Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Agrenda

1-ktinotrofos-

Το παράδειγµα ενός οργανωµένου προβατοτρόφου από το Κάστρο Βοιωτίας (το οποίο παρουσίασε στο φύλλο 682 η εφημερίδα Agrenda), είναι χαρακτηριστικό της πίεσης που δέχονται αυτό τον καιρό οι αγρότες, είτε δραστηριοποιούνται στη ζωική είτε ακόµα και στη φυτική παραγωγή.

3-POE

«Το κοινό κρατούσε την ανάσα του καθώς ο Ντόναλντ Τραµπ και ο Χι Τζινπίνγκ ξεκινούσαν να χορέψουν τη δική τους εκδοχή του αργεντίνικου τάνγκο στο Μπουένος Άιρες το προηγούµενο σαββατοκύριακο. Στο τέλος, ο Τραµπ και ο Χι εκτέλεσαν ένα δεξιοτεχνικό χορό».

3-pinakas-plirwmes

Συνεχή ροή πιστώσεων φέρνει ο ∆εκέµβρης για τους αγρότες, µε το µεγαλύτερο ενδιαφέρον να εντοπίζεται στην εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης και την εξισωτική αποζηµίωση. Μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν διευθετηθεί και κάποιες από τις εκκρεµότητες σχετικά µε ανειληµµένες υποχρεώσεις παλαιότερων ετών, ενώ αναµένεται να πληρωθούν και οι ενισχύσεις ήσσονος σηµασίας στους αιγοπροβατοτρόφους.

toev_agrotis

Προειδοποίηση για την ύπαρξη προβληµάτων σε αρκετούς ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ, ανά την Ελλάδα, µε την έναρξη της αρδευτικής περιόδου, αν δεν υπάρξει κάποια ρύθµιση στα χρέη οργανισµών προς τη ∆ΕΗ, απηύθυνε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Οµοσπονδίας Υπαλλήλων Οργανισµών Εγγείων Βελτιώσεων, Γεώργιος Αθανάσουλας, µιλώντας στο 6ο τακτικό συνέδριο της Πανελλήνιας Οµοσπονδίας Υπαλλήλων Οργανισµών Εγγείων Βελτιώσεων στη Θεσσαλονίκη.

4-SEO

Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε ο Σύνδεσµος Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ) – σε επιστολή προς τους οινοποιούς µέλη του - την κατάργηση του Ειδικού Φόρου στο Κρασί. Ωστόσο δεν παρέλειψε να τονίσει ότι υπάρχει πάντα η επιφύλαξη «τυχόν εκπλήξεων» της τελευταίας στιγµής, και πρόσθεσε πως «ο µηδενισµός του συντελεστή βεβαίως δεν δύναται να ακυρώσει την δυνατότητα του Κράτους να επιβάλει ΕΦΚ στο µέλλον».

3-Zetor

Να ενώσουν εµπορικά τις δυνάµεις τους συζητάνε αυτό το διάστηµα οι κατασκευαστές τρακτέρ Zetor και Ursus, ώστε να «χτυπήσουν» τους µεγάλους οµίλους µηχανηµάτων που περιλαµβάνουν πολλά σήµατα, σύµφωνα µε δηµοσιεύµατα στον ειδικό τύπο. Εξάλλου, παρόµοια συνεργασία είχε γίνει και στο παρελθόν, καθώς Τσέχοι και Πολωνοί βρίσκονται πολύ κοντά σε νοοτροπία και στρατηγική πωλήσεων.

1-elies_mazema

∆υσµενείς επιπτώσεις σε όλο το φάσµα της παραγωγικής αλυσίδας και ιδιαίτερα στον εξαγωγικό προσανατολισµό των προϊόντων ελιάς και ελαιολάδου, φαίνεται να επιφέρει η φετινή δύσκολη χρονιά για την ελαιοπαραγωγή.

2-dodoni

Αγωνιώδη προσπάθεια να πείσουν για την ευαισθησία τους έναντι των παραγωγών γάλακτος καταβάλουν αυτές τις µέρες κάποιες εκ των µεγάλων βιοµηχανιών του κλάδου, µε αφορµή και την έναρξη της νέας γαλακοκοµικής περιόδου 2018-19. Είναι πάντως γνωστό ότι το κλίµα στις τάξεις των κτηνοτρόφων δεν είναι καλό και ειδικά οι αιγοπροβατοτρόφοι βιώνουν µια από τις δυσκολότερες φάσεις στην πορεία του κλάδου.

1-koinwniki-oikonomia

Ο καθορισµός του υποκειµένου της Κοινωνικής Οικονοµίας είναι θέµα των πολιτών και των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών. Η δραστηριοποίηση της Κοινωνικής Οικονοµίας, ανήκει σε όσους καθορισθεί ότι είναι το υποκείµενό της, δεν ιδιωτικοποιείται ούτε κρατικοποιείται. Εάν τελικά αυτό συµβαίνει, τότε αναιρείται και συνιστά κακέκτυπο και πολιτικοοικονοµική απάτη.

2-Corriere-della-sera

Με το σύνθηµα «κάτω από τα 8 ευρώ δεν είναι 100% έξτρα παρθένο ιταλικό» πιέζουν οι οργανώσεις και οι συνεταιρισµοί ελαιοπαραγωγών στην Ιταλία, προκειµένου να αυξηθεί η τιµή του προϊόντος τους, το οποίο φέτος θα είναι χαµηλότερο των αρχικών, συγκρατηµένων εκτιµήσεων.

3-plirwmes-nitropoiisi

Σε ελέγχους αρχείων, διασταυρώσεις στοιχείων και διορθώσεις επί δασικών χαρτών επιδίδονται αυτές τις µέρες οι διοικητικοί του Οργανισµού Πληρωµών, καθώς έχουν µπροστά τους έναν µήνα µε συνεχείς πληρωµές. Οι πρώτες πιστώσεις αφορούν πέντε προγράµµατα,  την προκαταβολή της Απονιτροποίησης, την πρώτη δόση για τη βιολογική κτηνοτροφία του 2018, τη δεύτερη δόση για τη βιολογική γεωργία, το Κοµφούζιο και την πρώτη δόση για τη ζιζανιοκτονία ορυζώνων.

2-Trakter-Texnologia

Μεγάλο ενδιαφέρον και άνοδο στο ρυθµό ανάπτυξης της αγοράς µικρών τρακτέρ ισχύος από 20 έως 40 ίππων διαφαίνεται από την πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε ο έγκριτος οργανισµός ερευνών Research And Markets.

4-Dalezios

Το µοντέλο της διαφοροποίησης της βασικής εισοδηµατικής στήριξης ανά εκτάριο, µεταξύ παραγωγικών ζωνών που παρουσιάζουν παρόµοιες αγρονοµικές συνθήκες (εδαφολογικές και κλιµατικές) αποτελεί τη µόνη ευελιξία περιφερειοποίησης των ενισχύσεων που έχουν οι εθνικές διοικήσεις, βάσει των νοµικών κειµένων της νέας ΚΑΠ.

1-klwniki-ampelos

Σε δύο... στρατόπεδα και µάλιστα µε πολλούς «λόχους και διµοιρίες», δείχνουν να διαχωρίζονται οι συντελεστές του αµπελοοινικού κλάδου, µε αφορµή τις διεργασίες που είναι σε εξέλιξη και αφορούν τον τρόπο διευθέτησης των θεµάτων γύρω από το πολλαπλασιαστικό υλικό.

1-Vamvaki

Μια διαδραστική εκστρατεία ευαισθητοποίησης την #TruthAboutCotton έχει ξεκινήσει η ∆ιεθνής Συµβουλευτική Επιτροπή Βάµβακος (ICAC) για την αντιµετώπιση µύθων και παρεξηγήσεων που ταλανίζουν τον κλάδο τα τελευταία χρόνια. Το #TruthAboutCotton χρησιµοποιεί στατιστικά στοιχεία και επαληθεύσιµα δεδοµένα για την αντιµετώπιση αυτών των αναληθειών.

4-Corteva

Συνδυάζοντας τα αναγνωρισµένα σήµατα του χαρτοφυλακίου προϊόντων των µητρικών εταιρειών DuPont Pioneer, DuPont Crop Protection και Dow AgroSciences, µε µία εξατοµικευµένη στρατηγική για την ελληνική αγορά, η Corteva Agriscience φιλοδοξεί να αποτελέσει την «καρδιά» (core) γύρω από τη «φύση» (teva) της αγροτικής παραγωγής, όπως προστάζει και το όνοµά της. Για την προσπάθεια αυτή µιλάει στην Agrenda ο Γεράσιµος Νικολόπουλος, Country & Sales Manager της εταιρείας για Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ, περιγράφοντας ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων φυτοπροστασίας και σπόρων που προσφέρει, αλλά και τη φιλοσοφία της εταιρείας να ακούει εκτός από τον αγρότη και τον τελικό καταναλωτή. Γιατί, όπως λέει, η γεωργία δεν έχει άλλη επιλογή από το να ακολουθεί τη ζήτηση.

3-Laxanika

Επαγγελµατικές ευκαιρίες για τους παραγωγούς που ψάχνουν εναλλακτικές στα κηπευτικά µε λιγότερα εργατικά κόστη, προσφέρει ο κλάδος των µικρόφυλλων φυλλώδων λαχανικών, την ώρα που η αγορά περιµένει και την προκήρυξη των Βιολογικών που για πρώτη φορά θα περιλαµβάνει την κατηγορία αυτή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία