Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Agrenda

Όσπρια, ξηροκάρπια και βότανα Πηλίου µε καθετοποίηση από ΕΒΟΛ

Το ενδεχόµενο επέκτασης του επιχειρησιακού της αντικειµένου και σε άλλους τοµείς δραστηριότητας, όπως είναι τα όσπρια, οι ξηροί καρποί και τα βότανα του Πηλίου, έχει βάλει στο µικρoσκόπιό της η ΕΑΣ Βόλου.

ebol

Λεωνίδας Λιάμης

257
0

«Γίνεται µια διερεύνηση να δούµε τί µπορούµε να κάνουµε πάνω στο κοµµάτι της δηµιουργίας µιας µεσαίας βιοµηχανίας, η οποία κυρίως θα ασχολείται µε τα όσπρια, γιατί ο κόσµος αυτή τη στιγµή στη Μαγνησία και στη Λάρισα, στρέφεται ολοένα και περισσότερο, επειδή οι άλλες καλλιέργειες τα τελευταία χρόνια δεν πάνε τόσο καλά», ανέφερε στην Agrenda, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου, Νικήτας Πρίντζος.

Αν και το σκεπτικό ξεκινά από το να στηθεί αρχικώς ένα διαλογητήριο κι ένα συσκευαστήριο για όσπρια, διερευνάται ταυτόχρονα ο συνδυασµός του και µε ένα συσκευαστήριο ξηρών καρπών, καθώς ο εξοπλισµός που απαιτεί µια τέτοια γραµµή, είναι παρόµοιος µε εκείνον για τα φασόλια, τα ρεβίθια και τις φακές και όχι µόνο.

«Μας ενδιαφέρει επίσης η προοπτική που διακρίνουµε στα βότανα του Πηλίου, τα οποία συνδέονται και µε τη µυθολογία των Κενταύρων» µας εξήγησε ο κ. Πρίντζος, συµπληρώνοντας πως και εδώ το σχέδιο αφορά στη δηµιουργία µιας γραµµής τυποποίησης και συσκευασίας. Και στις τρεις περιπτώσεις, στόχος είναι να υπάρξει το δυνατό µεγαλύτερη καθετοποίηση της εµπλοκής της ΕΑΣ Βόλου, ώστε να προκύψει µεγαλύτερη υπεραξία για το προϊόν και τους παραγωγούς. Τις επιµέρους παραµέτρους, που µπορεί να απαιτήσει το project, η ΕΑΣ Βόλου έχει αναθέσει να τις διερευνήσει µια οµάδα της οργάνωσης. Επίσης γίνονται και κάποιες συζητήσεις µε αλυσίδες σουπερµάρκετ για να δουν τις προθέσεις τους, διότι, όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Πρίντζος, δεν αρκεί να παράξεις ένα προϊόν, αν δεν έχεις που να το διαθέσεις.

Η επένδυση θα υλοποιηθεί µέσω θυγατρικής που θα ιδρυθεί για αυτό, ενώ το κόστος της προϋπολογίζεται στα 1,5 – 2 εκατ. ευρώ.

Συνεργασίες με αγελαδοτρόφους πέραν της Μαγνησίας για τις ανάγκες της η Ένωση Βόλου

Η δραστήρια συνεταιριστική οργάνωση του Βόλου, εν τω µεταξύ, µετά τις ιδιαίτερα ικανοποιητικές επιδόσεις που κατέγραψε το 2018, έχοντας κύκλο εργασιών στα 18,5 εκατ. ευρώ και κερδοφορία στα 2 εκατ. ευρώ, «κρατάει πατηµένο το πόδι στο γκάζι» και την τρέχουσα χρονιά.

Με βάση τα στοιχεία του πρώτου τριµήνου τόσο ο όγκος όσο και η αξία των πωλήσεων, παρουσιάζουν αύξηση της τάξης του 5%, συγκριτικά µε την αντίστοιχη περίοδο του 2018 και η συνέχεια αναµένεται ανάλογη. «Συνεχίζουµε να λέµε ότι είµαστε µια υγιής οργάνωση, δεδοµένου ότι δεν έχουµε καθόλου δανεισµό, διαθέτουµε ικανοποιητική ρευστότητα και γενικά είµαστε σε πάρα πολύ καλό σηµείο. Να µην κλαίµε άδαρτοι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νέστορας του συνεταιριστικού κινήµατος. Ο ίδιος σηµείωσε, ακόµη, πως η οργάνωση συνεργάζεται µε πάνω από 7.000 παραγωγούς, αγρότες και κτηνοτρόφους στη Μαγνησία, αλλά και σε τµήµα του νοµού Λαρίσης και κυρίως στην περιοχή των Φαρσάλων, από όπου προµηθεύεται αγελαδινό γάλα, καθώς αυτό της Μαγνησίας δεν αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες της. «Πληρώνουµε τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους µε τις καλύτερες τιµές» κατέληξε ο κ. Πρίντζος και θύµισε πως «στο αγελαδινό γάλα η ΕΑΣ Βόλου πληρώνει κατά µέσο όρο 43 λεπτά το κιλό, στο πρόβειο 95 λεπτά και στο βιολογικό γίδινο 85 λεπτά το κιλό».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία