Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Agrenda

36_10

Μια εξαντλητική για τους παραγωγούς στασιµότητα χαρακτηρίζει την αγορά αγελαδινού γάλακτος στην Ελλάδα, µε τη µέση τιµή να κυµαίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια της περασµένης χρονιάς ανάµεσα στα 38 και τα 39 λεπτά το κιλό.

4_32

Το νέο καθεστώς ενισχύσεων του Α’ Πυλώνα, τα «οικοσυστήµατα» θα αποτελέσουν ένα σηµαντικό κίνητρο, ιδιαίτερα για νεοεισερχόµενους αγρότες, κατά τον Άλαν Μάθιους, καθώς οι πληρωµές ανά στρέµµα ή ανά ζώο δεν θα είναι περιορισµένες όπως στα αγροπεριβαλλοντικά το Β’ Πυλώνα.

KAR_4270

Εκτός εκπροσώπησης στο εννεαμελές ΔΣ της Διεπαγγελματικής μένει ο Κλαδικός Συνεταιρισμός Αιγοπροβατοτρόφων,. Στο νέο σχήμα, η μεταποίηση θα έχει τον έλεγχο έξι εδρών, ενώ οι κτηνοτρόφοι τριών.

triti3

Φρένο στον επικίνδυνο κατήφορο που έχουν πάρει τα τελευταία χρόνια οι αποδόσεις και η ποιότητα των καλλιεργειών που προορίζονται για τις ανάγκες της εγχώριας µεταποιητικής βιοµηχανίας, υπονοµεύοντας το εισόδηµα των αγροτών και τη διεθνή ανταγωνιστικότητα των τελικών προϊόντων, επιδιώκουν να βάλουν εκπρόσωποι του κλάδου από όλους τους κρίκους της αλυσίδας αξίας, συνενώνοντας τις δυνάµεις τους.

triti2

Μικρότερο του αναµενόµενου το πριµ που φτάνει τα 56 ευρώ το στρέµµα, καθώς αποζηµιώνει µόλις στο µισό το εισόδηµα που χάνει ο παραγωγός από την εφαρµογή των φεροµόνων. Από 25 έως 50 αµπούλες ανά στρέµµα στον αµπελώνα η προτεινόµενη πυκνότητα των διαχυτήρων.

savvato3

Σε πλήρη ετοιµότητα για τη µεγάλη µάχη των πωλήσεων µε µια τεράστια γκάµα µοντέλων  νέων προδιαγραφών σε κινητήρες και design, βρίσκονται οι εισαγωγείς αγροτικών µηχανηµάτων ενόψει της φετινής  Agrotica.

savvato2

Με ζόρια για τους δικαιούχους της Νιτρορύπανσης, που δεν έχουν προσκοµίσει ακόµα τα παραστατικά άρδευσης και φοβούνται ότι µπορεί και να χρειαστεί να επιστρέψουν επιδοτήσεις φετινές και περσινές, ξεκινά η νέα χρονιά, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda.

50_18_2

Κάποιοι οραµατιστές πρότειναν ρεαλιστικά, µετά τον ∆εύτερο Παγκόσµιο Πόλεµο, για να σταµατήσουν οι πόλεµοι που κατέστρεφαν την Ευρώπη, και που είχαν σαν πόλο αντιπαλότητας τη Γαλλία και τη Γερµανία, να δηµιουργηθεί ένα σύστηµα συνδιαχείρισης στο κύριο αντικείµενο της διαµάχης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία