Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Agrenda

4-5_34

Συνολικά τέσσερις πηγές χρηµατοδότησης για την αύξηση της αξίας των ενεργοποιηθέντων δικαιωµάτων, θα εξεταστούν ενόψει της εξόφλησης του ∆εκεµβρίου, των συµπληρωµατικών πληρωµών του 2024, αλλά και για τα επόµενα έτη της ΚΑΠ.

Πanagos_trimmata_3_2_2_3_2_2_16

Οι συνθήκες στις αγορές των αγροτικών προϊόντων είναι το σηµαντικότερο από τα θέµατα που καλούνται να λάβουν υπόψη τους οι αγρότες τον επόµενο χρόνο.

40-41_01_19

Ένας πρώην λέκτορας στα εφαρµοσµένα µαθηµατικά και την πληροφορική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο Θεσσαλονίκης µε καταγωγή από τη Χαλκιδική, συνδύασε πριν αρκετά χρόνια την παραγωγική παρακαταθήκη που έλαβε, µε περίπου 6 στρέµµατα γης που διατηρούσε η σύζυγός του ως περιουσία στην Καλαµάτα. Προερχόµενος από αγροτική οικογένεια, αποφάσισε να αφοσιωθεί σε αυτήν.

10-11_82

Από τα 425 εκατ. ευρώ που προορίζονται από τα eco-schemes των αγροτών, τα 35 εκατ. ευρώ θα πάνε σε διάφορους τεχνοκράτες και φορείς υποβολής δήλωσης ενιαίας ενίσχυσης, που ζητούν από τους δικαιούχους αµοιβή επί της ενίσχυσης που θα λάβουν ώστε να τους δηλώσουν στο πρασίνισµα. Μάλιστα, έχουν φτάσει να προσφέρονται οι υπηρεσίες ως πακέτα ενισχύσεων.

4-5_01

Στα 236 εκατ. ευρώ που µεταφέρθηκαν από τον πυλώνα των άµεσων ενισχύσεων στο ΠΑΑ, οφείλονται τα µειωµένα ποσά της ενιαίας ενίσχυσης, υποστήριξε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά αλλαγές στην τροποποίηση του φακέλου της ΚΑΠ.

46_57_2

Μερικές εκατοντάδες εκατοµµύρια, προερχόµενα από διαφορετικά ταµεία τα οποία κυρίως γεµίζουν µε εθνικούς πόρους, µπροστά σε ανάγκες 3,3 δισ. σύµφωνα µε την τελευταία αποτίµηση που έκανε από το βήµα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, διαµορφώνουν το τελευταίο «ισοζύγιο» για την αποκατάσταση της Θεσσαλίας.

44-45_49

Για διαιώνιση της αδικίας µε τις επιδοτήσεις των βοσκοτοπικών εκτάσεων λόγω της τεχνικής λύσης που ξεκίνησε να ισχύει από το 2015 και της διαφορετικής πυκνότητας βόσκησης ανά Χωρική Ενότητα, κάνουν λόγο σε υπόµνηµά τους οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι ΑΜΘ, καλώντας το ΥΠΑΑΤ σε δοµικές αλλαγές στο στρατηγικό πλαίσιο της ΚΑΠ.

6_pin_153

Μετά την εξόφληση των περσινών υπολοίπων από τα προγράµµατα, κι ενώ είναι στην τελική ευθεία και η πληρωµή της επιστροφής του ΕΦΚ πετρελαίου και της συµπληρωµατικής πίστωσης επί της φετινής βασικής, το ενδιαφέρον του αγροτικού κόσµου πέφτει τώρα στην πληρωµή της προκαταβολής των αγροπεριβαλλοντικών του 2023.

Πanagos_trimmata_3_2_2_3_2_2_14

Έχει πολύ µεγάλο ενδιαφέρον το γεγονός ότι µεγάλα κεφαλαιουχικά σχήµατα, όπως για παράδειγµα το Latsco Family Office, αρχίζουν να τοποθετούνται και στη χώρα µας, σε παράπλευρες, έστω, της αγροτικής παραγωγής δραστηριότητες. Κάτι βλέπουν! Το θέµα, λοιπόν, είναι, τι ακριβώς βλέπουν;

40-41_01_18

O Βαγγέλης Ξύδας ήταν ο άνθρωπος που µαζί µε τον Γιώργο Πλακωτάρη, ίδρυσαν το 2008 την εταιρεία γλυκισµάτων µε βασική πρώτη ύλη τα προϊόντα της Χίου και σκοπό την ανάδειξη του γαστρονοµικού πλούτου της Χίου, έχοντας γεννηθεί και µεγαλώσει στην περιοχή του Κάµπου.

Pierre-Lemieux_5

Η δέσµευση σε ηθικές αρχές µπορεί να είναι µια καλή στρατηγική εάν ένας επαρκής αριθµός άλλων ατόµων στο κοινωνικό σας περιβάλλον συµµερίζεται αυτές τις αρχές: τότε, αυτή η στρατηγική θα µειώσει το κόστος συναλλαγής σας στην κοινωνική συνεργασία.

papadogianis_M_3_5

Στην ελληνική αγορά σκληρού σίτου οι τιµές εξαγωγής φαίνεται να ξεκόλλησαν από τα χαµηλά τους, από τα 320 ευρώ ο τόνος, κυµαινόµενες πλέον στα 335 µε 340 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας για τα χαµηλής ποιότητας σιτάρια.

image_19_2__1__2_2_2_2__1__13

Eco-Schemes στα Ζωνιανά

20 Νοεμβρίου

Μετά το σχέδιο πληµµύρα, ο απερχόµενος περιφερειάρχης Θεσσαλίας ζητά από τον υπουργό της πλατείας να κηρύξει άµεσα ένα έκτακτο µέτρο στήριξης για διαφυγόν εισόδηµα για τους αγρότες στις παρακάρλιες περιοχές που θα αργήσουν να ξαναµπούν στο χωράφι τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία