθούν» τη σοδειά τους κοψοχρονιά, παρατηρείται τις τελευταίες ηµέρες γύρω από τον κύκλο της παραγωγής, µεταποίησης και εµπορίας ελαίου λεβάντας, χωρίς αυτό να δικαιολογείται από τα πραγµατικά δεδοµένα της αγοράς.

3_Ospria

Η ανάπτυξη που εµφανίζει ο τοµέας των οσπρίων, οδηγεί το ∆ιεθνές Συµβούλιο Σιτηρών (IGC) και την καινούρια πρόεδρο από τον Καναδά, Nathalie Dubé σε µεγαλύτερη ενασχόληση και παραπάνω αναλύσεις σχετικά µε τον τοµέα, προκειµένου να ακολουθηθεί η παγκόσµια τάση της αγοράς.

3-Epitrapezia-ntomata

Ακριβές εισαγωγές από Σερβία, Πολωνία διπλασίασαν την τιμή στη ντόπια ντομάτα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Agrenda. Μικρότερες οι διαθέσιμες ποσότητες στην αγορά, ενώ φαίνεται να τελείωσαν και οι θερμοκηπιακές.

panagos_3

Απαίτηση της κοινωνίας συνιστά πλέον η αποµάκρυνση της συντεχνίας του ΟΣ∆Ε από τη διαχείριση των ευαίσθητων προσωπικών δεδοµένων του ΟΠΕΚΕΠΕ.

2-Asfalisi

Φιλότιμη η προσπάθεια Μητσοτάκη για τα αγροτικά, φταίει όμως το φροντιστήριο. Όταν το εκπαιδευτικό πρόγραµµα ξεκινάει µε πρώτο τη τάξει καθηγητή τον Σκιαδά, µάλλον το µεταρρυθµιστικό πρόγραµµα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πηγαίνει περίπατο!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία