Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Agrenda

16-17_7

Ελάχιστους αφορά το άνοιγµα της πλατφόρµας για τις προκαταβολές στα Σχέδια Βελτίωσης, καθώς η εξασφάλιση της εγγυητικής επιστολής φορτώνει µε υποθήκες τους αγρότες. Είτε το 20% της επένδυσης σε ίδια κεφάλαια είτε εξοφληµένα τιµολόγια ζητούν οι τράπεζες για να προχωρήσουν σε δανεισµό.

MItsotakis-Marathwna

Μπορεί η μέχρι σήμερα κυβερνητικές παρεμβάσεις για την ανακούφιση των επαγγελματιών από την πανδημία να αφήνουν εκτός πεδίου εφαρμογής τους αγρότες, ωστόσο, κανένας στις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος δεν θα ήθελε να περάσει η εντύπωση ότι αυτή η κυβέρνηση αδιαφορεί για τους αγρότες. Πολύ περισσότερο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος προεκλογικά είχε αναπτύξει μια ιδιαίτερα καλή χημεία με τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής και οφείλει, κατά κάποιο τρόπο, στην πολυπληθή αγροτική τάξη τη θέση του στην εξουσία. Κι ακόμα περισσότερο όταν βλέπει ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, επιχειρεί να προσεταιριστεί τους δυσαρεστημένους από τα μέτρα για την πανδημία αγρότες.

10-11_27

Σε φάση εξοµάλυνσης εισέρχεται η κατάσταση στις χρηµατοδοτήσεις των αγροτών, µετά το αρχικό σοκ που προκάλεσε ο κορωνοϊός, ενώ πολύπλευρη είναι πλέον η υποστήριξη που λαµβάνει το χρηµατοπιστωτικό σύστηµα από το ευρωπαϊκό πλαίσιο λειτουργίας της οικονοµίας. 

16-17_pin

Παλιές εξισωτικές, αποζημιώσεις ΕΛΓΑ, δικαιώματα από μεταβιβάσεις και διορθώσεις ενιαίας ή προγραμμάτων. Χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν ανοιχτά µέτωπα µε τον Οργανισµό Πληρωµών για υποθέσεις που µπορεί να µην θεωρείται από τους αρµόδιους ότι χρήζουν άµεσης διευθέτησης, όµως στους ίδιους έχουν αφήσει… τρύπες, που κρατούν ακόµα και µια επταετία.

50-51_7

Η απώλεια εισοδήµατος των Αµερικανών αγροτών στο βαθµό που επηρεάζεται από τον κορωνοϊό, υπολογίζεται ότι θα φτάσει τα 20 δισ. δολάρια, ποσό που σε µεγάλο βαθµό αντισταθµίζεται από το πακέτο 19 δισ. που ενεργοποίησε το αµερικανικό υπουργείο Γεωργίας. Ωστόσο κανένα µέτρο µέχρι στιγµής δεν µπορεί να ισορροπήσει την κατάρρευση των αγορών αγροτικών εµπορευµάτων της χώρας.

forotexnis

Στις 25.07.19 δηµοσιεύτηκε η 39391/838/2018 απόφαση του υπουργείου Εργασίας σχετικά µε την υποχρέωση τήρησης από τους εργοδότες του «Βιβλίου Ηµερήσιων ∆ελτίων Απασχολούµενου Προσωπικού σε αγροτικές εργασίες και αλιεία» και στο οποίο εντάσσονται ορισµένες κατηγορίες (όχι οι απασχολούµενοι εργάτες που πληρώνονται µε εργόσηµο).

25-32_4

Λίγο πριν την περίοδο της ανθοφορίας, δηλαδή στο φαινολογικό στάδιο του κροκιάσµατος, στο οποίο έχουν εισέλθει αρκετές περιοχές της χώρας, η καταπολέµηση εχθρών και ασθενειών είναι εξαιρετικά σηµαντική, καθώς ανοίγουν προβλήµατα για τα επόµενα στάδια. Παράλληλα είναι η κατάλληλη στιγµή εφαρµογής διαφυλλικής λίπανσης για επίτευξη πλούσιας ανθοφορίας και επιτυχηµένης καρπόδεσης. Στον πόλεµο της προστασίας του ελαιώνα ισχυρά είναι τα όπλα που προσφέρουν οι εγχώριες εταιρείες εισροών.

grafima_mila

Τον δρόµο του εκσυγχρονισµού και της ανανέωσης έχει πάρει την τελευταία πενταετία η καλλιέργεια µήλου στην Ελλάδα, ανταποκρινόµενη στις νέες προτιµήσεις της εγχώριας κατανάλωσης, αλλά κυρίως στις επιδιώξεις του εµπορίου για περαιτέρω εξάπλωση στις αγορές της Μέσης Ανατολής.

skliro-sitari-1

Η νέα καλλιέργεια σκληρού σίτου στη χώρα µας, κατόπιν των βροχοπτώσεων, έχει πάρει τα πάνω της, ενώ όποιες περιπτώσεις από µυκητιάσεις αντιµετωπίζονται επιτυχώς µε ψεκασµούς από τους παραγωγούς.

65e54fd0-b3aa-11e9-9aef-82a5807b4783

Αν εξετάσουµε προσεκτικά, από πότε η ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία έχασαν το βηµατισµό τους, θα δούµε ότι αυτό συνέβη από τότε που χάθηκε η πίστη στις δυνατότητες της εγχώριας αγροτικής παραγωγής.

25-32_3

Τις εκτιµήσεις ότι η εαρινή συγκοµιδή πατάτας θα δηµιουργούσε συνθήκες υπερπροσφοράς του προϊόντος, ως αποτέλεσµα µιας καλής διετίας για την καλλιέργεια τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς, ήρθε να ανατρέψει η κρίση του κορωνοϊού. Σήµερα και σε µία αγορά που επιστρέφει µαζικά στην κατανάλωση πατάτας ως ένα από τα σύµβολα της παλιάς καλής διατροφής, η διάθεση των 100.000 τόνων της φετινής εγχώριας εαρινής παραγωγής αναµένεται να είναι δυναµική.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία