Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Αγρότης της Χρονιάς

Νικητής ο Παναγιώτης Πασσάς

Από µικρό παιδί µάθαινε παίζοντας µέσα στα χωράφια δίπλα στον πατέρα του, ο 32χρονος σήµερα Παναγιώτης Πασσάς από την Αµαλιάδα. Όταν µεγάλωσε ήξερε µε τι ήθελε να ασχοληθεί, τόσο αυτός όσο και ο κατά δύο έτη µεγαλύτερος αδερφός του Βασίλης. Ωστόσο, έκαναν και οι δυο τους µια στάση στην Αθήνα, για να σπουδάσουν οικονοµικά. Τα φώτα της πόλης δεν συνεπήραν τα φιλόδοξα αγροτόπαιδα, τα οποία µε το πτυχίο στο χέρι βάλθηκαν να αυξήσουν την πατρική γη και περιουσία.

Passas-Vraveusi-3

2809
0

Έτσι, µε βήµατα µεθοδικά και αποφασιστικά, έκαναν τα 300 στρέµµατα του πατέρα τους 1.100 στρέµµατα, ενώ το µεγάλο άλµα έγινε όταν ύστερα από την ένταξή τους στον αναπτυξιακό νόµο το 2010, προχώρησαν σε επένδυση ύψους 1 εκατ. ευρώ, φτιάχνοντας ένα υπερσύγχρονο συσκευαστήριο µε ψυκτικούς θαλάµους και γραµµές τυποποίησης προϊόντων.

Το βασικό προϊόν της επιχείρησης είναι το καρπούζι, η παραγωγή του οποίου φτάνει τα 5.500 τόνους και είναι σε βαθµό 100% καθετοποιηµένη. Τα δυο αδέρφια καλλιεργούν και 200 στρέµµατα πατάτας µε παραγωγή 1.200 τόνους, ενώ από το 2015 έστησαν τα δικά τους θερµοκήπια, στα οποία καλλιεργούν καρπούζια και µαρούλια.

Στους άµεσους στόχους της επιχείρησης είναι η περαιτέρω αύξηση της γης και η κατασκευή περισσότερων θερµοκηπίων, µε στόχο να αυξήσουν το µερίδιο που έχουν στην εγχώρια αγορά, αλλά και σε αυτές του εξωτερικού, όπως Ιταλία, Γερµανία και Ολλανδία. Για το λόγο αυτό, οι δυο επιχειρηµατίες, που σύντοµα θα γίνουν τρεις, όταν αποφοιτήσει ο γεωπόνος τρίτος αδερφός, βάζουν βαθειά το χέρι στην τσέπη, επενδύοντας 250.000 ευρώ ετησίως.

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία