Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Agrenda

Στροφή σε εξαγωγικό παραγωγικό μοντέλο προτείνει η Lyktos

Η ενίσχυση της παραγωγής εγχώριων προϊόντων προστιθέµενης αξίας µε συµβολαιακή τραπεζική, περιλαµβάνεται στους τέσσερις άξονες που προκρίνει ο Μιχάλης Σάλλας, πρόεδρος του οµίλου Lyktos, για να επιταχυνθούν οι ρυθµοί ανάπτυξης της χώρας άνω του 4%.

sparta_forum_-_sallas

129
0

Ο Μιχάλης Σάλλας, µιλώντας στο Οικονοµικό Συµπόσιο του Sparta Forum µε θέµα «Κοιτώντας Μπροστά: Μπορούµε να ξεπεράσουµε το 4% σε Ρυθµούς Ανάπτυξης;», στις 25 Ιανουαρίου, στη Σπάρτη τόνισε πως η µακροπρόθεσµη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας της οικονοµίας αλλά και η επίτευξη ταχύτερων ρυθµών ανάπτυξης τα επόµενα χρόνια απαιτούν άλλο µοντέλο ανάπτυξης. Συγκεκριµένα στην οµιλία του, µε τίτλο «Μία άλλη πρόταση για την ανάπτυξη», εστίασε σε τέσσερις βασικούς άξονες:

  • Στη µείωση του πλεονάσµατος µε στόχο τις δηµόσιες επενδύσεις
  • Στη διασφάλιση και θεσµοθέτηση αποδοτικής µείωσης της φορολογίας
  • Στη διευκόλυνση επενδύσεων ΑΠΕ
  • Στην αναβάθµιση των τουριστικών προϊόντων, καθώς και στην ενίσχυση προϊόντων ελληνικής παραγωγής µε Συµβολαιακή Τραπεζική.

 
«Και οι τέσσερις αυτές προτάσεις οδηγούν γρήγορα σε ρυθµούς ανάπτυξης υψηλότερους εκείνων που υλοποιούνται ή προβλέπονται για τα επόµενα χρόνια», ανάφερε εξηγώντας ότι:

  • Ενισχύουν τις επενδύσεις σε υποδοµές, βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητα της χώρας
  • Οδηγούν σε αύξηση του διαθέσιµου εισοδήµατος
  • Επιταχύνουν τον εκσυγχρονισµό και τη περιβαλλοντική αναβάθµιση
  • Βελτιώνουν το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, συµβάλλοντας στον επανακαθορισµό του µοντέλου ανάπτυξης και της παρουσίας της χώρας στο διεθνές οικονοµικό περιβάλλον.

Κατά τον ίδιο, η ελληνική οικονοµία πρέπει να επαναπροσδιορίσει το παραγωγικό της µοντέλο από καταναλωτικό σε εξαγωγικό. Πρέπει να δοθεί έµφαση σε εξωστρεφείς κλάδους, στους οποίους έχουµε ανταγωνιστικό πλεονέκτηµα: Στον τουρισµό, τη γεωργία, τη µεταποίηση τροφίµων, την ενέργεια, τα βασικά µέταλλα και ορυκτά, τα χηµικά και φαρµακευτικά προϊόντα. Σοβαρά πλεονεκτήµατα, σύµφωνα µε τον ίδιο, µπορεί να προσφέρει η ανάπτυξη παράλληλων δραστηριοτήτων, όπως τα clusters, οι συστάδες επιχειρήσεων που θα λειτουργούν συµπληρωµατικά γύρω από τις αποκρατικοποιηµένες επιχειρήσεις διαχείρισης υποδοµών.

Το άρθρο φιλοξενήθηκε στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφόρησε το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου μαζί με το περιοδικό Profi.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία