Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Agrenda

Ήρθε η ώρα της δεύτερης δόσης του πριμ για τους Νέους Αγρότες

Το επόµενο διάστηµα θα κληθούν να παρακολουθήσουν τα µαθήµατα, προκειµένου να λάβουν το υπόλοιπο 30%. Από την ερχόµενη εβδοµάδα διοικητικές πράξεις, για να τρέξουν οι διασταυρωτικοί έλεγχοι να πληρωθεί η ενιαία

Neoi-agrotes-pinakas

Ελένη Δούσκα

20310
18

Μια πολύ καλή είδηση µέσα στον Αύγουστο για τους Νέους Αγρότες του 2016 φέρνει  η δηµοσίευση στη ∆ιαύγεια των προσωρινών πινάκων µε τα ονόµατα των υποψηφίων εκπαιδευτών των προγραµµάτων κατάρτισης του ΕΛΓΟ ∆ήµητρα. Αυτό σηµαίνει ότι το επόµενο διάστηµα οι νέοι αγρότες θα κληθούν να παρακολουθήσουν τα απαιτούµενα µαθήµατα, προκειµένου κατόπιν να λάβουν τη β’ δόση που τους οφείλεται από το πρόγραµµα.

Ωφελούµενοι περίπου 12.325 νέοι γεωργοί από τις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αττικής, ∆υτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου, Στερεάς Ελλάδας, των οποίων οι πράξεις εντάχθηκαν στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης (έτος 2016) και της 2ης πρόσκλησης του Υποµέτρου 6.1 (έτος 2018). Αυτοί πρέπει να αποκτήσουν βεβαίωση/πιστοποιητικό παρακολούθησης προγράµµατος κατάρτισης διάρκειας 150 ωρών, από τον ΕΛΓΟ ∆ήµητρα και η εκπαίδευσή τους να σχετίζεται άµεσα µε την κατεύθυνση της εκµετάλλευσής τους, προκειµένου να µη χάσουν τη δεύτερη δόση, που αφορά το 30%.

Βέβαια, να σηµειωθεί ότι πρόκειται για διαδικασία που έχει καθυστερήσει αρκετά, αφού η τελευταία απόφαση ένταξης της πράξης «∆ράσεις κατάρτισης και ανάπτυξης δεξιοτήτων για νέους γεωργούς και µικρές γεωργικές εκµεταλλεύσεις» έχει υπογραφεί από τον τότε γενικό γραµµατέα Αγροτικής Πολιτικής και ∆ιαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαµπο Κασίµη, από τον περασµένο Φεβρουάριο.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 24 Αυγούστου
Σχόλια (18)
Προσθήκη σχολίου

19-12-2019 05:43Siropoulos pagonis

Pote tha ksekinisoune ta mathimata stin serres konteuei na telioso to programa k akoma den ksekinisane. Tmimata

Απάντηση

31-08-2019 15:09Αλεξανδρος

Ας μας πει κ καποιος ποτε θα πληρωθει η Α δοση του 6.3 (14000).αφου περνανε ολοι οσοι κατεθεσαν φακελο

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία