Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Agrenda

Xaniwtis_2

Καµία ουσιαστική διάθεση να δίνονται οι άµεσες ενισχύσεις αποκλειστικά στους κατ’ επάγγελµα αγρότες στην Ελλάδα, δεν φάνηκε από την επίσηµη τουλάχιστον τοποθέτηση του κ. Κασίµη, τονίζοντας ότι έτσι θα αποκλειστούν 220.000 εκµεταλλεύσεις.

Neoi-Agrotes

Να συµπληρωθεί το όριο των 70.000 ευρώ του Μέτρου 6.1 για τους νέους αγρότες µέσω ειδικών τραπεζικών προϊόντων, τα οποία θα προβλέπουν µέχρι και µπόνους µετρητών στο τέλος του επιχειρηµατικού σχεδίου, κάλεσαν τα κράτη-µέλη Κοµισιόν και Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, που προσφέρουν 1 δις ευρώ για το σκοπό αυτό.

46-47_4

Ένα μεικτό μοντέλο οργάνωσης και συνεργασίας των αγροτών με τον ιδιωτικό τομέα απαιτεί, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Agrenda συνειδητοποιημένους επαγγελματίες, τόσο από την πλευρά των επιχειρήσεων διαχείρισης της παραγωγής όσο και από την πλευρά των παραγωγών.

_ΔΦΔΓΦΔΓ

Στη Λάρισα βρέθηκε από τη ∆ευτέρα 10 Ιουνίου µέχρι και το Σάββατο 15 του µήνα αντιπροσωπεία της πόλης του Περού Μιραφλόρες που µετείχε, όπως και η Λάρισα, στο ευρωπαϊκό πρόγραµµα ∆ιεθνούς Αστικής Συνεργασίας (IUC) που κύριο αντικείµενο είχε την ανάπτυξη σχέσεων αµοιβαιότητας και υποστήριξης σε θέµατα βιώσιµης αστικής κινητικότητας, αστικού πρασίνου και διαχείρισης ενέργειας.

4-LIDL

Ξεπερνώντας κατά περίπου 40 εκατοµµύρια ευρώ αυτές του προηγούµενου έτους, στα 120 θα ανέλθουν οι επενδύσεις της Lidl Ελλάς για το 2019. Μέσα στο πλάνο των επενδύσεων περιλαµβάνονται κινήσεις επέκτασης των υπηρεσιών προς τον καταναλωτή, µε ολοκλήρωση του πλάνου εγκατάστασης φούρνου σε όλα τα καταστήµατα και την ανάπτυξη του κωδικολογίου, µε πρόσθεση 250 νέων κωδικών, φτάνοντας σε ένα σύνολο 2550 προϊόντων, περισσότερο από το 67% των οποίων είναι ελληνικά.

wine-10-11-sel

Η δυνατότητα προσδιορισµού, επιλογής και υποστήριξης µε όλα τα διαθέσιµα µέσα, ενός νέου µοντέλου ανάπτυξης της ελληνικής γεωργίας, εκτιµάται ότι θα κρίνει τις κινήσεις στο πεδίο της αγροτικής οικονοµίας το επόµενο διάστηµα.

videoblocks-soya-on-the-fields-of-summer_b2qwgg9ig_thumbnail-full01

Αλλαγές στα παγκόσμια γεωργικά συστήματα θα επιφέρει η τάση εξάπλωσης των ιδιαίτερων συνηθειών διατροφής, καθώς η µετάβαση στη χορτοφαγική διατροφή «δεν είναι τόσο απλή όσο προηγουµένως θεωρούσαµε», δηλώνει ο ∆ρ Ilkka Leinonen, από το αγροτικό κολλέγιο της Σκωτίας, κύριος συγγραφέας νέας µελέτης σχετικά µε τη βιωσιµότητα της επέκτασης της χορτοφαγίας.

skliro-16-17

Είναι ακόµη νωρίς για να διαµορφωθεί η αγορά του σκληρού σιταριού, ωστόσο ήδη έχουν µπει κάποιες βάσεις οι οποίες δείχνουν πως οι τιµές θα κινηθούν µεσοπρόθεσµα την χρονιά που ανοίγει σε µερικές ηµέρες, σε επίπεδα υψηλότερα των περσινών.

4_pin_6

Πλήρη επιβεβαίωση της Agrenda που από τις 4 Ιανουαρίου 2019 έκανε λόγο για «πριµ εξόδου» από το αγροτικό επάγγελµα, συνιστά το µέτρο για την «κινητικότητα» που εισάγει η νέα ΚΑΠ και το οποίο ανοίγει το δρόµο σε µαζική εγκατάληψη αγροτικών εκµεταλλεύσεων.

agroktima_nirra_39

Μοναδικό, καθώς παράγεται µόνο στην Ελλάδα, και εξαιρετικής ποιότητας µέλι µελιτώµατος. Πρόκειται για ένα προϊόν µακράς συλλογής από τον Απρίλιο µέχρι τον Νοέµβριο, που περιέχει όλα τα θρεπτικά στοιχεία που το καθιστούν µια ανεκτίµητη υπερτροφή, µε το πλούσιο σώµα και τη µοναδική του γεύση να του χαρίζουν υψηλή δηµοφιλία µεταξύ των ειδηµόνων του µελιού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία