Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Agrenda

1-Ryzi

Η ζήτηση από την εσωτερική αγορά και οι ανάγκες για εξαγωγές οδηγούν τους μεταποιητές να τάζουν συμβόλαια ακόμα και για 20.000 τόνους, αφού οι χαμηλές τιμές που πρόσφεραν έως πέρυσι γύρισαν «μπούμερανγκ», οδηγώντας σε εγκατάλειψη της καλλιέργειας, σε έλλειψη προϊόντος και αύξηση τιμών.

4-Viomixaniki-Kannavi

Οι πρώτες µηχανές συγκοµιδής βαµβακιού µπήκαν στην παραγωγή στις αρχές της δεκαετίας του ‘40 στις ΗΠΑ και από εκεί πέρασαν σε ολόκληρο τον κόσµο, ενώ το 1913 µία εταιρεία στο Κολοράντο προσέφερε χρηµατικό έπαθλο σε όποιον κατασκεύαζε τον πρώτο µηχανικό εξαγωγέα τεύτλων.

2_Viologiki-ktinotrofia

Με προτεραιότητα στους ορεινούς κτηνοτρόφους και αλλαγές στα κριτήρια µοριοδότησης, ώστε να µην δίνουν πλέον µεγάλο πλεονέκτηµα στους παραγωγούς βιολογικών ζωοτροφών, αναµένεται να εκδοθεί η δεύτερη προκήρυξη της Βιολογικής Κτηνοτροφίας.

1_Dasika

Η κατάρτιση των δασικών χαρτών της χώρας πέρασε από συµπληγάδες µέχρι να ξεκινήσει να φέρνει αποτέλεσµα. Ωστόσο το αποτέλεσµα που έρχεται δεν είναι το επιθυµητό, καθώς υπάρχουν κενά στη θεσµοθέτηση που κάνουν πολύπλοκη και πολυέξοδη την κατάθεση αντιρρήσεων και ενστάσεων και δύσκολη την απόδειξη του δικαίου των ιδιοκτητών δασωµένων εκτάσεων, όπως συµπέραναν οι γεωτεχνικοί στην ηµερίδα µε τίτλο «Αγροί που άλλαξαν µορφή - Λύση στην αδικία», που διοργάνωσε η Γεωτεχνική Ενωτική Κίνηση.

3_Hlianthos

Από τη µια οι σταθερές τιµές και από την άλλη η επιστροφή ορισµένων παραγωγών σε περιοχές του Έβρου από το βαµβάκι και το σιτάρι, διαµορφώνουν µια τάση αύξησης των καλλιεργούµενων εκτάσεων, η οποία φέτος αναµένεται να ανεβάσει στα 750.000 µε 770.000 στρέµµατα την καλλιέργεια του ηλίανθου.

2_Rodakinies

Σε δραστική µείωση του κόστους παραγωγής, µε ταυτόχρονη βελτίωση της ποιότητας και παραγωγικότητας στην καλλιέργεια του συµπύρηνου ροδάκινου, προσβλέπει ένα νέο πιλοτικό πρόγραµµα που εφαρµόζεται στον κάµπο της Ηµαθίας, της Πέλλας και της Φλώρινας, αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες καταγραφής και παρέµβασης στη διαχείριση της λίπανσης, της άρδευσης και της φυτοπροστασίας των εν λόγω φυτειών.

4-Leader-Aigina

Τουρισµός, µεταποίηση, αγροτικές επενδύσεις και υπηρεσίες που έχουν στόχο να διαµορφώσουν ένα νέο κεφάλαιο στην τοπική ανάπτυξη της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, θα τεθούν στο τραπέζι των συζητήσεων στις 27 Μαρτίου στην Αίγινα, µε αφορµή την έναρξη υποβολής προτάσεων, στα πλαίσια των προγραµµάτων Leader.

3-Swtiris-Iwannou-Katwgi-Averwf

Αποτέλεσε βασικό άξονα του οράµατος του Ευάγγελου Αβέρωφ για την ανάπτυξη του Μετσόβου το Κατώγι Αβέρωφ, το οποίο έν έτει 2019 κλείνει τα 60 χρόνια του και το γιόρτασε µε ένα ξεχωριστή γιορτή σε ένα ξεχωριστό µέρος.

2-teofert-Theofanopoulos

Υψηλότερες στρεµµατικές αποδόσεις ακόµη και µε τη χρήση µικρότερης ποσότητας λιπάσµατος, σε συνδυασµό µε φιλικότητα προς το περιβάλλον και τους οργανισµούς του εδάφους υπόσχεται η µεγάλη γκάµα λιπασµάτων (N, NP, NPK) της σειράς Avail της Teofert, που παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση της εταιρείας σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, οπού παρευρέθηκαν συνεργάτες της εταιρείας από όλη την Ελλάδα.

1-Nelson-Peltz_2

Ο επενδυτής Nelson Peltz, που είναι γνωστός για τα µεγάλα µερίδια που διατηρεί σε Procter & Gamble και General Electric, συµφώνησε την περασµένη εβδοµάδα να παρέχει υπηρεσίες στρατηγικού συµβούλου στην Aurora, µια καναδέζικη εταιρεία παραγωγής κάνναβης. Η συγκεκριµένη είδηση, σύµφωνα µε άρθρο των Financial Times θεωρείται ότι βρίσκεται πίσω από την άνοδο της τάξεως του 14% για τις µετοχές της εταιρείας στο Χρηµατιστήριο της Νέας Υόρκης, ανεβάζοντας τα κέρδη της χρονιάς σε παραπάνω από 80%

4-Ampeli

Bρισκόµαστε σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον, όπου το µοναδικό πλεονέκτηµά µας είναι οι γηγενείς µας ποικιλίες και τα ιδιαίτερα κρασιά που δίνουν στο οικοσύστηµα (terroir) που καλλιεργούνται. Όµως αυτό από µόνο του δεν µπορεί εσαεί να λειτουργεί υπέρ µας.

vamvaki

Θέµα χρόνου θεωρείται πια η πίστωση των λογαριασµών των δικαιούχων βαµβακοπαραγωγών µε την ειδική ενίσχυση, που κούρασε λόγω των καθυστερήσεων και των αναβολών. Μια διαδικασία που µόλις ολοκληρωθεί θα ξεµπλοκάρει και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις του Οργανισµού Πληρωµών απέναντι στους αγρότες. Εκτός από τις συνδεδεµένες του 2018 που πιστώνονται κατά το σύνηθες σταδιακά, τους επόµενους δύο µήνες το βάρος θα πέσει στις εκκαθαρίσεις προγραµµάτων αλλά και εκκρεµοτήτων ενιαίας ενίσχυσης και εξισωτικών. 

1_Vamvaki-1

Σε αναζήτηση νέων σημείων επαφής, βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα εκπρόσωποι εκκοκκιστών και βαμβακοκαλλιεργητών, μετά τη δύσκολη μέρα που πέρασαν οι δύο πλευρές στην πλατεία Βάθη την περασμένη Τετάρτη 20 Μαρτίου και το ναυάγιο στο οποίο κατέληξε η σύγκλιση της Ομάδας Εργασίας που έχει αναλάβει τη διαμόρφωση προτάσεων για την βελτίωση των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας στον τομέα του βάμβακος.

3-Earines-kalliergeies

Τα µέσα Μαρτίου µπορεί και να είναι νωρίς για να αποτυπωθεί το κλίµα µέσα στο οποίο κινούνται οι εαρινές σπορές, ωστόσο, ένα πολύ διαφορετικό πνεύµα φαίνεται να επικρατεί στον τρόπο µε τον οποίο οργανώνεται, αυτή τη χρονιά, η συγκεκριµένη αγορά. Το ρεπορτάζ θέλει τη συγκέντρωση σε επίπεδο αγροτικών εκµεταλλεύσεων να επιταχύνεται, τον αριθµό των καλλιεργητών να περιορίζεται και τους λεγόµενους µικροµεσαίους αγρότες να παίρνουν µε τον έναν ή τον άλλο τρόπο το δρόµο της αποχώρησης από την ενεργό δράση. 

2-Kileler

Μήνυµα αντίστασης, αντεπίθεσης και συνέχεια των κινητοποιήσεων στα µπλόκα, κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης και την ΚΑΠ της ΕΕ που οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση, στον αφανισµό και το ξεκλήρισµα, χαρακτηρίζει το συλλαλητήριο της 17ης Μαρτίου που διοργανώνεται στο Κιλελέρ, η πανελλαδική επιτροπή των µπλόκων.

1-whisky

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς µια διαδικασία παρασκευής που να είναι περισσότερη αργή από αυτή για το ουίσκι. Και η καινοτοµία κινείται εδώ µε αργούς ρυθµούς. Το πρώτο µεγάλο βήµα µε κατοχύρωση ευρεσιτεχνίας ήταν ένας αποδοτικότερος αποστακτήρας το 1830. Η ωρίµανση στο βαρέλι διαδέχεται την απόσταξη, ακολουθείται εδώ και αιώνες και χωρίς αυτή το υγρό δεν έχει χρώµα, αφήνει άσχηµη γεύση και δεν µπορεί να χαρακτηριστεί ως ουίσκι σύµφωνα µε τον σκωτσέζικο νόµο.

4-Saligkari

Σκοπιµότητες σε µια διαδικασία έντεχνου αποκλεισµού τους, διαπιστώνουν δεκάδες συνεταιρισµοί όσον αφορά το έργο του ψηφιακού µετασχηµατισµού του γεωργικού τοµέα, καταγγέλλοντας µέσω ανοικτής επιστολής του προέδρου της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ, Παύλου Σατολιά, τον εν λόγω διαγωνισµό ως απολύτως «φωτογραφικό».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία