Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Agrenda

Κέρδη από 5,66 δις μοιράστηκαν τα μέλη της οικογενειοκρατούμενης Cargill

Το 20% από τα συνολικά κέρδη της τελευταίας 2ετίας, µοιράστηκαν τα µέλη της οικογένειας Cargill και MacMillan, που ελέγχουν τον κολοσσό αγροτικών εµπορευµάτων Cargill Inc.

Cargill-HQ-Sign_Photo-cred-Cargill

Πέτρος Γκόγκος

223
1

Συγκεκριµένα, µοιράστηκαν 643 εκατ. δολάρια, ήτοι 5 εκατ. ευρώ για κάθε ένα από τα 125 µέλη που ελέγχουν την Cargill Inc. Πρόκειται για τη µεγαλύτερη πληρωµή από το 2010 αφού η νούµερο ένα εταιρεία αγροτικών εµπορευµάτων παγκοσµίως, πέτυχε την καλύτερη οικονοµική επίδοση διετίας της τελευταίας δεκαετίας κατά το οικονοµικό έτος που ολοκληρώθηκε τον Μάιο, σύµφωνα µε τα µαθηµατικά του Bloomberg. Αξίζει να σηµειωθεί πως ανάµεσα στα µέλη των δύο οικογενειών υπάρχουν 14 δισεκατοµµυριούχοι ενώ πρόκειται για ένα µοναδικό παράδειγµα συγκέντρωσης πλούτου ανάµεσα σε αυστηρά οικογενειοκρατούµενες πολυεθνικές εταιρείες. Αναφέρεται πως το 2010 τα µέλη των δυο οικογενειών µοιράστηκαν κέρδη ύψους 728 εκατ. δολάρια.

Το γράµµα C του ABCD του αγροτικού κόσµου, που µαζί µε την Archer-Daniels-Midland Co., την Bunge και την Louis Dreyfus Co κυριαρχούν εδώ και αιώνες στο παγκόσµιο εµπόριο σιτηρών, διατηρεί ακόµη τον οικογενειακό της χαρακτήρα ως προς το καθεστώς ιδιοκτησίας µη επιτρέποντας στα µέλη της να παραχωρήσουν σε τρίτους τα µερίδιά τους.

Το άρθρο φιλοξενήθηκε στην εφημερίδα Agrenda το Σάββατο 24 Αυγούστου
Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

30-08-2019 10:31τουχτιδης αβρααμ

αναρωτιεμαι τι περιθωρια επιβιωσης μπορει να αφηνουν σε ολους εμας τετοιες εταιρειες που δρουν σε ολο τον κοσμο και λιμαινονται με την καλη αν θελετε ενοια οικονομικα τα παντα σε σχεση με τις οικονομικες απολαβες του καθενα απλου αγροτη που προσπαθει να επιβιωση

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία